Linda Stuhaug

19. september 2015

Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem

Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem
God lørdag! Eg var tenkt å vente med denne oppskrifta til imorgon, da eg veit mange liker å bruke søndagen på å bake. Men kanskje det krever litt handling, eller kanskje nokon vil lage dei idag?
Nydelige, saftige eplemuffins med innbakt vaniljekrem. Heilt uten tilsatt sukker, proteinrike og mektige. Perfekt å ta med på tur, bruke som mellommåltid, dessert, før/etter trening eller når man har lyst på noko godt!
10-12 muffins Vaniljekrem: 3,5 dl valgfri melk 2 eggeplommer 35 g sukrin+ 20 g maisenna 1 vaniljestang
Muffinsrøre: 2 egg 130 g kesam 50 g havremjøl 30 g speltmjøl/kveitemjøl 60 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1-2 norske epler
Slik gjer du 1. Start med vaniljekremen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.
3. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens.
4. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Karamelliser dei litt i mikroen til dei er lett møre, 1-2 minutter.
5. Fordel muffinsrøre i bunnen av formene, deretter en spiseskei vaniljekrem etterfulgt av eplebiter på toppen. Ha gjerne eplebiter med muffinsrøra og om du ønsker det. Steik på 180 grader, midt i ovnen 12-15 minutter, eller til muffinsene har satt seg.
Muffinsene smaker best litt lune, men er også gode kalde. Oppbevar i kjøleskap, dei står seg fint 2-3 dager.
Tips! – Lag gjerne kake istedenfor muffinser. Steiketida vil bli 20-25 minutter, litt avhengig av kva form du bruker. – Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
Desse var så gode, eg håper fleire lar seg friste til å prøve oppskrifta 🙂 God helg alle sammen!



God lørdag!

Eg var tenkt å vente med denne oppskrifta til imorgon, da eg veit mange liker å bruke søndagen på å bake. Men kanskje det krever litt handling, eller kanskje nokon vil lage dei idag?

Nydelige, saftige eplemuffins med innbakt vaniljekrem. Heilt uten tilsatt sukker, proteinrike og mektige. Perfekt å ta med på tur, bruke som mellommåltid, dessert, før/etter trening eller når man har lyst på noko godt!



10-12 muffins

Vaniljekrem:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Muffinsrøre:
2 egg
130 g kesam
50 g havremjøl
30 g speltmjøl/kveitemjøl
60 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 norske epler


Slik gjer du
1. Start med vaniljekremen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

3. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens.

4. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Karamelliser dei litt i mikroen til dei er lett møre, 1-2 minutter.

5. Fordel muffinsrøre i bunnen av formene, deretter en spiseskei vaniljekrem etterfulgt av eplebiter på toppen. Ha gjerne eplebiter med muffinsrøra og om du ønsker det. Steik på 180 grader, midt i ovnen 12-15 minutter, eller til muffinsene har satt seg.

Muffinsene smaker best litt lune, men er også gode kalde. Oppbevar i kjøleskap, dei står seg fint 2-3 dager.



Tips!
– Lag gjerne kake istedenfor muffinser. Steiketida vil bli 20-25 minutter, litt avhengig av kva form du bruker.
– Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.


Desse var så gode, eg håper fleire lar seg friste til å prøve oppskrifta 🙂
God helg alle sammen!

12 Kommentarer

V

Veronica

29. september 2020

De var knallgode men skikkelig vanskelig å få ut av formene. Hva gjorde jeg galt?

Linda Stuhaug

30. september 2020

Du gjorde nok ingenting galt. Alle former er ulike; nokon trenger mykje smørning, andre trenger ingenting 🙂

J

Jørgine

10. september 2020

Hei! Kan disse lages uten vaniljekremen? Tenkte å bruke vanilje kesam istedet

Linda Stuhaug

11. september 2020

Ja, men eg ville ikkje brukt vaniljekesam istedenfor… 🙂

H

Hilde

7. september 2020

Hva gjør man med de 2/3 av melkeblandingen som blir igjen?

Linda Stuhaug

8. september 2020

Alt skal tilbake i kjelen – står i samme setning som at du skal vispe inn 1/3 av blandinga 🙂

L

Liv Marit Røstad

14. oktober 2019

Hei Du skriver her at muffinsene er glutenfri, men speltmel er ikke glutenfritt. Tror heller ikke havremel er det. Ellers gleder jeg meg til å smake, de er straks i ovnen nå

Linda Stuhaug

15. oktober 2019

Hei! Denne opppskrifta har blitt redigert seinare fordi eg brukte kokosmjøl og glutenfritt havremjøl med direktelinker til nettside. I seinare tid har oppskrifta blitt oppdatert til spelt/kveitemjøl, men ser at introduksjonen ikkje har blitt oppdatert 😉 Fullt klar over at spelt/kveitemjøl ikkje er glutenfritt, det skal eg endre med ein gang 🙂

N

Nils

15. september 2018

Forsøkte denne, hvor det ble benyttet no egg som erstatning for egg, det ble total fiasko, bunnen satt seg ikke og var flytende selv etter 45 min i ovnen. spiste de med skje, men de var alt for søte

Linda Stuhaug

18. september 2018

Eg har ingen erfaring med no-egg erstatter, men det kan høyres ut som det ikkje fungerer like godt i alle oppskrifter 😉 Dumt at kaka vart litt for søt for deg – men det blir jo litt smør på flesk med vaniljekrem innbakt i muffinsane 🙂

T

Tone Holsbøe

26. august 2018

Hei. På bildene ser muffinsene -flere typer lyse ut. Mine blir mye mørkere. Synes de blir mer delikate med lysere farge, men det er kanskje bildene som lyver litt med tanke på farge?

Linda Stuhaug

28. august 2018

Nei, bildet lyger nok ikkje, hehe. Det er nok berre ovnen din som steiker litt forskjellig fra min 🙂 Kanskje dei ikkje skulle steikt like like lenge?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg