Linda Stuhaug

Sukkerfri panna cotta med jordbær og rabarbra

Sukkerfri panna cotta med jordbær og rabarbra
Hei!
Det er fredag og sol, og eg serverer dere nydelig panna cotta med sesongens frukt og bær idag! Denne sukkerfri og svært kalorilette desserten smaker skikkelig rabarbra, og med norske jordbær i sausen blir det ekstra godt. Denne kan fint lages med kun jordbær om du ikkje har rabarbra tilgjengelig, men da blir den ikkje like frisk på smak. Søt og veldig god blir den uansett – den lages også kjapt og enkelt:
Panna cotta med jordbær og rabarbra, 3-4 porsjoner 250 g gresk yoghurt 3 dl melk 3-4 ss rabarbrapurê 1 vaniljestang 1-2 ss sukrin+ 4 gelatinplater
Saus: 3 ss rabarbrapurê 200-300 g norske jordbær evt. søtning
Slik gjer du: 1. Skrap ut frøene av vaniljestanga og ha både frøene, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutter til dei er mjuke. Klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
3. Fjern vaniljestanga fra melka, rør inn gresk yoghurt og rabarbrapurêen, smak til om du evt. ønsker den søtere. Hell over i 3-4 porsjonsglass. Sett til avkjøling i kjøleskap minst 3 timer.
4. Mos sammen rabarbrapurê og friske jordbær til med stavmikser til en jevn og klumpfri saus. Smak evt. til med søtning om nødvendig.
Tips! – Du kan fint droppe rabarbrapurêen i både panna cottaen og sausen, for å få smaken av berre vanilje og jordbær. Da burde du bruke litt ekstra jordbær til sausen.
– Anna søtning kan brukes istedenfor sukrin+, så lenge det tilsvarer samme mengde (sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker). Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– Er du på utkikk etter melkefri panna cotta? Da kan du ta en titt pådenneoppskrifta 🙂
Nyt en frisk, søt og utrulig smakfull dessert med den beste samvittighet!
Håper det frister 🙂

Hei!

Det er fredag og sol, og eg serverer dere nydelig panna cotta med sesongens frukt og bær idag! Denne sukkerfri og svært kalorilette desserten smaker skikkelig rabarbra, og med norske jordbær i sausen blir det ekstra godt. Denne kan fint lages med kun jordbær om du ikkje har rabarbra tilgjengelig, men da blir den ikkje like frisk på smak. Søt og veldig god blir den uansett – den lages også kjapt og enkelt:

Panna cotta med jordbær og rabarbra, 3-4 porsjoner
250 g gresk yoghurt
3 dl melk
3-4 ss rabarbrapurê
1 vaniljestang
1-2 ss sukrin+
4 gelatinplater

Saus:
3 ss rabarbrapurê
200-300 g norske jordbær
evt. søtning

Slik gjer du:
1. Skrap ut frøene av vaniljestanga og ha både frøene, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutter til dei er mjuke. Klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

3. Fjern vaniljestanga fra melka, rør inn gresk yoghurt og rabarbrapurêen, smak til om du evt. ønsker den søtere. Hell over i 3-4 porsjonsglass. Sett til avkjøling i kjøleskap minst 3 timer.

4. Mos sammen rabarbrapurê og friske jordbær til med stavmikser til en jevn og klumpfri saus. Smak evt. til med søtning om nødvendig.


Tips!
– Du kan fint droppe rabarbrapurêen i både panna cottaen og sausen, for å få smaken av berre vanilje og jordbær. Da burde du bruke litt ekstra jordbær til sausen.

– Anna søtning kan brukes istedenfor sukrin+, så lenge det tilsvarer samme mengde (sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker). Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

– Er du på utkikk etter melkefri panna cotta? Da kan du ta en titt på denneoppskrifta 🙂


Nyt en frisk, søt og utrulig smakfull dessert med den beste samvittighet!

Håper det frister 🙂

Annonse

4 Kommentarer

A

Ann-Heidi

12. juni 2021

Har bare sukrin gold. Blir det veldig bismak av den? Hvis ikke hvordan bør jeg dosere for 4 porsjoner?

Linda Stuhaug

12. juni 2021

Det går nok fint 🙂 Eg ville brukt 4 ss til oppskrifta!

V

Veronica

13. mai 2019

Kan eg bruke «ekte vanilje pulver» i stede for vaniljestang?

Linda Stuhaug

14. mai 2019

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg