Annonse
13. oktober 2016
Sukkerfri mandelkake med sjokoladefyll
Innholder annonselenker
Hei godtfolk!
Idag har eg en nydelig, søt oppskrift til dere: mandelkake med sjokoladefyll. Dette er altså en ny vri på oppskrifta mi på snickerskake ( HER), som er blant topp 5 av mine mest populære søtsaker – den er SÅ god!
I denne mandelkaka er bunnen er småseig og smaken minner litt om kransekakemasse, som toppes med deilig sjokoladefyll og sprø, skivede mandler på toppen. Uten tilsatt sukker og full av sunne fettsyrer fra mandlene. Kaka er veldig enkel å lage og krever ikkje så mange ingredienser. Er sikker på denne vil falle i smak hos både store og små!
PS! Sjå tips også tips & alternativer under oppskrifta*
Lag 1: mandelbunn
170 g ristede mandler *
80 g havregryn
130 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
Lag 2: sjokoladetopping
2 dl usøta vikingmelk eller kremfløyte
35 g sukrin gold *
15 g yaconsirup, evt. fibersirup eller honning
30 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)
Slik gjer du:
Rist mandlane på 180 grader i 10 minutter, eller til dei begynner å bli gylne og lukte. Ha mandler, havregryn og dadler i en foodprosessor og kjør ei stund til en jevn, smuldrette masse.
Knip massen mellom hendene. Du skal kunne forme den uten at det kleber eller at massen smuldrer opp. Tilsett litt smelta smør eller vatn om den trenger ekstra væske. Press massen hardt og kompakt ut i en form med bakepapir. Min form var 20×30 cm, men du kan også bruke mindre form om du ønsker en høgere kake. Sett formen kjølig medan du lager sjokoladefyllet.
Ha vikingmelk/fløyte sukrin gold og yaconsirup i en stor bolle som tåler sterk varme. La massen koke inn til en fyldig karamellsaus i mikrobølgeovnen, dette tar ca. 10 minutter, men vil variere, så følg med underveis*. Bland straks inn mørk sjokolade og rør godt så alt smelter sammen. Fordel sjokolademassen som en topping over mandelbunnen med en slikkepott. Strø gjerne over litt skivede mandler på toppen.
Sett kaka i fryseren, og den er spiseklar etter 30 minutter. Kaka kan du oppbevare i fryseren, la den da tine nokre minutter før servering. Den holder seg fint i fleire veker.
Tips & alternativer*
Ristede mandler: du kan droppe å riste mandlene, men smaken blir absolutt best med ristede mandler.
Karamellsaus: massen kan du også koke i en kjele framfor mikrobølgeovnen, men det vil ta lengre tid. Bruk middels varme og la det småkoke under omrøring.
Sukrin gold: kan i denne oppskrifta byttes med sukrin.
Ei kake (eller vi kan vell nesten kalle det konfekt!) som er perfekt å ha liggande om man plutselig blir søtsugen, får uventa kaffibesøk eller trenger litt påfyll mellom måltidene!
Nyt en bit eller to med god samvittighet…
Velbekomme – håper det frister 🙂
Har du spørsmål er det berre å spørre i kommentarfeltet!
Annonse
4 Kommentarer
Maln
14. august 2020

Linda Stuhaug
15. august 2020
Synøve
5. februar 2021

Linda Stuhaug
5. februar 2021
SKRIV EN KOMMENTAR