Linda Stuhaug

16. juli 2014

Søtpotet nachos – sunt&smakfullt!

Søtpotet nachos – sunt&smakfullt!
God lillelørdag, alle!
Ser og høres ikkje denne middagsretten fristande ut? Tommel opp for nye og smakfulle ideer med søtpoteta som er en veldig brukt ingrediens i det siste (haha!). Søtpotet nachos overraska og blir en ny middagsfavoritt her i hus! Det er en idê eg lenge har tenkt på, men tida har ikkje strukke til med masse jobb i det siste. I går var første dag på ferie og eg serverte den til heile familien med knallgode tilbakemeldinger. Kan ikkje klage på en enkel, sunn og velsmakande versjon av den populære nachosen!
Å lage nachos av søtpotet fungerte vedldig bra, men den blir gjerne ikkje like sprø som ekte tortillachips. Kantane som stakk opp av formen blei sprø og gode med masse smak, men under kjøttdeigen blei det ikkje like sprøtt, berre sånn at dere veit det. Men det gjorde ingen som verdens ting, for det var virkelig knallgodt uansett 🙂
Lag gjerne dobbel porsjon, det gjorde eg i går når 5 voksne personer skulle ha middag. Da lagde eg den i to former som begge fikk plass i ovnen samtidig!
Søtpotet nachos, 2-3 porsjoner 2-3 mellomstore søtpoteter 400 g karbonadedeig 1 hakka løk 3-4 ss hakkede tomater 1-2 ss tacokrydder, eg bruker dette Valgfrie grønnsaker Valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chilli, kvitløk, pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Ost
Slik gjer du: 1. Vask og skrell søtpotetene. Del i 2-3 mm tjukke skiver, krydre dei godt på begge sider og fordel over bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene har fått en gyllen farge og begynner å bli sprø, det tok meg 15 minuttter på varmluft. Av krydder bruker du det du meiner gir god smak. Eg brukte dei som nevnt ovenfor.
2. Steik karbonadedeig med hakka løk og krydder, eg brukte igjen dei som nevnt ovenfor. Bruk gjerne fersk chilli og kvitløk framfor grovkvern. Tilsett deretter hakkede tomater og tacokrydder og la det putre til det ikkje er noke væske igjen.
3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, bre over kjøttdeigblandinga og gjerne litt grønt. Eg brukte purre og paprika. Avslutt med ost.
4. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks!
Som tilbehør er det berre å velge det man liker, etter mi meining er en frisk salat på sin rette plss iallefall! Eg serverte også med rømme & hot tacosaus, hadde eg hatt avokado ville eg laga heimelaga guacamole også 🙂
Nyt!
En ny variant av middag som eg håper fleire vil prøve seg på. Passer like godt kvardag som helg, til liten som stor!

God lillelørdag, alle!

Ser og høres ikkje denne middagsretten fristande ut? Tommel opp for nye og smakfulle ideer med søtpoteta som er en veldig brukt ingrediens i det siste (haha!). Søtpotet nachos overraska og blir en ny middagsfavoritt her i hus! Det er en idê eg lenge har tenkt på, men tida har ikkje strukke til med masse jobb i det siste. I går var første dag på ferie og eg serverte den til heile familien med knallgode tilbakemeldinger. Kan ikkje klage på en enkel, sunn og velsmakande versjon av den populære nachosen!

Å lage nachos av søtpotet fungerte vedldig bra, men den blir gjerne ikkje like sprø som ekte tortillachips. Kantane som stakk opp av formen blei sprø og gode med masse smak, men under kjøttdeigen blei det ikkje like sprøtt, berre sånn at dere veit det. Men det gjorde ingen som verdens ting, for det var virkelig knallgodt uansett 🙂

Lag gjerne dobbel porsjon, det gjorde eg i går når 5 voksne personer skulle ha middag. Da lagde eg den i to former som begge fikk plass i ovnen samtidig!

Søtpotet nachos, 2-3 porsjoner
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
1 hakka løk
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder, eg bruker dette
Valgfrie grønnsaker
Valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chilli, kvitløk, pepper, grillkrydder og paprikakrydder.
Ost

Slik gjer du:
1. Vask og skrell søtpotetene. Del i 2-3 mm tjukke skiver, krydre dei godt på begge sider og fordel over bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene har fått en gyllen farge og begynner å bli sprø, det tok meg 15 minuttter på varmluft. Av krydder bruker du det du meiner gir god smak. Eg brukte dei som nevnt ovenfor.

2. Steik karbonadedeig med hakka løk og krydder, eg brukte igjen dei som nevnt ovenfor. Bruk gjerne fersk chilli og kvitløk framfor grovkvern. Tilsett deretter hakkede tomater og tacokrydder og la det putre til det ikkje er noke væske igjen.

3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, bre over kjøttdeigblandinga og gjerne litt grønt. Eg brukte purre og paprika. Avslutt med ost.

4. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks!

Som tilbehør er det berre å velge det man liker, etter mi meining er en frisk salat på sin rette plss iallefall! Eg serverte også med rømme & hot tacosaus, hadde eg hatt avokado ville eg laga heimelaga guacamole også 🙂

Nyt!

En ny variant av middag som eg håper fleire vil prøve seg på. Passer like godt kvardag som helg, til liten som stor!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg