Linda Stuhaug

Annonse

31. oktober 2016

Søtpotetsuppe med kokosmelk

Søtpotetsuppe med kokosmelk
Hei!
Eg har så dilla på suppe om dagane! Det står på menyen minst 2 ganger i veka i forskjellige varianter. Eg lager gjerne opp en stor porsjon og nyter ei skål til kveldsmat eller har middag fleire dager på rad. Det er både raskt og enkelt, krever ikkje så mange ingredienser og metter godt med riktige ingredienser.
Forrige veke delte eg oppskrift på fennikelsuppe med pannestekt torsk, idag er det søtpotetsuppe. Eg har mange fleire oppskrifter å dele, men tenker det holder med ei i veka… Sida det er kjøttfri mandag tenkte eg denne passa fint, den er vegetarisk og vegansk uten garnityret 🙂 Smakfull og supergod, håper det frister:
Søtpotetsuppe med kokosmelk, 2 porsjoner 400 g søtpotet, i biter 2 gulerøtter, i biter 1/2 boks, 2 dl kokosmelk 1/2 løk, hakka 2 kvitløksfedd, hakka 1/2 rød chili, finhakka 6 dl grønnsakskraft/buljong 1 ss smør/olje salt og pepper
Garnityr: Kokte egg
Slik gjer du: Skrell og del søtpotet og gulerøtter i jevnstore biter. Fres løk, kvitløk og chili i smør/olje til løken er blank. Tilsett søtpotet, gulerøtter og grønnsakskraft/buljong. La det småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
Kjør suppa glatt med en stavmikser eller i blender. Ha suppa tilbake i kjelen og smak til med kokosmelk, salt og pepper. Ønsker du suppa tynnere i konsistensen tilsetter du litt ekstra væske.
Server straks, gjerne med kokte egg som garnityr. Det gir ekstra protein, fett og metthetsfølelse, i tillegg er kombinasjonen mellom egg og søtpotet fantastisk god!
Dette holder altså som middag for 2, men forrett til 4. Garnityret kan varieres, velger du å ikkje ha suppa som en vegetarrett, er både bacon, sprøstekt spekeskinke, chorizo, torsk eller kylling godt som garnityr.
Velbekomme!
*

Hei!

Eg har så dilla på suppe om dagane! Det står på menyen minst 2 ganger i veka i forskjellige varianter. Eg lager gjerne opp en stor porsjon og nyter ei skål til kveldsmat eller har middag fleire dager på rad. Det er både raskt og enkelt, krever ikkje så mange ingredienser og metter godt med riktige ingredienser.

Forrige veke delte eg oppskrift på fennikelsuppe med pannestekt torsk, idag er det søtpotetsuppe. Eg har mange fleire oppskrifter å dele, men tenker det holder med ei i veka… Sida det er kjøttfri mandag tenkte eg denne passa fint, den er vegetarisk og vegansk uten garnityret 🙂 Smakfull og supergod, håper det frister:

Sanity Image

Søtpotetsuppe med kokosmelk, 2 porsjoner
400 g søtpotet, i biter
2 gulerøtter, i biter
1/2 boks, 2 dl kokosmelk
1/2 løk, hakka
2 kvitløksfedd, hakka
1/2 rød chili, finhakka
6 dl grønnsakskraft/buljong
1 ss smør/olje
salt og pepper

Garnityr:
Kokte egg

Slik gjer du:
Skrell og del søtpotet og gulerøtter i jevnstore biter. Fres løk, kvitløk og chili i smør/olje til løken er blank. Tilsett søtpotet, gulerøtter og grønnsakskraft/buljong. La det småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Kjør suppa glatt med en stavmikser eller i blender. Ha suppa tilbake i kjelen og smak til med kokosmelk, salt og pepper. Ønsker du suppa tynnere i konsistensen tilsetter du litt ekstra væske.

Server straks, gjerne med kokte egg som garnityr. Det gir ekstra protein, fett og metthetsfølelse, i tillegg er kombinasjonen mellom egg og søtpotet fantastisk god!

Sanity Image

Dette holder altså som middag for 2, men forrett til 4. Garnityret kan varieres, velger du å ikkje ha suppa som en vegetarrett, er både bacon, sprøstekt spekeskinke, chorizo, torsk eller kylling godt som garnityr.

Velbekomme!

*

Annonse