Linda Stuhaug

16. august 2016

Søte speltscones med blåbær

Søte speltscones med blåbær
Hei!
Scones synes eg er heilt topp, da deiga verken treng elting eller heving. Rør sammen ingrediensene og sett i steikeovnen, og ferske scones kan stå på bordet etter 30 minutter! Eg har laga en litt søt variant med sesongens ferske blåbær, som er super saftig, sukkerfri og nydelig på smak. Håper det frister:
Søte blåbærscones med spelt, 6-8 store biter 300 g fint speltmel 300 g kesam 1 dl melk 30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker) 2 ss bakepulver 1 ts kanel ferske blåbær
Slik gjer du: Rør sammen kesam, melk, sukrin+, bakepulver og kanel. Tilsett litt og litt speltmel til du får en jevn og fin deig. Elt inn ferske blåbær.
Form deiga til en stor, rund og flat scones på en langpanne med bakepapir. Trykk nedi litt ekstra blåbær på toppen. Skjær 6 eller 8 biter på overflata med en kniv. Du kan og forme til runde porsjonsscones.
Steik på 180 grader i 20 minutt, eller til overflata er godt gyllen. Avkjøl på rist. Serveres varm, lun eller kald. Kan spises som den er, med pålegg på (ost er godt!), eller med en klatt vaniljekesam eller is som tilbehør.
Tips! ønsker du sconesen litt grovere? Bytt ut 100-150 g speltmel med havremel. Må du ha glutenfritt resultat kan eg anbefale an kombinasjon av havremel og lyst bokhvetemel.
Ha en fin tirsdag!

Hei!

Scones synes eg er heilt topp, da deiga verken treng elting eller heving. Rør sammen ingrediensene og sett i steikeovnen, og ferske scones kan stå på bordet etter 30 minutter! Eg har laga en litt søt variant med sesongens ferske blåbær, som er super saftig, sukkerfri og nydelig på smak. Håper det frister:


Søte blåbærscones med spelt, 6-8 store biter
300 g fint speltmel
300 g kesam
1 dl melk
30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker)
2 ss bakepulver
1 ts kanel
ferske blåbær

Slik gjer du:
Rør sammen kesam, melk, sukrin+, bakepulver og kanel. Tilsett litt og litt speltmel til du får en jevn og fin deig. Elt inn ferske blåbær.

Form deiga til en stor, rund og flat scones på en langpanne med bakepapir. Trykk nedi litt ekstra blåbær på toppen. Skjær 6 eller 8 biter på overflata med en kniv. Du kan og forme til runde porsjonsscones.

Steik på 180 grader i 20 minutt, eller til overflata er godt gyllen. Avkjøl på rist. Serveres varm, lun eller kald. Kan spises som den er, med pålegg på (ost er godt!), eller med en klatt vaniljekesam eller is som tilbehør.


Tips!
ønsker du sconesen litt grovere? Bytt ut 100-150 g speltmel med havremel. Må du ha glutenfritt resultat kan eg anbefale an kombinasjon av havremel og lyst bokhvetemel.



Ha en fin tirsdag!

Annonse

4 Kommentarer

L

Linda

16. november 2018

Fantastisk godt. Brukte gresk yoghurt, fibramel, og 200 gr fråsne blåbær. Tusen takk, Linda.

Linda Stuhaug

18. november 2018

Så kjekt du likte oppskrifta! Berre hyggelig å inspirere <3

M

MH

26. august 2018

Kan man bruke fibra mel?

Linda Stuhaug

28. august 2018

Det går fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg