Linda Stuhaug

Sukkerfri & mager sjokoladeis

Sukkerfri & mager sjokoladeis
Kva med heimelaga sjokoladeis til helga? Denne nydelige sjokoladeisen er krema, fyldig med en ekte sjokoladesmak. Den er også sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri – så denne passer dei fleste 🙂 Etter eg fekk smaken på vikingmelk til dei sunne vaniljefudgene har eg eksprimentert masse med den fantastiske melka, og når eg fant ut at den kunne vispes så tenkte eg med en gang at sjokoladeis må gå an å lage! Og jammen gjekk det, på andre forsøk vell og merke, eg lykkes ikkje alltid på første gangen skjønner dere. Den blei laga tidilig i forrige veke og fleire har etterspirt oppskrifta, eg lovde den skulle komme før helga, så her er den –
Juster evt. kakaomengdene etter slik du liker den, eg brukte 3 toppa spiseskeier. Eg liker best når det smaker ordentlig sjokolade og det gjorde det! Oppskrifta gir 4-5 iskuler, passelig til to personer 🙂
Sukkerfri sjokoladeis 3 eggeplommer 2 ss sukrin+* 1 ss sukrin gold* 3 ss kakao 2 dl vikingmelk* En klype salt
*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+ og sukringold, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant.
1. Pisk eggeplommer, sukrin+ og sukringold sammen med en handmikser til en eggedosis. 2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. La handmikseren gå mens du tilsetter forsiktig kakaoen og en klype salt. 3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Sjokoladeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂
Eg syns isen er aller best når den begynner å smelte litt, gjerne med ett dryss salta nøtter – og en god kopp svart glede ? Sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus på toppen hadde gjort susen, eller rett og slett blanda inn i sjølve isen – link under.
?
Sukkerfri sjokoladesaus & sukkerfri karamellsaus laga på 10 minutter – tips å ha over isen eller bland inn i iskremen!
Fleire varianter av is skal definitivt lages – sjølv om eg er sikker på at sjokolade er og forblir favoritten 🙂 Karamellis, krokanis, jorbæris, vaniljeis står høgst på planen – som eg selflgelig deler oppskrifter på etterkvart. Har dere andre is-ønsker så kom gjerne med dei!
Kva er din favorittis? Ha en fortsatt fin kveld – helga nærmer seg med stormskritt!
//sponsende produkter

Kva med heimelaga sjokoladeis til helga?
Denne nydelige sjokoladeisen er krema, fyldig med en ekte sjokoladesmak. Den er også sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri – så denne passer dei fleste 🙂 Etter eg fekk smaken på vikingmelk til dei sunne vaniljefudgene har eg eksprimentert masse med den fantastiske melka, og når eg fant ut at den kunne vispes så tenkte eg med en gang at sjokoladeis må gå an å lage! Og jammen gjekk det, på andre forsøk vell og merke, eg lykkes ikkje alltid på første gangen skjønner dere. Den blei laga tidilig i forrige veke og fleire har etterspirt oppskrifta, eg lovde den skulle komme før helga, så her er den –

Juster evt. kakaomengdene etter slik du liker den, eg brukte 3 toppa spiseskeier. Eg liker best når det smaker ordentlig sjokolade og det gjorde det! Oppskrifta gir 4-5 iskuler, passelig til to personer 🙂

Sukkerfri sjokoladeis
3 eggeplommer
2 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
3 ss kakao
2 dl vikingmelk*
En klype salt

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+ og sukringold, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant.

1. Pisk eggeplommer, sukrin+ og sukringold sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. La handmikseren gå mens du tilsetter forsiktig kakaoen og en klype salt.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Sjokoladeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂


Eg syns isen er aller best når den begynner å smelte litt, gjerne med ett dryss salta nøtter – og en god kopp svart glede ? Sukkerfri sjokoladesaus eller karamellsaus på toppen hadde gjort susen, eller rett og slett blanda inn i sjølve isen – link under.

?


Sukkerfri sjokoladesaus & sukkerfri karamellsaus laga på 10 minutter – tips å ha over isen eller bland inn i iskremen!

Fleire varianter av is skal definitivt lages – sjølv om eg er sikker på at sjokolade er og forblir favoritten 🙂 Karamellis, krokanis, jorbæris, vaniljeis står høgst på planen – som eg selflgelig deler oppskrifter på etterkvart. Har dere andre is-ønsker så kom gjerne med dei!

Kva er din favorittis?
Ha en fortsatt fin kveld – helga nærmer seg med stormskritt!


//sponsende produkter

2 Kommentarer

A

Andreas

21. april 2019

Hei 😀 Når du skriver kakao, mener du bakekakao eller drikke kakao? Jeg prøvde å lage proteinpuddingen med bakekakao å den ble veldig mørk. Så brukte jeg halvt om halvt med bakekakao og vanlig drikke kakao å da ble den perfekt 🙂

Linda Stuhaug

22. april 2019

Hei! Vanlig bakekakao/originalkakao er det eg bruker 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg