Linda Stuhaug

Annonse

19. september 2015

Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem

Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem
God lørdag! Eg var tenkt å vente med denne oppskrifta til imorgon, da eg veit mange liker å bruke søndagen på å bake. Men kanskje det krever litt handling, eller kanskje nokon vil lage dei idag?
Nydelige, saftige eplemuffins med innbakt vaniljekrem. Heilt uten tilsatt sukker, proteinrike og mektige. Perfekt å ta med på tur, bruke som mellommåltid, dessert, før/etter trening eller når man har lyst på noko godt!
10-12 muffins Vaniljekrem: 3,5 dl valgfri melk 2 eggeplommer 35 g sukrin+ 20 g maisenna 1 vaniljestang
Muffinsrøre: 2 egg 130 g kesam 50 g havremjøl 30 g speltmjøl/kveitemjøl 60 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1-2 norske epler
Slik gjer du 1. Start med vaniljekremen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.
3. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens.
4. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Karamelliser dei litt i mikroen til dei er lett møre, 1-2 minutter.
5. Fordel muffinsrøre i bunnen av formene, deretter en spiseskei vaniljekrem etterfulgt av eplebiter på toppen. Ha gjerne eplebiter med muffinsrøra og om du ønsker det. Steik på 180 grader, midt i ovnen 12-15 minutter, eller til muffinsene har satt seg.
Muffinsene smaker best litt lune, men er også gode kalde. Oppbevar i kjøleskap, dei står seg fint 2-3 dager.
Tips! – Lag gjerne kake istedenfor muffinser. Steiketida vil bli 20-25 minutter, litt avhengig av kva form du bruker. – Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
Desse var så gode, eg håper fleire lar seg friste til å prøve oppskrifta 🙂 God helg alle sammen!



God lørdag!

Eg var tenkt å vente med denne oppskrifta til imorgon, da eg veit mange liker å bruke søndagen på å bake. Men kanskje det krever litt handling, eller kanskje nokon vil lage dei idag?

Nydelige, saftige eplemuffins med innbakt vaniljekrem. Heilt uten tilsatt sukker, proteinrike og mektige. Perfekt å ta med på tur, bruke som mellommåltid, dessert, før/etter trening eller når man har lyst på noko godt!


Sanity Image


10-12 muffins

Vaniljekrem:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Muffinsrøre:
2 egg
130 g kesam
50 g havremjøl
30 g speltmjøl/kveitemjøl
60 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 norske epler

Sanity Image


Slik gjer du
1. Start med vaniljekremen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

3. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens.

4. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Karamelliser dei litt i mikroen til dei er lett møre, 1-2 minutter.

5. Fordel muffinsrøre i bunnen av formene, deretter en spiseskei vaniljekrem etterfulgt av eplebiter på toppen. Ha gjerne eplebiter med muffinsrøra og om du ønsker det. Steik på 180 grader, midt i ovnen 12-15 minutter, eller til muffinsene har satt seg.

Muffinsene smaker best litt lune, men er også gode kalde. Oppbevar i kjøleskap, dei står seg fint 2-3 dager.


Sanity Image


Tips!
– Lag gjerne kake istedenfor muffinser. Steiketida vil bli 20-25 minutter, litt avhengig av kva form du bruker.
– Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.

Sanity Image


Desse var så gode, eg håper fleire lar seg friste til å prøve oppskrifta 🙂
God helg alle sammen!

Annonse