Annonse
29. mars 2015
Sukkerfri cookies
God formiddag!
Da eg posta oppskrift på sunne energicookies lovde eg å lage en variant uten dadler også, meir som en sunnere variant av amerikanske cookies. Så no er det på tide å dele oppskrifta med dere, for eg veit det er nokon som venta spent!
Det smaker ikkje som ekte amerikanske cookies naturligvis, men dei blei veldig gode på både smak og konsistens.
Cookies som er uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri –
Innlegget inneholder annonselenker.
Cookies, 8-10 mellomstore
50 g ekte smør
45 g sukrin+
30 g (glutenfritt) havremel*
30 g bokhvetemel*
20 g fiberfin*
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk
Slik gjer du:
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir lett gylne i kantane. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur.
Tips & alternativer
♦ For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade.
♦ Havremel, bokhvetemel og fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat.
♦ Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Håper fleire vil prøve seg! God søndag fra meg 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Ellen Kristin
24. mars 2021

Linda Stuhaug
25. mars 2021
Mali Borkhus Nordang
2. mai 2019

Linda Stuhaug
3. mai 2019
SKRIV EN KOMMENTAR