Linda Stuhaug

Annonse

Søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet!

Søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet!
Hei!
Dagens oppskrift er inspirert av tre tidligere, veldig populære oppskrifter. Det er rett og slett en slags blanding av 1) SØTPOTET PIZZA 2) SØTPOTET NACHOS 3) AUBERGINE PIZZA
Resultatet er søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet! Bakte og møre søtpotetskiver toppa med pizzafyll og revet ost, så får man smakfulle og sunne pizzaer som passer for heile familien, kvardag som helg.
Veldig enkel oppskrift som eg håper mange vil prøve:
Du treng, 4 personer ca. 1 kg søtpotet – bruk store søtpoteter 400 g karbonadedeig 1 løk 2 fedd kvitløk 2 ss tomatpurê 1 boks hakkede tomater evt. en skvett vatn krydder: salt, pepper, chili, pizzakrydder og paprikakrydder revet ost
Slik gjer du: 1. Start med søtpotetene, for dei skal forsteikes. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene og del i ca. 1 cm tjukke skiver, fordel over langpanner med bakepapir og forsteik i ca. 15-20 minutter, eller til søtpotetskivene begynner å bli møre (PS! hugs varmluft om du har to brett).
2. I mellomtida lager dy fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk og finhakka kvitløk, tilsett tomatpurê og hakkede tomater. La det småputre til en fyldig kjøttsaus og smak til med krydder.
3. Fordel fyllet på søtpotetskivene og topp med ost. Bruk gjerne litt ekstra grønnsaker om du ønsker det, eg hadde på tomater, rødløk og mais. Sett tilbake i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
Server minipizzaene med en frisk salat og gjerne litt kvitløksdressing (gresk yoghurt eller rømme, pressa kvitløk, salt og pepper).
Tips! – Minipizzaer er en slager på tapasbordet. Prøv denne varianten neste gang! – Like godt smaker dei dagen etterpå, gjerne kalde. Så lag gjerne opp slik at du kan ha rester til middag eller i lunsjboksen 🙂
Velbekomme og nyt en sunn og nydelig middag!
Psst, følg gjere bloggen min på facebook her for fleire daglige oppdateringer 🙂 Ikkje minst; følg meg gjerne på instagram under @lindastuhaug 😀

Hei!

Dagens oppskrift er inspirert av tre tidligere, veldig populære oppskrifter. Det er rett og slett en slags blanding av
1) SØTPOTET PIZZA
2) SØTPOTET NACHOS
3) AUBERGINE PIZZA

Resultatet er søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet! Bakte og møre søtpotetskiver toppa med pizzafyll og revet ost, så får man smakfulle og sunne pizzaer som passer for heile familien, kvardag som helg.

Veldig enkel oppskrift som eg håper mange vil prøve:

Du treng, 4 personer
ca. 1 kg søtpotet – bruk store søtpoteter
400 g karbonadedeig
1 løk
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1 boks hakkede tomater
evt. en skvett vatn
krydder: salt, pepper, chili, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost

Slik gjer du:
1. Start med søtpotetene, for dei skal forsteikes. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene og del i ca. 1 cm tjukke skiver, fordel over langpanner med bakepapir og forsteik i ca. 15-20 minutter, eller til søtpotetskivene begynner å bli møre (PS! hugs varmluft om du har to brett).

2. I mellomtida lager dy fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk og finhakka kvitløk, tilsett tomatpurê og hakkede tomater. La det småputre til en fyldig kjøttsaus og smak til med krydder.

3. Fordel fyllet på søtpotetskivene og topp med ost. Bruk gjerne litt ekstra grønnsaker om du ønsker det, eg hadde på tomater, rødløk og mais. Sett tilbake i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

Server minipizzaene med en frisk salat og gjerne litt kvitløksdressing (gresk yoghurt eller rømme, pressa kvitløk, salt og pepper).

Tips!
– Minipizzaer er en slager på tapasbordet. Prøv denne varianten neste gang!
– Like godt smaker dei dagen etterpå, gjerne kalde. Så lag gjerne opp slik at du kan ha rester til middag eller i lunsjboksen 🙂

Velbekomme og nyt en sunn og nydelig middag!

Psst, følg gjere bloggen min på facebook her for fleire daglige oppdateringer 🙂 Ikkje minst; følg meg gjerne på instagram under @lindastuhaug 😀

Annonse

2 Kommentarer

E

Eirin

5. juni 2022

Hei! Disse så veldig gode ut. Vet du om de egner seg til å fryse ned? 😊 Hilsen Eirin

Linda Stuhaug

6. juni 2022

Hei! Det er eg usikker på, er redd søtpoteta kan bli litt slapp. Men test det gjerne😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg