Linda Stuhaug

7. mars 2014

Sukkerfri panna cotta med bringebærcoulis

Sukkerfri panna cotta med bringebærcoulis
Det er endelig Fredag igjen! Dagane, vekene og månedane flyr avgårde for tida. Men det er berre positivt, for det er jo ett tegn på at man har det ganske så bra, eller kva? 🙂 Dagens oppskrift er en gjenganger noken av dere sikkert har sett og kanskje prøvd før, oppskrifta er tidligare posta. Vanilje panna cotta som er sukkerfri, kalorilett og naturlig proteinrik, med frisk bringebærcoulis som saus. Ei veldig rask og enkel oppskrift med få ingredienser, som passer både som dessert, kveldskos eller om man har lyst på noke søtt, men samtidig friskt!
Panna cotta, 2 porsjoner 2 dl melk 2 dl kesam eller gresk yoghurt 1 vaniljestang 3 ts sukrin +, du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker 3 gelatinplater
Slik gjer du: 1.Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke.
2. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt.
3. Hell i 2 porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap. Kan oppbevares i kjøleskap noken dager. Eg dobla altså oppskrifta for å få 4 porsjoner som bildene viser.
Mellom 110-130 kalorier per porsjon med saus.
Bringebærcoulis, 4-5 porsjoner Du kan erstatte bringebær med jordbær om du heller vil ha jordbærcoulis
300 g fryste bringebær 1,5 dl vatn 30 g sukrin+, eller søtning som tilsvarer 60 g sukker
Slik gjer du: 1. Ha alle ingrediensene i en kjele og sett plata på middels varme. Rør godt og knus bærene innimellom med en sleiv, etterkvart vil bæra bli møre i og jevne seg ut som en tjukk saus. Bringebærcoulisen trenger ikkje å koke.
2. Mos coulisen med en stavmikser til en jevn saus og avkjøl.
Så skjønner dere vell prinsippet. Før servering heller du over litt bringebærcoulis i porsjonsformene, gjerne med litt friske bær på toppen. En fantastisk god dessert med den gode kombinasjonen mellom søtt, friskt, vanilje og bær. Den falt i smak hos både venner, familie, svigers og kjæreste!
Kanskje denne faller bedre i smak? Sukkerfri bringebær- og lime panna cotta – fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på den!
Ønsker alle en strålende dag videre, og ikkje minst god helg 🙂 //sponsede lenker

Det er endelig Fredag igjen!
Dagane, vekene og månedane flyr avgårde for tida. Men det er berre positivt, for det er jo ett tegn på at man har det ganske så bra, eller kva? 🙂 Dagens oppskrift er en gjenganger noken av dere sikkert har sett og kanskje prøvd før, oppskrifta er tidligare posta. Vanilje panna cotta som er sukkerfri, kalorilett og naturlig proteinrik, med frisk bringebærcoulis som saus. Ei veldig rask og enkel oppskrift med få ingredienser, som passer både som dessert, kveldskos eller om man har lyst på noke søtt, men samtidig friskt!

Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk
2 dl kesam eller gresk yoghurt
1 vaniljestang
3 ts sukrin +, du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker
3 gelatinplater

Slik gjer du:
1.Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke.

2. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt.

3. Hell i 2 porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap. Kan oppbevares i kjøleskap noken dager. Eg dobla altså oppskrifta for å få 4 porsjoner som bildene viser.

Mellom 110-130 kalorier per porsjon med saus.

Bringebærcoulis, 4-5 porsjoner
Du kan erstatte bringebær med jordbær om du heller vil ha jordbærcoulis

300 g fryste bringebær
1,5 dl vatn
30 g sukrin+, eller søtning som tilsvarer 60 g sukker

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele og sett plata på middels varme. Rør godt og knus bærene innimellom med en sleiv, etterkvart vil bæra bli møre i og jevne seg ut som en tjukk saus. Bringebærcoulisen trenger ikkje å koke.

2. Mos coulisen med en stavmikser til en jevn saus og avkjøl.

Så skjønner dere vell prinsippet. Før servering heller du over litt bringebærcoulis i porsjonsformene, gjerne med litt friske bær på toppen. En fantastisk god dessert med den gode kombinasjonen mellom søtt, friskt, vanilje og bær. Den falt i smak hos både venner, familie, svigers og kjæreste!

Kanskje denne faller bedre i smak?
Sukkerfri bringebær- og lime panna cotta – fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på den!



Ønsker alle en strålende dag videre, og ikkje minst god helg 🙂
//sponsede lenker

Annonse

4 Kommentarer

M

Marie Pedersen

16. mai 2022

Hei:) Kan man bruke gelatinpulver i stedet for gelatinplater? I såfall hvor mye?

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Hei! Det går sikkert, men mengde må du lese på pakken😊

C

Christine Mikalsen

16. februar 2021

Hei 🙂 hvilken sukrin har du brukt, det er jo flere typer. Den der hvite posen med rosa kant, den «iser» i munnen når jeg har prøvd å bake med den, så det har jeg lært kun fungerer med sukrin gold. Svar mottas med stor takknemlighet da far i huset har bursdag om to dager, og skal få sukkerfri panna cotta til dessert 🙂

Linda Stuhaug

17. februar 2021

Hei! Det står i ingredienslista kva eg har brukt: sukrin+ 🙂 Det er den lilla posen.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg