Annonse
13. desember 2018
Sukkerfri, brente julenøtter
God torsdag!
Vi er i det søte hjørnet om dagane og fokuset er rett og slett på juleoppskrifter. Eg har mange gode, spennande oppskrifter å dele framover, så det er berre å glede seg!
Idag er det oppskrift på sukkerfri, brente julenøtter som står for tur. Planen var i utgangspunktet å lage brente mandler, men med berre en liten handfull med mandler igjen i krukka, så miksa eg heller saman ulike typer nøtter:
Og dette var jo mykje meir spennande enn berre dei typiske brente mandlane! Her har eg altså brukt en miks av det eg hadde tilgjengelig; mandler, valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter. Du kan sjølvsagt bruke akkurat dei nøttene du liker og har tilgjengelig, og gjerne berre bruke mandler dersom du ønsker å lage sukkerfri, brente mandler 🙂
Nøttene blir knasande sprø, søte (men ikkje for søte!) og har en god smak av kanel. Passer perfekt som sunn snacks, til å strø over havregrauten, yoghurtblandinger, fruktsalat, desserter og smoothier, topping på kaker, til å lage konfekt med også vidare. Her er det berre fantasien som setter grenser!
Sukkerfri, brente julenøtter, 1 stort glass
300 g valgfri nøtter
1 stor ss smør, smelta
3 ss sukrin gold
1 ts kanel
3 klyper maldonsalt (kan sløyfast, men gir en skikkelig god smak!)
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Fordel nøttene på eit steikebrett med bakepapir og forsteik i 6-8 minutt, til dei begynner å bli gylne. Ha nøttene over i en bolle.
Vend inn smelta smør, sukrin gold, kanel og knust maldonsalt. Fordel nøttene over steikebrettet med bakepapir igjen.
Sett deretter nøttene tilbake i ovnen. Steik i 6-8 minutt, eller til en god brunfarge (pass på at dei ikkej svir seg!). Avkjøl nøttene på steikebrettet.
Etter nøttene er avkjølt blir dei crunchy. Oppbevar i ei glasskrukke i kjøkkenskapet. Nøttene står seg evig 🙂
Julenøttene er inspirert av min populære oppskrift på skivede, brente mandler uten sukker fra arkivet. Einase forskjellen er typen nøtter som er brukt;
Oppskrifta finner du HER. Dette er mine favorittmandler og eg har eit glass i kjøkkenskapet konstant gjennom heile året, og eg bruker dei til alt mulig!
Desse brente julenøttene kan jo sjølvsagt lagast heile året. Eg kjem definitivt til å lage opp desse og ha i ei glasskrukke i kjøkkenskapet framover 🙂 Og du… Desse er jo også heilt supre som en spiselig julegave. Nam!
Annonse
10 Kommentarer
Ida Sofie
14. desember 2018

Linda Stuhaug
14. desember 2018
Emilie
13. desember 2018

Linda Stuhaug
13. desember 2018
Lena Lofgren
12. desember 2022

Linda Stuhaug
12. desember 2022
Stine
14. desember 2019

Linda Stuhaug
15. desember 2019
Monica
14. desember 2022

Linda Stuhaug
16. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR