Linda Stuhaug

10. april 2014

Sukkerfri & mager lakrisfudge

Sukkerfri & mager lakrisfudge
Det er Torsdag og snart helg igjen! Det var mange ulike meininger om kva som skulle bli dagens oppskrift – men lakrisfudge blei etterspurt flest ganger. Visp sammen ingredienser, sett i mikroen så lager den seg sjølv. Vi liker det sunt, raskt og enkelt – gjer vi ikkje det? Til informasjon er desse også glutenfrie, uten nøtter, uten egg og kan lages laktosefri / melkefri!
Dette er en meget kalorilett utgave i forhold til ekte lakrisfudge. Heile oppskrifta inneholder ca. 350 kalorier som du deler på antallet. Eg fikk delte i 10 store fudgebiter – som betyr 35 kalorier per stykk! Dei kan med fordel lages litt mindre, så får du 14 stk blir det 29 kalorier per. Candyking sine er mellom 70-85 kalorier per stykk. Det er sjelden eg rekner kalorier, men når eg først gjer det liker eg å sammenligne litt. Selfølgelig kan man kose seg med Candyking i påska uten å tenke kalorier, men det er berre for å sette det litt på spissen 😉
Lakrisfudge er den femte varianten av grunnoppskrifta vaniljefudge som er blitt laga!
Sukkerfri & mager lakrisfudge 2 dl vikingmelk, evt. laktosefri fløte/fløte/søyafløte 20 g (2 ss) sukrin gold* 20 g (2 ss) sukrin* 12 g meierismør* 15 g yaconsirup * 1/2 ts salt 5 g (1 ts) malt stjerneanis 10 dråper anisessens Svart konditorfarge
* Du kan bruke kun sukrin, eller kun sukrin gold om du berre har en av delene. * Yaconsirup kan byttes med anna type sirup eller honning (akasiehonning er god!) * Melkefritt smør for melkefri/laktosefri variant. Vikingmelk og malt stjerneanis får du tak i på vanlig dagligvarebutikker: Silikonformer, anisessens og svart konditorfarge er kjøpt på Panduro, kan også kjøpes på Jernia.
Framgangsmetode 1. Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle som tåler høg varme. Rør rundt, og sett i mikroen i 5 minutter. No kan du gjerne ta en liten smak og kjenne etter om du ønsker den med sterkere, og justere med anisessens og malt anis så du får den slik du ønsker den. Rør om på nytt og sett den deretter bollen i mikroen igjen – heilt til du får en tjukk masse med en typisk yoghurt-konsistens.
2. Sjekk underveis, det vil nemlig variere veldig fra mikro til mikro kor lenge den må stå! Hell massen over i silikonformer, eller en bakepapirkledd, liten firkanta form. Sett i fryseren til fudgen er stivna, det kan ta litt tid (spørst kor store du lage dei) – så lag gjerne kvelden før og la den stå over natta.
3. Eg oppbevarer fudgen i fryseren og lar dei heller stå litt i romtemperatur før servering, men fudgen kan også stå i kjøleskapet. Den står seg minst ei veke!
Du kan også koke massen i en kjele. Bruk middels varme, rør underveis og pass godt på! Det vil ta 30-50 minutter.
Mine blei litt lyse i fargen synes eg – så bruk gjerne masse svart konditorfarge for ett meir «ekte» utseende.
Håper lakrisfudge faller i smak hos fleire, på samme måte som vaniljefudgen og resten av fudge-variantene! Som nevnt før – gi meg gjerne tilbakemelding så eg veit korleis dere som lesere tar imot oppskriften. Eventuelt kan eg justere den bedre til neste gang om det kommer meininger om noke som kunne våre annleis 🙂 Tag også @lindastuhaug og på instagram så eg er sikker på eg får med meg resultatene deres!
Ha en fin Torsdagskveld videre! Imorra kommer det ny, sunn fristelse – men eg har ikkje bestemt meg for kva enda 😉

Det er Torsdag og snart helg igjen!

Det var mange ulike meininger om kva som skulle bli dagens oppskrift – men lakrisfudge blei etterspurt flest ganger. Visp sammen ingredienser, sett i mikroen så lager den seg sjølv. Vi liker det sunt, raskt og enkelt – gjer vi ikkje det? Til informasjon er desse også glutenfrie, uten nøtter, uten egg og kan lages laktosefri / melkefri!

Dette er en meget kalorilett utgave i forhold til ekte lakrisfudge. Heile oppskrifta inneholder ca. 350 kalorier som du deler på antallet. Eg fikk delte i 10 store fudgebiter – som betyr 35 kalorier per stykk! Dei kan med fordel lages litt mindre, så får du 14 stk blir det 29 kalorier per. Candyking sine er mellom 70-85 kalorier per stykk. Det er sjelden eg rekner kalorier, men når eg først gjer det liker eg å sammenligne litt. Selfølgelig kan man kose seg med Candyking i påska uten å tenke kalorier, men det er berre for å sette det litt på spissen 😉

Lakrisfudge er den femte varianten av grunnoppskrifta vaniljefudge som er blitt laga!

Sukkerfri & mager lakrisfudge
2 dl vikingmelk, evt. laktosefri fløte/fløte/søyafløte
20 g (2 ss) sukrin gold*
20 g (2 ss) sukrin*
12 g meierismør*
15 g yaconsirup *
1/2 ts salt
5 g (1 ts) malt stjerneanis
10 dråper anisessens
Svart konditorfarge

* Du kan bruke kun sukrin, eller kun sukrin gold om du berre har en av delene.
* Yaconsirup kan byttes med anna type sirup eller honning (akasiehonning er god!)
* Melkefritt smør for melkefri/laktosefri variant.
Vikingmelk og malt stjerneanis får du tak i på vanlig dagligvarebutikker:
Silikonformer, anisessens og svart konditorfarge er kjøpt på Panduro, kan også kjøpes på Jernia.

Framgangsmetode
1. Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle som tåler høg varme. Rør rundt, og sett i mikroen i 5 minutter. No kan du gjerne ta en liten smak og kjenne etter om du ønsker den med sterkere, og justere med anisessens og malt anis så du får den slik du ønsker den. Rør om på nytt og sett den deretter bollen i mikroen igjen – heilt til du får en tjukk masse med en typisk yoghurt-konsistens.

2. Sjekk underveis, det vil nemlig variere veldig fra mikro til mikro kor lenge den må stå! Hell massen over i silikonformer, eller en bakepapirkledd, liten firkanta form. Sett i fryseren til fudgen er stivna, det kan ta litt tid (spørst kor store du lage dei) – så lag gjerne kvelden før og la den stå over natta.

3. Eg oppbevarer fudgen i fryseren og lar dei heller stå litt i romtemperatur før servering, men fudgen kan også stå i kjøleskapet. Den står seg minst ei veke!

Du kan også koke massen i en kjele. Bruk middels varme, rør underveis og pass godt på! Det vil ta 30-50 minutter.

Mine blei litt lyse i fargen synes eg – så bruk gjerne masse svart konditorfarge for ett meir «ekte» utseende.

Håper lakrisfudge faller i smak hos fleire, på samme måte som vaniljefudgen og resten av fudge-variantene!
Som nevnt før – gi meg gjerne tilbakemelding så eg veit korleis dere som lesere tar imot oppskriften. Eventuelt kan eg justere den bedre til neste gang om det kommer meininger om noke som kunne våre annleis 🙂 Tag også @lindastuhaug og på instagram så eg er sikker på eg får med meg resultatene deres!

Ha en fin Torsdagskveld videre! Imorra kommer det ny, sunn fristelse – men eg har ikkje bestemt meg for kva enda 😉

6 Kommentarer

L

Linn

7. desember 2018

Hei. Ser det ikke er lakrisessens og eller ikke lakrispulver. Smaker det lakris ?

Linda Stuhaug

7. desember 2018

Anisessens blir nokolunde det samme som lakrisessens 😉 Selfølgelig smaker dei lakris 🙂

J

Janicke

27. april 2021

Hei! Kan man bruke vanlig hel stjerneanis istedenfor malt? Mvh Janicke

Linda Stuhaug

28. april 2021

Hei! Du må gjerne prøve, men eg veit ikkje korleis resultatet blir smaksmessig 🙂

S

Susan

29. oktober 2021

Is there someplace I can get this recipe in English please?

Linda Stuhaug

1. november 2021

Google Translate 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg