Annonse
1. mai 2019
Sukkerfri, nydelig yoghurt panna cotta med bærsaus
Kom mai, du skjønne milde!
Og denne desserten her passer perfekt som mai-dessert! Sukkerfri yoghurt panna cotta er ingen ny oppskrift her på bloggen, dette er ein dessert eg har delt i mange varianter tidligare. Dagens oppskrift er søt, frisk og veldig god – med bærsaus av jordbær & bringebær. Ein skikkelig enkel dessert som og passer like godt til mellommåltid eller kveldskosen;
Yoghurt panna cotta, 4 porsjoner
4 dl melk*
400 g naturell yoghurt*
3-4 ss sukrin+*
1 stk vaniljestang
5 plater gelatin
evt. litt ferskpressa limesaft
Slik gjer du:
Skrap ut frøa av vaniljestanga og ha både frøa, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
Fjern vaniljestanga fra melka og rør inn yoghurt. Hell over i fire porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.
Jordbær- og bringebærsaus
200 g frosne/friske jordbær
200 g frosne/friske bringebær
0,5 dl vatn (om du bruker frosne bær)
2-3 ss sukrin+ (smak til)
Slik gjer du:
Visst du bruke frosne bær: kok opp jordbær, bringebær og vatn i en kjele til bæra er mjuke og varme. Mos klumpfritt med en stavmiksar. Smak til med sukrin+ etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.
Visst du bruker friske bær: mos bæra med ein stavmiksar. Her anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller flytande søtning (steviadråper eller lignande) som søtning, sidan det ikkje skal koke. Smak til etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.
Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning enn sukrin+ i både panna cottaen og sausen, men hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker/andre søtninger, så du må tilpasse deretter.
– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke andre typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.
– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.
Kanskje det blir yoghurt panna cotta til dessert eller kveldskosen idag? 🙂
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂
Annonse
12 Kommentarer
Trine
14. mars 2021

Linda Stuhaug
14. mars 2021
Ellen
27. januar 2021

Linda Stuhaug
28. januar 2021
HE
1. mai 2019

Linda Stuhaug
2. mai 2019
Ano
1. mai 2019

Linda Stuhaug
1. mai 2019
Guro
31. desember 2019

Linda Stuhaug
31. desember 2019
Anette
30. desember 2020

Linda Stuhaug
4. januar 2021
SKRIV EN KOMMENTAR