Annonse
17. november 2017
Smakfull speltfocaccia
God fredag!
Eg har laga nokon gode varianter av focaccia i det siste. Når eg er heime og lager middag til gjengen synes eg det er kjekt å lage litt ekstra tilbehør, og då blir focaccia alltid tatt godt imot.
Grunnoppskrifta på speltfocaccia har eg satt – den er superenkel og blir alltid vellykka. Saftig, luftig med sprø overflate – slik eg meiner focacciaen skal vere! Denne har eg delt før blant anna her, og har blitt tatt godt imot av veldig mange.
Det eg derimot varierer fra gang til gang er toppingen/ekstra ingredienser i deiga. Dette varierer eg etter kva eg har lyst på, kva eg har tilgjengelig og ikkje minst kva focacciaen skal serverast til.
Denne gangen lagde eg en smakfull variant med fetaost og spekepølse, som blei ekstra smakfullt og godt. Anbefalast!
Grunnoppskrift speltfocaccia, 1 liten langpanne
500 g fint speltmjøl*
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytende honning
4 dl lunka vatn
2 ss olivenolje
Topping:
2-4 ss olivenolje
Fetaost
Spekepølse i biter
Fersk eller tørket rosmarin
Havsalt eller maldonsalt
* kan og bruke kveitemjøl. Eg bytta ut 50 g speltmjøl med fiberfin for å få eit litt meir fiberrikt focacciabrød.
Slik gjer du:
Bland saman speltmel og tørrgjær, sikt det over i en bolle. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 60 minutter.
Hell deiga over i en liten langpanne. Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deigen. Strø over fetaost og spekepølse i mindre biter, avslutt med rosmarin og salt.
Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl litt før servering.
Skjær opp i passelige biter og server til suppe, salat, koldtbord, tapasbord, grillmaten eller der det måtte passe 🙂
Håper det smaker!
Ha ei nydelig helg♥
Annonse
6 Kommentarer
Amalie
19. desember 2021

Linda Stuhaug
20. desember 2021
Hege
25. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Linn Therese
19. juni 2018

Linda Stuhaug
19. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR