Linda Stuhaug

9. februar 2018

Sukkerfri ostekake med vanilje og lime

Sukkerfri ostekake med vanilje og lime
Endelig fredag!
Eg reiser til Gol for å stå på ski denne helga, så det blir verken fastelavensbolla eller morsdagskake her i gården, men det betyr ikkje at eg kan dele oppskrifter med dåkke fordet! Fastelavensbolla delte eg oppskrift på HER på onsdag, så då det er morsdagskaka som gjenstår…
Eg lurte på om eg skulle lage eit oppsummeringsinnlegg, men det er jo ikkje sikkert det absolutt er kake alle vil ha. Går du i menyen min så finner du sukkerfri, søte oppskrifter under «Snacks», «Desserter», «Kaker», «Muffins» og «Oppskrifter uten helsekostprodukt» så kan jo man scrolle og finne det som frister 🙂 Dagens oppskrift fra meg blir denne nydelig ostekaka!
Foto: Jon Marius Nilsson
Ostekake har eg delt tidligare, men denne oppdaterte oppskrifta og bildene finner du kun i boka mi. I første opplag forsvant dessverre gelatinplatene frå ingredienslista, så derfor har eg lyst å dele oppskrifta med dåkke her på bloggen, så det er mulig å finne den igjen for alle 🙂 (Det blei sendt ut informasjonsmail til alle som hadde forhåndsbestilt/bestilt boka frå dette opplaget).
Foto: Jon Marius Nilsson
Ei enkel, sukkerfri kake som passer heile familien, om man vil eller må lage eit sukkerfritt og/eller glutenfritt/laktosefritt/sunnare alternativ.
Foto: Jon Marius Nilsson
Bunn 50 g havregryn (evt. glutenfri) 100 g mandlar 100 g ferske, saftige dadlar (utan stein) 2 ts Sukrin+ 10 g smør
Fyll 400 g kremost naturell 300 g gresk yoghurt 2 dl melk safta frå 2 lime 4 ss Sukrin+ 5 gelatinplater 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast, men bruk då 2 vaniljestenger) frø frå 1 vaniljestang
Topping Friske bær
Framgangsmåte 1. Køyr alle ingrediensane til bunnen utanom smør i ein kraftig blender eller foodprosessor i ca. 2 minutt til alt er godt malt og du får ein klissete masse. Tilsett smelta smør og bland godt. Juster eventuelt med litt meir smør om nødvendig.
2. Fordel massen i ei form med diameter på 22 cm og trykk den jamt og kompakt utover. Sett bunnen i frysaren medan du lager fyllet.
3. Kok forsiktig opp melk, Sukrin+, vaniljepulver og frø frå 1 vaniljestang. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme melke­ blandinga. Avkjøl litt.
4. Rør saman kremost, yoghurt og limesaft. Visp deretter melke­ blandinga inn i ostemassen.
5. Hell blandinga over bunnen og sett til avkjøling, gjerne natta over. Oppbevar ostekaka i kjøleskap, den holder seg fint eit par- tre dager.
Foto: Jon Marius Nilsson
Tips og alternativ Ostekaka kan fint lagast laktosefri; då bruker du berre laktosefri philadelphia, yoghurt og melk.
Foto: Jon Marius Nilsson
Håper det frister, godtfolk!
Då gjenstår det å sei riktig god helg, nyt den ♥

Endelig fredag!

Eg reiser til Gol for å stå på ski denne helga, så det blir verken fastelavensbolla eller morsdagskake her i gården, men det betyr ikkje at eg kan dele oppskrifter med dåkke fordet! Fastelavensbolla delte eg oppskrift på HER på onsdag, så då det er morsdagskaka som gjenstår…

Eg lurte på om eg skulle lage eit oppsummeringsinnlegg, men det er jo ikkje sikkert det absolutt er kake alle vil ha. Går du i menyen min så finner du sukkerfri, søte oppskrifter under «Snacks», «Desserter», «Kaker», «Muffins» og «Oppskrifter uten helsekostprodukt» så kan jo man scrolle og finne det som frister 🙂 Dagens oppskrift fra meg blir denne nydelig ostekaka!

Foto: Jon Marius Nilsson

Ostekake har eg delt tidligare, men denne oppdaterte oppskrifta og bildene finner du kun i boka mi. I første opplag forsvant dessverre gelatinplatene frå ingredienslista, så derfor har eg lyst å dele oppskrifta med dåkke her på bloggen, så det er mulig å finne den igjen for alle 🙂 (Det blei sendt ut informasjonsmail til alle som hadde forhåndsbestilt/bestilt boka frå dette opplaget).

Foto: Jon Marius Nilsson

Ei enkel, sukkerfri kake som passer heile familien, om man vil eller må lage eit sukkerfritt og/eller glutenfritt/laktosefritt/sunnare alternativ.

Foto: Jon Marius Nilsson

Bunn
50 g havregryn (evt. glutenfri)
100 g mandlar
100 g ferske, saftige dadlar (utan stein)
2 ts Sukrin+
10 g smør

Fyll
400 g kremost naturell
300 g gresk yoghurt
2 dl melk
safta frå 2 lime
4 ss Sukrin+
5 gelatinplater
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast, men bruk då 2 vaniljestenger)
frø frå 1 vaniljestang

Topping
Friske bær

Framgangsmåte
1. Køyr alle ingrediensane til bunnen utanom smør i ein kraftig blender eller foodprosessor i ca. 2 minutt til alt er godt malt og du får ein klissete masse. Tilsett smelta smør og bland godt. Juster eventuelt med litt meir smør om nødvendig.

2. Fordel massen i ei form med diameter på 22 cm og trykk den jamt og kompakt utover. Sett bunnen i frysaren medan du lager fyllet.

3. Kok forsiktig opp melk, Sukrin+, vaniljepulver og frø frå 1 vaniljestang. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme melke­ blandinga. Avkjøl litt.

4. Rør saman kremost, yoghurt og limesaft. Visp deretter melke­ blandinga inn i ostemassen.

5. Hell blandinga over bunnen og sett til avkjøling, gjerne natta over. Oppbevar ostekaka i kjøleskap, den holder seg fint eit par- tre dager.

Foto: Jon Marius Nilsson

Tips og alternativ
Ostekaka kan fint lagast laktosefri; då bruker du berre laktosefri philadelphia, yoghurt og melk.

Foto: Jon Marius Nilsson

Håper det frister, godtfolk!

Då gjenstår det å sei riktig god helg, nyt den ♥

24 Kommentarer

E

Elin

25. november 2018

Hva kan man bruke istedet for mandler når man har mandel- og nøtteallergi?

Linda Stuhaug

25. november 2018

Prøv med solsikkekjerner 😀 pleier å gå fint bytte ut nøtter med det!

M

Margrete Myhr

23. november 2018

Hei. Jeg lurer på hvilken kjøkkenmaskin du anbefaler mtp denne bunnen? Jeg har ingenting som takler å knuse dadlene og lage en jevn deig.

Linda Stuhaug

25. november 2018

Hei! Eg bruker en foodprosessor som er 10-12 år gammal :/

L

Lene

14. mai 2021

Denne kaken smakte nydelig. Jeg byttet ut kesam med Tines vaniljeyoghurt. Denne skal jeg bake flere ganger.

Linda Stuhaug

15. mai 2021

Så kjekt å lese, Lene 😀

R

Rakel

14. oktober 2019

Hei! Går det an å bruke Philadelphia light, eller er man nødt til å bruke original? 🙂

Linda Stuhaug

15. oktober 2019

Neida, kan bruke light 🙂

J

Josefine

1. september 2019

Tror du det er mulig å lage denne med yoplait gresk yoghurt med smak av kokos? eller blir resultatet noe annerledes mtp. fettinnholdet i den? (skjønner at smaken blir annerledes siden denne er smaksatt kokos).

Linda Stuhaug

2. september 2019

Neida, det går heilt fint å bruke yoplait yoghurt istedenfor gresk yoghurt 😀

K

Kristina Viga

18. juni 2019

kan den fryses? 😀

Linda Stuhaug

19. juni 2019

Det går sikkert fint 🙂

V

Vibeke

21. mai 2018

Hei- går det ann å bruke den Philadelphia med Mango? Eventuelt halve av hver?

Linda Stuhaug

21. mai 2018

Hei! Det går nok heilt fint å bruke philadelphia med mango 😀 Halve av kvar fungerer fint det også!

K

Karina

29. mars 2022

Hei, tenker å prøve meg på denne, men har bare sukrin gold - går det å bytte sukrin+ med gold? :-) tusen takk!

Linda Stuhaug

29. mars 2022

Hei! Ja, det går fint - berre hugs å doble mengden😊

M

Maren

20. mai 2020

Kan jeg bruke sitron istedenfor lime?

Linda Stuhaug

21. mai 2020

Jaja 🙂

J

Johanna

8. mai 2020

Hei! Takk for mange digge oppskrifter og super inspirasjon! Har tenkt å lage denne til 17. mai, men lurar på om ein kan bruke sukkerfri gele med bringebær f.eks. istadenfor gelatinplater (i sjølve ostedelen)? Kor mykje vatn trur du ein kan blanda gelen ut med evt? Beste helsing Johanna

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Hei! Det veit eg rett og slett ikkje om vil fungere, og eg har absolutt ingen erfaring med det. Så eg tørr ikkje svare på mengde vatn osv. Visst du tar utgangspunkt i en oppskrift der dette er gjort, så går det kanskje an å rekne seg fram sånn cirka? 😀

L

Lotta

20. august 2018

Kan man bruke rømme fremfor gresk yoghurt?

Linda Stuhaug

20. august 2018

Ja, det gir jo en litt anna smak, men går absolutt an å bruke 🙂

J

Janne

19. juni 2018

Denne kaken smakte helt nydelig!

Linda Stuhaug

21. juni 2018

Så bra, Janne 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg