Linda Stuhaug

Smakfull søtpotetsalat- pefekt til grillmaten!

Smakfull søtpotetsalat- pefekt til grillmaten!
Hei, og god solskinnssøndag! Her på Vestlandet stråler sola om dagane, og det nytes til det fulle. Er det en ting som virkelig hører sommeren til, så er det grilling – det rekner eg med fleire seier seg enig i? Her for nokre dager siden lagde eg en smakfull søtpotetsalat som tilbehør til grillmaten, og oppskriften må berre deles. Den er veldig enkel og man kan i utgangspunktet mikse&trikse med dei ingrediensene man har tilgjengelig. Min versjon blei søtpotetsalat med mango&valnøtter, en deilig kombinasjon –
Søtpotetsalat med mango&valnøtter 500 g søtpotet (+/-) Valgfrie grønnsaker Fersk mango Valnøtter ~ Vinaigrette av 1 ss limesaft, 1 ss olivenolje og 2 ss vatn Det er ikkje nødvendig med vinaigrette, du kan også lage en egen verjson
Vask og skrell søtpotet(ene) og del i biter. Bre over bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader til dei er møre, ca. 15-25 minutter alt ettersom størrelse og ovn. Av grønnsaker brukte eg ruccola, agurk, purreløk, rødløk, paprika og cherrytomater som eg kutta i en glassskål. Bruk det du liker og juster mengden etter kor mange som skal spise. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend inn i salatblandinga. Deretter blander du inn avkjøle søtpoteter og topper med ferske mangobiter og hakka valnøtter. Server!
Mango og valnøtter gjorde søtpotetsalaten frisk og crunchy. Det er ikkje nødvendig, men var veldig godt! Tenk deg gjerne til andre kombinasjoner: jordbær, eple, druer, ananas, melon, fetaost, pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter…
Så er det berre å nyte til grillmaten, middagen, lunsjen eller kva det måtte vere! Salaten vil passe til både kvit kjøtt, rødt kjøtt, fisk, skalldyr, egg. Her servert med grilla kalkunfilet –
Tips gjerne om andre smakfulle, ulike salater!
Håper alle får en strålende Søndag. Nyt dagen, nyt sola, nyt maten!

Hei, og god solskinnssøndag!

Her på Vestlandet stråler sola om dagane, og det nytes til det fulle. Er det en ting som virkelig hører sommeren til, så er det grilling – det rekner eg med fleire seier seg enig i? Her for nokre dager siden lagde eg en smakfull søtpotetsalat som tilbehør til grillmaten, og oppskriften må berre deles. Den er veldig enkel og man kan i utgangspunktet mikse&trikse med dei ingrediensene man har tilgjengelig. Min versjon blei søtpotetsalat med mango&valnøtter, en deilig kombinasjon –

Søtpotetsalat med mango&valnøtter
500 g søtpotet (+/-)
Valgfrie grønnsaker
Fersk mango
Valnøtter
~
Vinaigrette av 1 ss limesaft, 1 ss olivenolje og 2 ss vatn
Det er ikkje nødvendig med vinaigrette, du kan også lage en egen verjson

Vask og skrell søtpotet(ene) og del i biter. Bre over bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader til dei er møre, ca. 15-25 minutter alt ettersom størrelse og ovn. Av grønnsaker brukte eg ruccola, agurk, purreløk, rødløk, paprika og cherrytomater som eg kutta i en glassskål. Bruk det du liker og juster mengden etter kor mange som skal spise. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend inn i salatblandinga. Deretter blander du inn avkjøle søtpoteter og topper med ferske mangobiter og hakka valnøtter. Server!

Mango og valnøtter gjorde søtpotetsalaten frisk og crunchy. Det er ikkje nødvendig, men var veldig godt! Tenk deg gjerne til andre kombinasjoner: jordbær, eple, druer, ananas, melon, fetaost, pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter…

Så er det berre å nyte til grillmaten, middagen, lunsjen eller kva det måtte vere! Salaten vil passe til både kvit kjøtt, rødt kjøtt, fisk, skalldyr, egg. Her servert med grilla kalkunfilet –

Tips gjerne om andre smakfulle, ulike salater!

Håper alle får en strålende Søndag. Nyt dagen, nyt sola, nyt maten!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg