Annonse
4. august 2015
Smakfulle thaifiskekaker
Hei!
Når eg var i København tidligere i vår fekk eg smaksprøver på nokre svært smakfulle fiskekaker. Eg skreiv fort ned smakene eg kjente igjen og prøvde meg på å lage lignande når eg kom heim igjen. Resultatet blei thai-inspirerte fiskekaker med masse smak som blei veldig gode!
Thaifiskekaker, 2-3 personer
500 g fersk torsk/ sei/ hyse
1 egg
1/2 rød chilli, finhakka
1 fedd kvitløk, finhakka
1 ss red curry paste
2 vårløk, hakka
10 sukkererter, hakka
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
evt. litt fersk koriander
Slik gjer du:
Det er viktig at fisken er fersk når du lager fiskekaker så den ikkje mister bindeegenskapene sine. Skjær fisken i like store terninger og kjør raskt i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Form til fiskekaker og steik på middels varme med litt smør eller olje til du får god steikeskorpe og fiskekakene er gjennomstekt.
Eit tips er å prøvesteike ei lita kake for å smake til farsen med evt. meir krydder, eller bruke en liten spiseskei valgfritt mel for å binde farsen bedre sammen.
Fiskekakene kan serveres med det du ønsker av tilbehør!
Eg anbefaler sukkerfri, heimelaga sweet chilli saus som du finner oppskrift på HER, sammen med ris eller potet, frisk salat eller andre grønnsaker. Ferskpressa limesaft før servering er også eit alternativ.
Heimelaga sweet chilisaus uten tilsatt sukker.
God middag!
Annonse
4 Kommentarer
Margit
1. februar 2021
Linda Stuhaug
2. februar 2021
Sissel Røneid
15. august 2019
Linda Stuhaug
16. august 2019
SKRIV EN KOMMENTAR