Linda Stuhaug

13. oktober 2016

Sukkerfri mandelkake med sjokoladefyll

Sukkerfri mandelkake med sjokoladefyll
Innholder annonselenker
Hei godtfolk!
Idag har eg en nydelig, søt oppskrift til dere: mandelkake med sjokoladefyll. Dette er altså en ny vri på oppskrifta mi på snickerskake (HER), som er blant topp 5 av mine mest populære søtsaker – den er SÅ god!
I denne mandelkaka er bunnen er småseig og smaken minner litt om kransekakemasse, som toppes med deilig sjokoladefyll og sprø, skivede mandler på toppen. Uten tilsatt sukker og full av sunne fettsyrer fra mandlene. Kaka er veldig enkel å lage og krever ikkje så mange ingredienser. Er sikker på denne vil falle i smak hos både store og små!
PS! Sjå tips også tips & alternativer under oppskrifta*
Lag 1: mandelbunn 170 g ristede mandler * 80 g havregryn 130 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
Lag 2: sjokoladetopping 2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte 35 g sukrin gold * 15 g yaconsirup, evt. fibersirup eller honning 30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)
Slik gjer du: Rist mandlane på 180 grader i 10 minutter, eller til dei begynner å bli gylne og lukte. Ha mandler, havregryn og dadler i en foodprosessor og kjør ei stund til en jevn, smuldrette masse.
Knip massen mellom hendene. Du skal kunne forme den uten at det kleber eller at massen smuldrer opp. Tilsett litt smelta smør eller vatn om den trenger ekstra væske. Press massen hardt og kompakt ut i en form med bakepapir. Min form var 20×30 cm, men du kan også bruke mindre form om du ønsker en høgere kake. Sett formen kjølig medan du lager sjokoladefyllet.
Ha vikingmelk/fløyte sukrin gold og yaconsirup i en stor bolle som tåler sterk varme. La massen koke inn til en fyldig karamellsaus i mikrobølgeovnen, dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med underveis*. Bland straks inn mørk sjokolade og rør godt så alt smelter sammen. Fordel sjokolademassen som en topping over mandelbunnen med en slikkepott. Strø gjerne over litt skivede mandler på toppen.
Sett kaka i fryseren, og den er spiseklar etter 30 minutter. Kaka kan du oppbevare i fryseren, la den da tine nokre minutter før servering. Den holder seg fint i fleire veker.
Tips & alternativer* Ristede mandler: du kan droppe å riste mandlene, men smaken blir absolutt best med ristede mandler.
Karamellsaus: massen kan du også koke i en kjele framfor mikrobølgeovnen, men det vil ta lengre tid. Bruk middels varme og la det småkoke under omrøring.
Sukrin gold: kan i denne oppskrifta byttes med sukrin.
Ei kake (eller vi kan vell nesten kalle det konfekt!) som er perfekt å ha liggande om man plutselig blir søtsugen, får uventa kaffibesøk eller trenger litt påfyll mellom måltidene!
Nyt en bit eller to med god samvittighet…
Velbekomme – håper det frister 🙂
Har du spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet!

Innholder annonselenker

Hei godtfolk!

Idag har eg en nydelig, søt oppskrift til dere: mandelkake med sjokoladefyll. Dette er altså en ny vri på oppskrifta mi på snickerskake ( HER), som er blant topp 5 av mine mest populære søtsaker – den er SÅ god!

I denne mandelkaka er bunnen er småseig og smaken minner litt om kransekakemasse, som toppes med deilig sjokoladefyll og sprø, skivede mandler på toppen. Uten tilsatt sukker og full av sunne fettsyrer fra mandlene. Kaka er veldig enkel å lage og krever ikkje så mange ingredienser. Er sikker på denne vil falle i smak hos både store og små!

PS! Sjå tips også tips & alternativer under oppskrifta*

Lag 1: mandelbunn
170 g ristede mandler *
80 g havregryn
130 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)

Lag 2: sjokoladetopping
2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte
35 g sukrin gold *
15 g yaconsirup, evt. fibersirup eller honning
30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)

Slik gjer du:
Rist mandlane på 180 grader i 10 minutter, eller til dei begynner å bli gylne og lukte. Ha mandler, havregryn og dadler i en foodprosessor og kjør ei stund til en jevn, smuldrette masse.

Knip massen mellom hendene. Du skal kunne forme den uten at det kleber eller at massen smuldrer opp. Tilsett litt smelta smør eller vatn om den trenger ekstra væske. Press massen hardt og kompakt ut i en form med bakepapir. Min form var 20×30 cm, men du kan også bruke mindre form om du ønsker en høgere kake. Sett formen kjølig medan du lager sjokoladefyllet.

Ha vikingmelk/fløyte sukrin gold og yaconsirup i en stor bolle som tåler sterk varme. La massen koke inn til en fyldig karamellsaus i mikrobølgeovnen, dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med underveis*. Bland straks inn mørk sjokolade og rør godt så alt smelter sammen. Fordel sjokolademassen som en topping over mandelbunnen med en slikkepott. Strø gjerne over litt skivede mandler på toppen.

Sett kaka i fryseren, og den er spiseklar etter 30 minutter. Kaka kan du oppbevare i fryseren, la den da tine nokre minutter før servering. Den holder seg fint i fleire veker.

Tips & alternativer*
Ristede mandler: du kan droppe å riste mandlene, men smaken blir absolutt best med ristede mandler.

Karamellsaus: massen kan du også koke i en kjele framfor mikrobølgeovnen, men det vil ta lengre tid. Bruk middels varme og la det småkoke under omrøring.

Sukrin gold: kan i denne oppskrifta byttes med sukrin.

Ei kake (eller vi kan vell nesten kalle det konfekt!) som er perfekt å ha liggande om man plutselig blir søtsugen, får uventa kaffibesøk eller trenger litt påfyll mellom måltidene!

Nyt en bit eller to med god samvittighet…

Velbekomme – håper det frister 🙂

Har du spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet!

Annonse

4 Kommentarer

M

Maln

14. august 2020

Kan man bruke havremelk i stede for melk/fløte? Tåler ikke melk

Linda Stuhaug

15. august 2020

Nei, det vil ikkje gå. Du kan bruke eit melkefritt alternativ til fløyte, men ikkje melk 🙂

S

Synøve

5. februar 2021

Hei, ser jo såå godt ut! Eg og min datter er kjapp til å teste nye oppskrifter, men det er slik at ho ikkje tåler havregryn og dermed faller noen av oppskriftene vekk for vår del. Hva kan vi bruke som erstatning for havren?

Linda Stuhaug

5. februar 2021

Hei! Kan ikkje skjære alle oppskrifter over samme kam, så det kjem rett og slett an på oppskrifta. Men i mange tilfeller går det fint å bruke anna grovt mjøl 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg