Linda Stuhaug

20. desember 2016

Sukkerfri risboller

Sukkerfri risboller
Hei alle sammen!
På utkikk etter sukkerfri risboller? Her har dere min beste oppskrift! Det er tredje året eg lager desse, og alle blir like overraska over at dei er sukkerfri. Virkelig gode risboller som smaker som ekte vare 😉
Oppskrifta er svært enkel og den lages på ca. 15 minutter. På ingen måte en tradisjonell oppskrift, men eg liker å lage min egen vri på det, og kvifor ikkje når det funker så bra?
Håper du blir frista:
Sukkerfri risboller, 8-10 stk 2,5 dl fløte eller vikingmelk 4 ss sukrin gold 1 ss smør 35 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%) 2 ss sterk kaffe puffa ris
Slik gjer du: 1. Ha fløte/vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar +/- 10 minutter. Du kan også koke massen i en kjele, men det tar lengre tid.
2. Når blandinga er blitt en tjukk, karamellfarga masse rører du straks inn biter av sjokolade. Bland godt før du rører inn kaffe. Vend deretter inn puffa ris til den konsistensen du ønsker.
3. Fordel blandinga i muffinsformer og sett kaldt. Oppbevares i kjøleskap til servering.
Tips og alternativer! – bruk laktosefri fløte for laktosefri risboller.
– Sukkerfri mørk sjokolade kan også byttes med 70% eller 86% mørk sjokolade, da får du tak i dei fleste ingrediensene på dagligvarebutikken.
Har du spørsmål? Spørr gjerne i kommentarfeltet!
Prøver du oppskrifta blir eg superglad for tilbakemelding, enten her på bloggen, på facebook-sida mi her eller på instagram under @lindastuhaug 🙂
Sjokolademassen som blandes inn med den puffa risen er opprinnelig min oppskrift på sjokoladefudge:
Oppskrifta finner du blant anna her.
Nyt tirsdagen!
*

Hei alle sammen!

På utkikk etter sukkerfri risboller? Her har dere min beste oppskrift! Det er tredje året eg lager desse, og alle blir like overraska over at dei er sukkerfri. Virkelig gode risboller som smaker som ekte vare 😉

Oppskrifta er svært enkel og den lages på ca. 15 minutter. På ingen måte en tradisjonell oppskrift, men eg liker å lage min egen vri på det, og kvifor ikkje når det funker så bra?

Håper du blir frista:

Sukkerfri risboller, 8-10 stk
2,5 dl fløte eller vikingmelk
4 ss sukrin gold
1 ss smør
35 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)
2 ss sterk kaffe
puffa ris


Slik gjer du:
1. Ha fløte/vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar +/- 10 minutter. Du kan også koke massen i en kjele, men det tar lengre tid.

2. Når blandinga er blitt en tjukk, karamellfarga masse rører du straks inn biter av sjokolade. Bland godt før du rører inn kaffe. Vend deretter inn puffa ris til den konsistensen du ønsker.

3. Fordel blandinga i muffinsformer og sett kaldt. Oppbevares i kjøleskap til servering.

Tips og alternativer!
– bruk laktosefri fløte for laktosefri risboller.

– Sukkerfri mørk sjokolade kan også byttes med 70% eller 86% mørk sjokolade, da får du tak i dei fleste ingrediensene på dagligvarebutikken.

Har du spørsmål? Spørr gjerne i kommentarfeltet!

Prøver du oppskrifta blir eg superglad for tilbakemelding, enten her på bloggen, på facebook-sida mi her eller på instagram under @lindastuhaug 🙂

Sjokolademassen som blandes inn med den puffa risen er opprinnelig min oppskrift på sjokoladefudge:


Oppskrifta finner du blant anna her.

Nyt tirsdagen!

*

20 Kommentarer

K

Karen

11. desember 2018

Hvor mye puffet ris?:)

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Til passe konsistens 😉

E

Elsa

14. desember 2021

Hei, trur du man kan bruke kakao isteden for 70 % sjokolade og hvordan blir blandingsforholdet da?

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Hei! Eg har prøvd det før, og synes ikkje det blei veldig bra resultat. Vil anbefale å bruke sjokolade 🙂

P

Pål Andre Knutsen

19. desember 2019

Jeg brukte proteinsjokolade fra en anerkjent leverandør samt en scoop bake-protein fra samme leverandør. Dette ble noen skikkelig digge proteinbomber NAM!

Linda Stuhaug

20. desember 2019

Kjekt du likte oppskrifta 😀

K

Kirsten M. Johansen

19. desember 2019

Hei. Takk for fine oppskrifter. Favoritten er havre/mandelkjeks. Kan jeg bruke kakao istenfor sjokolade i risbollene? Mvh Kirsten M. Johansen

Linda Stuhaug

19. desember 2019

Hei! Så hyggelig 🙂 Eg anbefaler virklig å følge oppskrifta som den står, det blir laaangt ifra det samme med kakao. Då vil eg heller anbefale å bruke en anna oppskrift der det er kakao framfor sjokolade 🙂

O

Ove

14. desember 2019

Hei, kva slag fløte bruker du?

Linda Stuhaug

14. desember 2019

Vanlig kremfløyte.

N

Nina

28. mars 2018

Tror du man kan bruke puffet havre istedenfor ris?

Linda Stuhaug

30. mars 2018

Tja – det fungerer nok heilt fint 🙂

H

Hege

28. november 2018

Kan disse fryses til jul tro?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Trur ikkje dei blir så gode etter frysing :/

R

Renate

21. desember 2020

Hei Må ha melkefritt. Kan kokosmelk brukes tro? Eller evnt hva?

Linda Stuhaug

22. desember 2020

Veit mange har brukt Gryr fløyte, så ville kanskje prøvd det 🙂

L

Linn

3. desember 2020

Kanskje et veldig dumt spørsmål – men mener du kokt kaffe eller malt filterkaffe? Evt sånn instant-coffee? Tenkte å prøve meg på disse i dag!

Linda Stuhaug

3. desember 2020

Tenker på sterk, utblanda kaffe. Har ingenting å sei om det er sterk filterkaffe eller sterk pulverkaffe, men enklaste er å lage sterk pulverkaffe 🙂 Håper dei smaker!!

V

Vigdis Nilsen

25. november 2020

Hei. Jeg lurer på om Gryr kokos og raps kan brukes som alternativ til fløte i risbollene?

Linda Stuhaug

25. november 2020

Eg har ingen erfaring med den, men er den som kremfløyte – så skal det nok gå bra ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg