Annonse
8. august 2022
Sommarens beste bærtriks!

Idag må eg dele eit bærtriks med dåkke som eg sjølv har gjort i over 10 år! På denne måten har eg alltid norske, gode bær tilgjengelig heile året, uansett om det er juni, desember eller mars måned😃

Trikset er enkelt å greit at eg kvar einaste sommar "hamstrer" inn norske bær, gjerne på datotilbud eller at eg kjøper syltebær til en litt rimligare penge. Dette gjer eg med både bringebær og jordbær, og sistenevte renser eg naturligvis og deler gjerne i to. Deretter fryser eg bæra med en brødpose rundt.
Voila, så har eg alltid norske bær i frysaren!

Det samme gjer eg sjølvsagt med sjølvplukka blåbær fra skogen og rips fra hagen. Renser og fryser ned i passelige porsjoner.

Bæra bruker eg til smoothie, heimelaga syltetøy, saus og desserter, bakst og kaker resten av året - heilt fram til neste sommar med mulighet til å fylle opp frysaren på nytt!
Norske bær er alltid dei beste, og visst ein finner bæra på tilbud (litt overmodne bær gjer absolutt ingenting, berre ekstra søte og gode når dei likevel skal rett i frysaren!), så er det også mykje billigare enn å kjøpe i frysedisken gjennom året!

For å ta noken eksempel så er det fjorårets bringebær og jordbær eg har laga mitt kjære syltetøy med chiafrø det siste året som eg bruker kvar einaste dag på kjøleskapsgrauten min! Heilt nydelig♥︎

Syltetøyet finner du oppskrift på her🍓
Min faste kvardagsfrukost i snart 2 år - kjøleskapsgraut - finner du oppskrift på her🤩
Eit bærtriks å ta med seg kanskje?
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR