Linda Stuhaug

15. april 2015

Spicy laks med blomkålris

Spicy laks med blomkålris
God lille-lørdag!
Som eg nevnte i gårsdagens innlegg med oppskrift på heimelaga, sukkerfri sweer chillisaus så hadde eg fleire middager der eg har brukt denne sausen, blant anna på ovnsbakt laks. Resultatet blir en spicy og spenstig kvardagsmiddag, virkelig godt!
Ovnsbakt laks med sweet chillisaus og blomkålris –
Du trenger, 2 personer 2-4 laksefileter 1-2 ss sweet chillisaus pr. laksefilet 1 blomkål 1 kvitløksfedd Salt & pepper Mais, paprika og fryste erter
? Fordel sweet chillisaus over laksefiletene, steik på 180 grader i 10-15 minutter.
? Riv blomkålen på eit rivern eller bruk blender/foodprosessor. Steik på middels varme i ei panne med pressa kvitløk og en slump med vatn eller olje. Smak til med salt, pepper (eg bruke lys kjøttbuljong istedenfor salt denne gangen), og vend inn mais, paprika og erter.
? Server straks.
Bruk gjerne anna tilbehør, eller for eksempel 50/50 med ris og blomkålris. En smart måte å lure inn meir grønnsaker i middagen!
Blomkålris lagde eg masse for nokre år sida da eg prøvde meg på lavkarbo. Det er mange ulike måter å lage blomkålris på, du kan heilt fint ta den enkleste varianten med kun blomkål, salt og pepper. Du kan og piffe den opp med ulike smakstilsetninger, krydder, urter og grønnsaker, slik som eg har gjort idag.
Velg ut fra smak og det du har tilgjengelig! Blomkålris er iallefall eit supert tilbehør til middager.
Håper det frister!
Er du på utkikk etter noko sunt søtt sida det er lillelørdag? Da kan eg anbefale peanøtt proteinbarer med sjokolade fra arkivet ? Oppskrift finner du her!
Imorra deler eg oppskrift på double chocolate chip cookies – gled dere!

God lille-lørdag!

Som eg nevnte i gårsdagens innlegg med oppskrift på heimelaga, sukkerfri sweer chillisaus så hadde eg fleire middager der eg har brukt denne sausen, blant anna på ovnsbakt laks. Resultatet blir en spicy og spenstig kvardagsmiddag, virkelig godt!

Ovnsbakt laks med sweet chillisaus og blomkålris –

Du trenger, 2 personer
2-4 laksefileter
1-2 ss sweet chillisaus pr. laksefilet
1 blomkål
1 kvitløksfedd
Salt & pepper
Mais, paprika og fryste erter

? Fordel sweet chillisaus over laksefiletene, steik på 180 grader i 10-15 minutter.

? Riv blomkålen på eit rivern eller bruk blender/foodprosessor. Steik på middels varme i ei panne med pressa kvitløk og en slump med vatn eller olje. Smak til med salt, pepper (eg bruke lys kjøttbuljong istedenfor salt denne gangen), og vend inn mais, paprika og erter.

? Server straks.

Bruk gjerne anna tilbehør, eller for eksempel 50/50 med ris og blomkålris. En smart måte å lure inn meir grønnsaker i middagen!

Blomkålris lagde eg masse for nokre år sida da eg prøvde meg på lavkarbo. Det er mange ulike måter å lage blomkålris på, du kan heilt fint ta den enkleste varianten med kun blomkål, salt og pepper. Du kan og piffe den opp med ulike smakstilsetninger, krydder, urter og grønnsaker, slik som eg har gjort idag.

Velg ut fra smak og det du har tilgjengelig! Blomkålris er iallefall eit supert tilbehør til middager.

Håper det frister!

Er du på utkikk etter noko sunt søtt sida det er lillelørdag? Da kan eg anbefale peanøtt proteinbarer med sjokolade fra arkivet ? Oppskrift finner du her!

Imorra deler eg oppskrift på double chocolate chip cookies – gled dere!


SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg