Linda Stuhaug

21. april 2017

Sukkerfri, glutenfri og laktosefri blåbærkake med ostekrem

Sukkerfri, glutenfri og laktosefri blåbærkake med ostekrem
God fredag!
Når man får besøk av familie i påska som verken tåler sukker, gluten eller laktose er det klart eg skal bake kake! Eg elsker virkelig å bake når det kommer til glede for andre, og når det er bakst eg er trygg på blir det hakket bedre. Eg har snart 7 år erfaring med å bake alternativt, da i all hovedsak sukkerfritt, men også en del glutenfritt og laktose/melkefritt. Så å bake ei allergivennlig kake når vi fekk besøk var klart eg skulle gjere!
Kaka blei bakt så alle kunne spise, og den falt i smak hos alle mann rundt bordet. Sjølv om man baker alternativt så er det noko alle kan forsyne seg av, det synes eg er både viktig og riktig i sosiale sammenhenger 🙂
Håper det frister:
Blåbærkake: 4 egg 60 g sukrin+ 100 g sukrin gold 220 g laktosefri lettrømme 100 g glutenfritt havremel* 80 g bokhvetemel* 2 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 200-300 g fryste blåbær
Glasur: 300 g laktosefri philadelphia 50-100 g sukrinmelis 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en liten langpanne med bakepapir. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.
2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til med sukrinmelis. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Dryss over ferske blåbær, gjerne bringebær og skivede, brente mandler på toppen (oppskrift HER).
Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).
Tips og alternativer* – du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g. Eg pleier å bruke en kombinasjon mellom havremel og speltmel når den ikkje må vere glutenfri.
– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
– har du ikje behov for laktosefri kake kan du bruke kesam istedenfor lettrømme og vanlig philadelphia istedenfor laktosefri.
– for melkefri kake: du kan bytte rømme og philadelphia med kokoskrem.
Kaka blei godt likt av alle og det var kun to små kakestykker igjen etter servering! Det tar eg absolutt som eit god tegn 🙂
Bytt gjerne blåbær med andre typer frukt/bær og lag di favorittkake♥
Da gjenstår det å ønske dere alle ei riktig god helg, men først vil eg tipse dere om vårtilbud på x-life med 25-30% rabatt på alt fra ICANIWILL:
Utvalget finner du HER.
Då – GOD HELG 🙂

God fredag!

Når man får besøk av familie i påska som verken tåler sukker, gluten eller laktose er det klart eg skal bake kake! Eg elsker virkelig å bake når det kommer til glede for andre, og når det er bakst eg er trygg på blir det hakket bedre. Eg har snart 7 år erfaring med å bake alternativt, da i all hovedsak sukkerfritt, men også en del glutenfritt og laktose/melkefritt. Så å bake ei allergivennlig kake når vi fekk besøk var klart eg skulle gjere!

Kaka blei bakt så alle kunne spise, og den falt i smak hos alle mann rundt bordet. Sjølv om man baker alternativt så er det noko alle kan forsyne seg av, det synes eg er både viktig og riktig i sosiale sammenhenger 🙂

Håper det frister:

Blåbærkake:
4 egg
60 g  sukrin+
100 g  sukrin gold
220 g laktosefri lettrømme
100 g glutenfritt havremel*
80 g bokhvetemel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g fryste blåbær

Glasur:
300 g laktosefri philadelphia
50-100 g  sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en liten langpanne med bakepapir. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.

2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til med sukrinmelis. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Dryss over ferske blåbær, gjerne bringebær og skivede, brente mandler på toppen (oppskrift HER).

Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g. Eg pleier å bruke en kombinasjon mellom havremel og speltmel når den ikkje må vere glutenfri.

– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.

– har du ikje behov for laktosefri kake kan du bruke kesam istedenfor lettrømme og vanlig philadelphia istedenfor laktosefri.

– for melkefri kake: du kan bytte rømme og philadelphia med kokoskrem.

Kaka blei godt likt av alle og det var kun to små kakestykker igjen etter servering! Det tar eg absolutt som eit god tegn 🙂

Bytt gjerne blåbær med andre typer frukt/bær og lag di favorittkake♥

Da gjenstår det å ønske dere alle ei riktig god helg, men først vil eg tipse dere om vårtilbud på x-life med 25-30% rabatt på alt fra ICANIWILL:

Utvalget finner du HER.

Då – GOD HELG 🙂


Annonse

10 Kommentarer

B

Birgit Brill

30. juli 2020

Fantastisk kake.Tusentakk til Linda.Med denne kaka har jeg alltid noe godt å servere,til alle.

Linda Stuhaug

1. august 2020

Så kjekt å lese, Birgit! 😀

W

Wenche

11. mai 2022

Hei og tusen takk for mange gode sukkerfri oppskrifter! En helt fantastisk nettside du har, som jeg oppdaget på nyåret. Elsker å bake sukkerfritt og sunnt! Jeg har fått forespørsel om å bake en kake til konfirmasjon som må være laktosefri, glutenfri og diabetes vennlig. Jeg har lest at sukrin gold kan gi litt blodsukkerstigning. Kan jeg bruke sukrin gold eller hva skal jeg erstatte det med? Er denne kaken trygg for de med diabetes? Vil jo ikke at de skal bli dårlige.

Linda Stuhaug

11. mai 2022

Hei! Så hyggelig å lese, takk🥰 Sukrin god gir minimalt med blodsukkerstigning, ingenting du trenger å tenke på :) Men du kan også bruke sukrin+ i halv mengde! Håper den smaker🤩

A

Anita Johansen

8. mai 2018

Kan jeg bruke f.eks mandelmel istedenfor havremel?

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Eg ville ikkje ha brukt 100 g mandelmel… Då får du fort ei tørr kake 😉 Men du kan jo prøve, evt. bruke litt meir bohvete og litt mindre mandelmel 🙂

H

Helene

12. mai 2020

Hei hvor mange er denne beregnet på? Svar meg gjerne på mail

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Det kjem heilt an på, 10-15 stk kanskje.

V

Vilmøy

8. juni 2018

For å lage den Melkefri, hvor mye kokoskrem trenger man?

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Det er samme mengde 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg