Annonse
19. mars 2014
Sukkerfri og mager vaniljeis
God lillelørdag alle sammen 🙂
Har dere det bra? Livet smiler om dagane, og eg har så masse å sjå fram til! På Fredag reiser eg blant anna ei veke til syden med verdens beste mamma, nærmare bestemt Gran Canaria – Amadores. Har noken av dere vert der før og har anbelinger i forhold til restauranter, utflukter, shopping osv – kom gjerne med tips i kommentarfeltet! Vi kommer nok til å reise en del til Puerto Rico om både dagane og kveldane siden det er litt større, så i området rundt der tenkter eg.
Tilbake til overskrifta, nemlig vaniljeis! Denne er fyldig, krema med en ekte og djup vaniljesmak. 4 ingredienser er det som skal til for å lage denne, og den er virkelig superlett og ikkje minst rask å få til. Etter suksess med den sukkerfri og magre sjokoladeisen så bestemte eg meg for å prøve fleire varianter, og vaniljeis blei første ut! Denne er også sukkerfri, mager, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri –
Til informasjon: vikingmelk er usøtet, kondensert melk med kun 8% fett. Mange som spørr om dette egentlig er ett bedre alternativ til fløte, men fløte inneholder altså 38% fett. Vikingmelk får man kjøpt på vanlije matvarebutikker i en hermetisk boks som ser slik ut.
Sukkerfri vaniljeis alâ Linda
3 eggeplommer
2 -2,5 ss sukrin+*
1 ts ekte vaniljepulver*
2 dl vikingmelk*
*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Vaniljepulver gjer at isen får den ekte, djupe vaniljesmaken, så anbefaler å bruke dette. Evt. kan du skrape ut frøene fra 1-2 vaniljestenger, vaniljesukker, vansiljeessens eller stevia vaniljedråper.
Framgangsmetode
1. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Vaniljeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂
Server gjerne med friske bær/frukt, ett dryss nøtter, sjokoladebiter eller kanskje en av desse superenkle og raske sausene: sukkerfri karamellsaus / sukkerfri sjokoladesaus! Både vanilje og karamell – vanilje og sjokolade er jo nydelige kombinasjoner, då med litt salte nøtter, bananskiver og jordbær så er det nesten for godt til å vere sunt 🙂 Isen er veldig god i seg sjølv også, så noke ekstra er ikkje nødvendig!
Sukkerfri og mager sjokoladeis finner du oppskrift på her – den tidligere varianten!
Fleire sukkerfri og magre varianter av kremis kommer etterkvart! Eg har enda en oppskrift som ikkje er publisert, så står pistasje og jordbær høgt på lista 🙂
Håper det frister – denne kan jo nytes sjølv på en lillelørdag!
Ha en fortsatt strålande dag!
//sponsede lenker
Annonse
2 Kommentarer
Regine Oliva
25. januar 2019

Linda Stuhaug
27. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR