Linda Stuhaug

15. august 2014

Sukkerfri kinderegg med melkekrem

Sukkerfri kinderegg med melkekrem
PS! Denne oppskrifta har eg lagt ut i en ny og bedre versjon HER!
God fredag! Er dere klare for helg?
Eg er iallefall rimelig klar og møter den velkommen med å gi dere oppskriften på sukkerfri, fylte mini-kindeegg. For godt til å vere sant? Tja – desse er så like på ekte vare at det nesten er skummelt! Det er ikkje uten grunn at denne oppskrifta er en av mine mest populære dette siste halvåret, for det er nemlig den samme som «sukkerfri hjerteegg» som blei posta for første gang i februar i år.
Det er altså en sukkerfri versjon av freia´s påskeegg / kindermaxi sjokolade / kinderegg – melkesjokolade fylt med fløyelsmjuk melkekrem♥
Det er latterlig raskt og enkelt å lage, men krever at man har silikonformer. Du kan selfølgelig bruke alle slags typer og variasjoner av formene, hjerter, stjerner, firkanta, runde… Det viktigaste er at dei er formbare, slik at du kan vende dei ut av formene.
Til denne oppskrifta kan du bruke sukkerfri melkesjokolade, eller eventuelt mørk sjokolade, i det merket du liker. Eg har brukt merket Cavalier (kjøpt på helsekostbutikk). Du trenger også kvit sjokolade, Cavalier har kvit sjokolade i både plate (85 g) og minisjokolade (40g) – sistnevnte er med rice crisp, men denne går heilt fint å bruke og er enklare å få tak i 🙂
OPPDATERT OG ENDA ENKLARE OPPSKRIFT (MEN LIKE GODE!) FINNER DU HER! Klikk deg gjerne innpå det nye innlegget 🙂
Kinderegg med melkekrem 60-70 g sukkerfri melkesjokolade 40 g sukkerfri kvit sjokolade 50 g philadelphia 3-4 ts sukrinmelis 4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens, kan fløyfast Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfast
Framgangsmetode 1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noken millimeter øverst.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.
Fantastisk gode! Prøv sjølv og bli overbevist!
Denne oppskrifta er blant topp 3 av mine mest populære snackoppskrifter, og det er ikkje uten grunn 🙂
Så er det berre å nyte gleden, gjerne sammen med en heldig! Lykken blir jo større når den deles veit dere…
Sjokoladelykken!

PS! Denne oppskrifta har eg lagt ut i en ny og bedre versjon HER!

God fredag! Er dere klare for helg?

Eg er iallefall rimelig klar og møter den velkommen med å gi dere oppskriften på sukkerfri, fylte mini-kindeegg. For godt til å vere sant? Tja – desse er så like på ekte vare at det nesten er skummelt! Det er ikkje uten grunn at denne oppskrifta er en av mine mest populære dette siste halvåret, for det er nemlig den samme som «sukkerfri hjerteegg» som blei posta for første gang i februar i år.

Det er altså en sukkerfri versjon av freia´s påskeegg / kindermaxi sjokolade / kinderegg – melkesjokolade fylt med fløyelsmjuk melkekrem♥

Det er latterlig raskt og enkelt å lage, men krever at man har silikonformer. Du kan selfølgelig bruke alle slags typer og variasjoner av formene, hjerter, stjerner, firkanta, runde… Det viktigaste er at dei er formbare, slik at du kan vende dei ut av formene.

Til denne oppskrifta kan du bruke sukkerfri melkesjokolade, eller eventuelt mørk sjokolade, i det merket du liker. Eg har brukt merket Cavalier (kjøpt på helsekostbutikk). Du trenger også kvit sjokolade, Cavalier har kvit sjokolade i både plate (85 g) og minisjokolade (40g) – sistnevnte er med rice crisp, men denne går heilt fint å bruke og er enklare å få tak i 🙂

OPPDATERT OG ENDA ENKLARE OPPSKRIFT (MEN LIKE GODE!) FINNER DU HER! Klikk deg gjerne innpå det nye innlegget 🙂

Kinderegg med melkekrem
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
40 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens, kan fløyfast
Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.

3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noken millimeter øverst.

4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.

Fantastisk gode! Prøv sjølv og bli overbevist!

Denne oppskrifta er blant topp 3 av mine mest populære snackoppskrifter, og det er ikkje uten grunn 🙂

Så er det berre å nyte gleden, gjerne sammen med en heldig! Lykken blir jo større når den deles veit dere…

Sjokoladelykken!

Annonse

4 Kommentarer

A

Anette

7. april 2020

Hei Elsker denne oppskriften og har laget de mange ganger Men noen ganger når jeg smelter sjokoladen i vannbad blir det bare grøt og smelter ikke. Hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

7. april 2020

Hei! Det kan vere to grunner til: 1) Du har fått vatn oppi sjokoladen 2) Det er for sterk varme Viktig å røre ofte og smelte skånsomt 🙂 Eg smelter alltid sjokolade i mikroen! Tilsett gjerne bittelitt kokosolje om du har, så smelter sjokoladen mykje bedre 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg