Linda Stuhaug

7. februar 2014

Sukkerfri blåbær smuldrepai med vaniljekrem

Sukkerfri blåbær smuldrepai med vaniljekrem
God Fredag alle sammen! Endelig er helga komt, ei helg eg har sett fram til lenge. Eg har nemlig noken spennande planer denne imorgen som eg vil fortelle meir om seinare 🙂 På Søndag er det også morsdag, og derfor tenkte eg det passa bra å poste oppskrift på sukkerfri (og glutenfri!) blåbærsmuldrepai som passer for heile familien! I bunnen hadde eg heimelaga vaniljekrem, og det blei en fantasisk kombinasjon mellom vaniljekremen, masse blåbær og en crunchy topping ?
Sukkerfri blåbær- smuldrepai med vaniljekrem 5 dl vaniljekrem, oppskrift her elller Heistad sin sukkerfrie vaniljesaus med 4 dl melk 300-400 g fryste blåbær Evt. mix med bringebær 2 ss sukrin gold 1 ss potetmel
Smuldrelokk: 60 g grovt hakkede mandler 50 g havregryn 35 g valgfritt mel, eg har brukt spelt / mandelmel (bruk gutenfirtt mel for glutenfri kake) 20 g sukrinmelis 20 g sukringold 50 g kesam 20 g smelta smør
1. Lag vaniljekremen, og fordel i bunnen av rund form, 22 cm i diameter. 2. Ha fryste blåbær over vaniljekremen, og dryss sukrin gold og potetmel på toppen. 3. Bland sammen dei tørre ingrediensene til smuldrelokket, vend inn kesam og smelta smør. Smuldre lokket jevnt over blåbærene. 4. Steik midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Paien er aller best når den er varm / lun – så enten kan du steike den så den er klar til servering, eller varme i mikroen rett før! Mange liker kald is sammen med varm pai, men etter mi meining er det ikkje nødvendig, spesielt siden det også er vaniljekrem i bunnen.
Denne blåbærpaien lagde eg til Bestefar sin bursdag, og den falt i smak hos alle rundt bordet! Det inkluderer foreldre, bror og gamle venner av mine besteforeldre, så det var veldig kjekt 🙂 Eg har laga den enda eg gang, da brukte eg en blanding av blåbær og bringebær –
Her prøvde eg å erstatte smelta smør med kesam. Det blei ikkje like crunchy – så anbefaler dei 20 g med smør som står i oppskrifta! Ellers var kaka veldig god når eg miksa bærene, men eg trur blåbærpaien er favoritten ?
Eg skal vertfall bake til Søndag og morsdag, men eg må nesten prøve meg på ei ny kake! Blir spennande å sjå kva eg ender opp med – oppskrift deles selfølgelig om det er vellykka 🙂 Skal fleire bake til morsdagen?
God helg alle sammen!

God Fredag alle sammen!
Endelig er helga komt, ei helg eg har sett fram til lenge. Eg har nemlig noken spennande planer denne imorgen som eg vil fortelle meir om seinare 🙂 På Søndag er det også morsdag, og derfor tenkte eg det passa bra å poste oppskrift på sukkerfri (og glutenfri!) blåbærsmuldrepai som passer for heile familien! I bunnen hadde eg heimelaga vaniljekrem, og det blei en fantasisk kombinasjon mellom vaniljekremen, masse blåbær og en crunchy topping ?

Sukkerfri blåbær- smuldrepai med vaniljekrem
5 dl vaniljekrem, oppskrift her
elller Heistad sin sukkerfrie vaniljesaus med 4 dl melk
300-400 g fryste blåbær
Evt. mix med bringebær
2 ss sukrin gold
1 ss potetmel

Smuldrelokk:
60 g grovt hakkede mandler
50 g havregryn
35 g valgfritt mel, eg har brukt spelt / mandelmel
(bruk gutenfirtt mel for glutenfri kake)
20 g sukrinmelis
20 g sukringold
50 g kesam
20 g smelta smør

1. Lag vaniljekremen, og fordel i bunnen av rund form, 22 cm i diameter.
2. Ha fryste blåbær over vaniljekremen, og dryss sukrin gold og potetmel på toppen.
3. Bland sammen dei tørre ingrediensene til smuldrelokket, vend inn kesam og smelta smør. Smuldre lokket jevnt over blåbærene.
4. Steik midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.

Paien er aller best når den er varm / lun – så enten kan du steike den så den er klar til servering, eller varme i mikroen rett før! Mange liker kald is sammen med varm pai, men etter mi meining er det ikkje nødvendig, spesielt siden det også er vaniljekrem i bunnen.

Denne blåbærpaien lagde eg til Bestefar sin bursdag, og den falt i smak hos alle rundt bordet! Det inkluderer foreldre, bror og gamle venner av mine besteforeldre, så det var veldig kjekt 🙂 Eg har laga den enda eg gang, da brukte eg en blanding av blåbær og bringebær –


Her prøvde eg å erstatte smelta smør med kesam. Det blei ikkje like crunchy – så anbefaler dei 20 g med smør som står i oppskrifta! Ellers var kaka veldig god når eg miksa bærene, men eg trur blåbærpaien er favoritten ?

Eg skal vertfall bake til Søndag og morsdag, men eg må nesten prøve meg på ei ny kake! Blir spennande å sjå kva eg ender opp med – oppskrift deles selfølgelig om det er vellykka 🙂 Skal fleire bake til morsdagen?

God helg alle sammen!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg