Annonse
27. mars 2020
Sukkerfri marsipan med 3 ingredienser!
God fredag!
Det nærmer seg påske, og marsipan er mange sin favoritt. Ikkje berre til påske naturligvis, men også ellers i året 🙂 Derfor har eg idag lyst å dele oppskrift på sukkerfri marsipan med dokke: eg har brukt litt gul konditorfarge og forma marsipanen som påskeegg for å få enn liten påskevri.
Marsipanen lager du med kun 3 ingredienser (+ bittelitt salt), så kan du velge sjølv om du vil ha med en ekstra ingrediens eller ikkje. Eit par mandeldråper i marsipanen gir en ekstra gode smaken og anbefalast om du har det, men det går heilt fint å droppe det også:
Du trenger, 12 stk
100 g finmalte mandler*
45 g Sukrinsirup gold
2 mandeldråper (kan sløyfast)
en liten klype salt
30-40 g valgfri sjokolade
Slik gjer du:
Kna sammen mandelmjøl, Sukrinsirup, mandeldråper og salt til du får en kompakt marsipandeig. Bruk eventuelt litt meir Sukrinsirup om nødvendig. Del opp marsipandeiga i passelige biter og trill til avlange kuler.
PS! Du kan gjerne tilsette litt gul konditorfarge om du ønsker det. Eg tilsatte nokre dråper, og fikk en gyllen gulfarge.
Dypp kulene i smelta sjokolade. Topp gjerne med litt pynt på toppen; kokos, hakka nøtte, frysetørka bringebær eller lignande. Sett til avkjøling og oppbevar marsipanen i kjøleskapet.
Tips og alternativ*
Finmalte mandler: eg kjøpte finmalte mandler på butikken. Det er lyst og fungerer veldig godt. Du kan ta 100 g mandler og male det til mjøl i ein kraftig foodprosessor eller blender. Men her er viktig at det blir heilt finmalt! PS; finmalte mandler er ikkje det samme som fettredusert mandelmjøl. Eg anbefaler ikkje denne fettreduserte varianten, bruk vanlig mandelmjøl/finmalte mandler!
Valgfri sjokolade: bruk den sjokoladen du liker. Lys? Mørk? Midt imellom? 70% mørk sjokolade fra butikken er eit alternativ dersom det ikkje er så viktig for deg at marsipanen er heilt sukkerfri. Eg bruker ofte denne sjølv 🙂
Så kan du sjølvsagt bruke kreativiteten og lage andre figurer enn «påskeegg» 🙂 Kan og anbefale å lage dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, marsipanen står seg lenge i kjøleskap!
Forresten: eg serverte desse og fekk nokre kommentarer på om eg hadde laga CORONA-MARSIPAN! Eg såg jo etterpå kva det ligna på, så eg var kanskje litt uheldig med den pynten der, hehe…
Eg har også fleire oppskrifter på marsipan i arkivet. Har du lyst til å lage heimelaga marsipan uten helsekostprodukt? Som fortsatt er uten tilsatt sukker?
Sjekk ut oppskrifta her 🙂Eg har brukt dadler som søtning, og det fungerer heilt ypperlig for dei som heller ønsker det!
Ha en herlig fredag og god helg, alle sammen!
Annonse
16 Kommentarer
Rune
8. mai 2020

Linda Stuhaug
8. mai 2020
Marion
31. mars 2020

Linda Stuhaug
1. april 2020
Frøken M
28. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
Malene
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
Hanne
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
Kaja
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
Lise M
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
Kaja
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR