Linda Stuhaug

7. april 2014

Sukkerfri & proteinrik sjokolademousse

Sukkerfri & proteinrik sjokolademousse
God Mandag, håper dere har fått en knall start på den nye veka! Eg møter Mandagskvelden velkommen med en nydelig sjokolademousse til dere. Denne lagde eg tre dager på rad forrige veke, rett og slett fordi eg er blitt heilt hekta igjen! Denne er sukkerfri, glutenfri og naturlig proteinrik med lavt kaloriinnhold. Eg har posta en lignende variant før blant anna her og her, med mange gode tilbakemeldinger. Eg har endra litt på oppskrifta, gjort den meir konkret og tatt utgangspunkt i litt færre ingredienser slik at enda fleire kan lage denne fantastiske desserten 🙂
Heile oppskrifta på sjokolademousse inneholder ca. 280 kalorier. På bildet under forsynte eg meg med 1/4, som vil sei at om du deler på fire så blir det 70 proteinrike kalorier per porsjon! No forsynte eg meg to ganger da, så for min del blir det dobbelt. Eg kunne gjerne ha spist heile skåla om eg hadde våre aleine heime, SÅ godt er det faktisk 😉
Oppskrifta er faktisk ein av dei første som havna på bloggen for 1 år siden! Den har nemlig blitt laga i 4 år for min del, for det var ei av mine første egne oppskrifter på min tidligere, hemmelige og anonyme blogg.
Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse 200 g gresk yoghurt * 30 g kakao, eg bruker freia originalkakao Evt. 15 g sjokoladeproteinpulver, ikkje nødvendig 40 g sukrinmelis * 15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis En klype salt 2 gelatinplater, bruk 3 om du ønsker sjokoladefromasje 2 eggekvitter 3 ss vatn*
* Eg brukte Synnøve Finden sin greske natuellyoghurt, men du kan også bruke mager kesam, kesam, vaniljekesam eller anna naturellyoghurt. * Bruk søtning tilsvarande ca 55 g sukker, men helst en pulverisert versjon som sukrinmelis fordi den skal smelte inn i blandinga uten å korne seg. Vanlig sukrin vil ikkje fungere, men tagatesse, sukrin+ og stevia er gode eksempel. * Bruk gjerne sterk kaffi istedenfor vatn for å få em mocca-sjokolademousse!
Framgangdmetode 1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut. 2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke. 3. Bland sammen gresk yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster. 4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i yoghurtblandinga mens miksmasteren går. 5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Hell over i porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap, den holder seg noken dager!
Kast for all del ikkje eggeplommene! Dei lager du nemlig heimelaga, sukkerfri vaniljesaus av – perfekt tilbehør til sjokolademousse. Denne sausen er fyldig med en djup, ekte vaniljesmak, og anbefales virkelig 🙂
Luftig, silkemjuk konsistens som smelter bort i munnen ? Like god kvardag som helg!
Veldig kjekt at gårsdagens oppskrift på eggemuffins blei tatt så godt imot! Lunsjtips er visst veldig populært – og med det så deler eg dette bildet av enda ett kommende, supert lunsjtips. Grove og proteinrike matmuffins er også supre å ha i lunsjboksen, eller kanskje som turmat på fjellet i påska –
Det er ingen tvil om at eg er ett sjokolademenneske og elsker sjokoladevarianter! Fortell meg gjerne om din største svakhet når det kommer til sjokoladevarianter, med unntak av den tradisjonelle sjokoladeplata 😉 Alltid kjekt å høre deres favoritter, og kunne få inspirasjon til å sunnifisere og dekke fleire sitt sjokoladebehov 🙂 Når det er sagt så komemr det også fleire oppskrifter som ikkje inneholder sjokolade – det er jo også godt med friske desserter på denne årstida!

God Mandag, håper dere har fått en knall start på den nye veka!
Eg møter Mandagskvelden velkommen med en nydelig sjokolademousse til dere. Denne lagde eg tre dager på rad forrige veke, rett og slett fordi eg er blitt heilt hekta igjen! Denne er sukkerfri, glutenfri og naturlig proteinrik med lavt kaloriinnhold. Eg har posta en lignende variant før blant anna her og her, med mange gode tilbakemeldinger. Eg har endra litt på oppskrifta, gjort den meir konkret og tatt utgangspunkt i litt færre ingredienser slik at enda fleire kan lage denne fantastiske desserten 🙂

Heile oppskrifta på sjokolademousse inneholder ca. 280 kalorier. På bildet under forsynte eg meg med 1/4, som vil sei at om du deler på fire så blir det 70 proteinrike kalorier per porsjon! No forsynte eg meg to ganger da, så for min del blir det dobbelt. Eg kunne gjerne ha spist heile skåla om eg hadde våre aleine heime, SÅ godt er det faktisk 😉

Oppskrifta er faktisk ein av dei første som havna på bloggen for 1 år siden! Den har nemlig blitt laga i 4 år for min del, for det var ei av mine første egne oppskrifter på min tidligere, hemmelige og anonyme blogg.

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse
200 g gresk yoghurt *
30 g kakao, eg bruker freia originalkakao
Evt. 15 g sjokoladeproteinpulver, ikkje nødvendig
40 g sukrinmelis *
15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis
En klype salt
2 gelatinplater, bruk 3 om du ønsker sjokoladefromasje
2 eggekvitter
3 ss vatn*

* Eg brukte Synnøve Finden sin greske natuellyoghurt, men du kan også bruke mager kesam, kesam, vaniljekesam eller anna naturellyoghurt.
* Bruk søtning tilsvarande ca 55 g sukker, men helst en pulverisert versjon som sukrinmelis fordi den skal smelte inn i blandinga uten å korne seg. Vanlig sukrin vil ikkje fungere, men tagatesse, sukrin+ og stevia er gode eksempel.
* Bruk gjerne sterk kaffi istedenfor vatn for å få em mocca-sjokolademousse!

Framgangdmetode
1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut.
2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke.
3. Bland sammen gresk yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster.
4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i yoghurtblandinga mens miksmasteren går.
5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Hell over i porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap, den holder seg noken dager!

Kast for all del ikkje eggeplommene! Dei lager du nemlig heimelaga, sukkerfri vaniljesaus av – perfekt tilbehør til sjokolademousse. Denne sausen er fyldig med en djup, ekte vaniljesmak, og anbefales virkelig 🙂


Luftig, silkemjuk konsistens som smelter bort i munnen ? Like god kvardag som helg!

Veldig kjekt at gårsdagens oppskrift på eggemuffins blei tatt så godt imot! Lunsjtips er visst veldig populært – og med det så deler eg dette bildet av enda ett kommende, supert lunsjtips. Grove og proteinrike matmuffins er også supre å ha i lunsjboksen, eller kanskje som turmat på fjellet i påska –

Det er ingen tvil om at eg er ett sjokolademenneske og elsker sjokoladevarianter! Fortell meg gjerne om din største svakhet når det kommer til sjokoladevarianter, med unntak av den tradisjonelle sjokoladeplata 😉 Alltid kjekt å høre deres favoritter, og kunne få inspirasjon til å sunnifisere og dekke fleire sitt sjokoladebehov 🙂 Når det er sagt så komemr det også fleire oppskrifter som ikkje inneholder sjokolade – det er jo også godt med friske desserter på denne årstida!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg