Linda Stuhaug

17. oktober 2014

Søtpotetlompe-pizza

Søtpotetlompe-pizza
God Fredag!
Så utrulig herlig at det er helg igjen, er dere ikkje enige? Her er planen å møte den velkommen med søtpotetlompe-pizza ikveld, som eg har laga mange ganger før. Mange kjenner nok til prinsipppet med å bruke lomper eller speltlomper som "pizzabunn", men enda bedre er det om man bruker heimelaga søtpotetlomper ? Søtpotetlompene gir en god smak og er tipp topp som en tynn, sprø pizzabunn.
Etter eg la ut oppskrift på den ekte varianten av heimelaga, sunn pizza med søtpotetbunn har pizzaen blitt enormt populær! Det samme gjelder søtpotet nachos som er blitt to oppskrifter som eg ser overalt og mange har fått suksess med. Desse to er mine favoritt middagsoppskrifter med søtpotet og anbefalast virkelig for dei som ikkje har prøvd dei 🙂
Så – her er altså den enklere metoden! Heimelaga søtpotetlomper finner du oppskrift på HER – desse lompene er kanongode og eg passer på å nesten alltid ha dei i frysaren. Perfekt å ta opp ein og ein og bruke som wraps, tapas, pizzabunn eller fylle med frukt&bær. Man kan naturligvis bruke vanlige lomper eller speltlomper framfor søtpotetlompene!
Lompene er forsteikt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter, så den blir sprø. Deretter toppa med litt forskjellig, og inn igjen i ovnen til osten er smelta og gyllen:
Rød pizza! Tomatbasert karbonadedeig, altså vanlig kjøttfyll der eg har stekt karbonadedeig med tomatpurê, hakkede tomater, krydder, urter og løk. Dette var rester fra en anna middag, perfekt å toppe lompebunnen med restemat! Litt grønt og ost som avslutning.
Kvit pizza! Pesto, skinke, spekeskinke, grønnsaker og ost. Min favorittpizza er denne smakskombinasjonen, så utrulig god.
Kutta opp i mindre stykker så man kan nyte annakvar stykke med forskjellige smaker!
Etter ei veke med fantastisk vær ser det ut til å snu i helga. Eg har iallefall fått inn noken herlige turer i solskinn og frisk høstluft med turkameraten som aldri svikter! Sjølv om det ser godt og varmt ut ute, så har ikkje temperaturen våre noke å skryte av. Da er gode kle alfa omega!
Panneband fra Kari Traa her – 100% merinoull og supervarmt! Blå fleecegenser fra Kari Traa her – perfekt til kalde uteturer. Hansker/votter fra Craft her – vindtette med touchscreen materiale på fingrene. Spirit tights fra Dcore her – ny favoritt både på utsjånad og kanongod passform. // Sponsede lenker
Nyt det strålande høstværet så langt det lar seg gjere før vinteren kjem! Dørstokkmila kan vere lang når man først er komt seg på sofaen, men da gjelder det å kutte diskusjonen med seg sjølv, kle godt på seg, snøre på joggeskoa og komme seg ut. Jogg, spring, powerwalk eller gå rolig. Resultatet med høgare energinivå, bedre humør og en sofa som kjennes enda bedre ut etterpå er så verdt det!
God helg alle sammen ?

God Fredag!

Så utrulig herlig at det er helg igjen, er dere ikkje enige? Her er planen å møte den velkommen med søtpotetlompe-pizza ikveld, som eg har laga mange ganger før. Mange kjenner nok til prinsipppet med å bruke lomper eller speltlomper som "pizzabunn", men enda bedre er det om man bruker heimelaga søtpotetlomper ? Søtpotetlompene gir en god smak og er tipp topp som en tynn, sprø pizzabunn.

Etter eg la ut oppskrift på den ekte varianten av heimelaga, sunn pizza med søtpotetbunn har pizzaen blitt enormt populær! Det samme gjelder søtpotet nachos som er blitt to oppskrifter som eg ser overalt og mange har fått suksess med. Desse to er mine favoritt middagsoppskrifter med søtpotet og anbefalast virkelig for dei som ikkje har prøvd dei 🙂

Så – her er altså den enklere metoden! Heimelaga søtpotetlomper finner du oppskrift på HER – desse lompene er kanongode og eg passer på å nesten alltid ha dei i frysaren. Perfekt å ta opp ein og ein og bruke som wraps, tapas, pizzabunn eller fylle med frukt&bær. Man kan naturligvis bruke vanlige lomper eller speltlomper framfor søtpotetlompene!

Lompene er forsteikt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter, så den blir sprø. Deretter toppa med litt forskjellig, og inn igjen i ovnen til osten er smelta og gyllen:


Rød pizza!
Tomatbasert karbonadedeig, altså vanlig kjøttfyll der eg har stekt karbonadedeig med tomatpurê, hakkede tomater, krydder, urter og løk. Dette var rester fra en anna middag, perfekt å toppe lompebunnen med restemat! Litt grønt og ost som avslutning.


Kvit pizza!
Pesto, skinke, spekeskinke, grønnsaker og ost. Min favorittpizza er denne smakskombinasjonen, så utrulig god.

Kutta opp i mindre stykker så man kan nyte annakvar stykke med forskjellige smaker!

Etter ei veke med fantastisk vær ser det ut til å snu i helga. Eg har iallefall fått inn noken herlige turer i solskinn og frisk høstluft med turkameraten som aldri svikter! Sjølv om det ser godt og varmt ut ute, så har ikkje temperaturen våre noke å skryte av. Da er gode kle alfa omega!


Panneband fra Kari Traa her – 100% merinoull og supervarmt!
Blå fleecegenser fra Kari Traa her – perfekt til kalde uteturer.
Hansker/votter fra Craft her – vindtette med touchscreen materiale på fingrene.
Spirit tights fra Dcore her – ny favoritt både på utsjånad og kanongod passform. // Sponsede lenker

Nyt det strålande høstværet så langt det lar seg gjere før vinteren kjem!
Dørstokkmila kan vere lang når man først er komt seg på sofaen, men da gjelder det å kutte diskusjonen med seg sjølv, kle godt på seg, snøre på joggeskoa og komme seg ut. Jogg, spring, powerwalk eller gå rolig. Resultatet med høgare energinivå, bedre humør og en sofa som kjennes enda bedre ut etterpå er så verdt det!

God helg alle sammen ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg