Linda Stuhaug

Annonse

25. februar 2022

Sukkerfri solskinnsboller med verdens beste (og enklaste) vaniljekrem!

Sukkerfri solskinnsboller med verdens beste (og enklaste) vaniljekrem!
Hei godtfolk! Det er fredag, det er helg, det er slutten eller starten på vinterferie for mange og ikkje minst: det er fastelaven på søndag! I den anledning vil eg dele oppskrifta mi på sukkerfri solskinnsboller med heimelaga vaniljekrem med dåkke igjen, visst noken har lyst til å bake i helga♥︎
Oppskrifta på solskinnsbollane er en grunnoppskrift på gjærdeig, så denne kan du såklart bruke til å lage fastelavensboller istedenfor🥰 Vaniljekrem høyrer jo med uansett om det er fastelavensboller eller solskinnsboller du vil lage!
Bolledeig, ca. 20 stk
• 100 g smør • 4 dl melk • 150 g kesam original eller rømme eller creme fraiche • 1 pk tørrgjær • 100 g sukrin+/finesse eller 200 g sukrin gold • 2-3 ts kardemomme • 150 g fiberfin (kan byttast med meir speltmjøl/kveitemjøl) • 600–700 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
Fyll • smør, romtemperert • sukrin+/finesse eller sukrin gold • kanel • heimelaga, sukkerfri vaniljekrem, oppskrift under
Framgangsmåte: 1. Smelt smør, tilsett melk og la blandinga bli lunken. Visp inn tørrgjær, søtning, kardemomme og kesam. Bland godt. 2. Tilsett fiberfin etterfulgt av litt og litt speltmjøl til deigen blir blank, smidig og lett slepper bollen. Elt deigen med kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 5 minutt om du bruker speltmjøl, litt lengre om du bruker kveitemjøl. 3. Hev deigen under eit kjøkkenhandkle på ein lun plass til dobbel størrelse, ca. 1–2 timer. I mellomtida kan du lage vaniljekremen. 4. Deretter kjevler du deiga til eit rektangel, har over smør, søtning og kanel. Rull sammen og skjær opp i biter. Legg på eit steikebrett med bakepapir og etterhev i 40-60 minutt. 5. Press ei grop i midten av bollane og fyll den med vaniljekrem. Deretter penslar du overflata med lettpiska egg. Steik midt i ovnen på 200 grader til ein gyllen farge, ca. 12–15 minutt. Avkjøl på rist.
Verdens beste og enklaste vaniljekrem • 5 dl melk • 3 eggeplommer • 40 g sukrin+ / finesse • 2 vaniljestenger • 35 g maisenna Framgangsmåte: 1. Ha melk i ein kjele med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både dei og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme under omrøring, sett deretter til side i 10 minutt. Ta deretter vaniljestengene ut av melkeblandinga. 2. Rør eggeplommer og maisenna klumpfritt i ein bolle. Pisk inn ein tredel av den varme melkeblandinga i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen. 3. Kok opp melkeblandinga på nytt på svak varme under omrøring. Trekk til side når den når kokepunktet, då vil den også tjukne. Hell over i ein bolle og avkjøl. Vaniljekremen kan du såklart bruke til alle oppskrifter og desserter der du bruker vaniljekrem!
Håper bollane ser fristande ut😍 God helg alle sammen!

Hei godtfolk!

Det er fredag, det er helg, det er slutten eller starten på vinterferie for mange og ikkje minst: det er fastelaven på søndag! I den anledning vil eg dele oppskrifta mi på sukkerfri solskinnsboller med heimelaga vaniljekrem med dåkke igjen, visst noken har lyst til å bake i helga♥︎


Oppskrifta på solskinnsbollane er en grunnoppskrift på gjærdeig, så denne kan du såklart bruke til å lage fastelavensboller istedenfor🥰 Vaniljekrem høyrer jo med uansett om det er fastelavensboller eller solskinnsboller du vil lage!


Bolledeig, ca. 20 stk

• 100 g smør
• 4 dl melk
• 150 g kesam original eller rømme eller creme fraiche
• 1 pk tørrgjær
• 100 g sukrin+/finesse eller 200 g sukrin gold
• 2-3 ts kardemomme
• 150 g fiberfin (kan byttast med meir speltmjøl/kveitemjøl)
• 600–700 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl

Fyll
• smør, romtemperert
• sukrin+/finesse eller sukrin gold
• kanel
• heimelaga, sukkerfri vaniljekrem, oppskrift under


Framgangsmåte:
1. Smelt smør, tilsett melk og la blandinga bli lunken. Visp inn tørrgjær, søtning, kardemomme og kesam. Bland godt.

2. Tilsett fiberfin etterfulgt av litt og litt speltmjøl til deigen blir blank, smidig og lett slepper bollen. Elt deigen med kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 5 minutt om du bruker speltmjøl, litt lengre om du bruker kveitemjøl.

3. Hev deigen under eit kjøkkenhandkle på ein lun plass til dobbel størrelse, ca. 1–2 timer. I mellomtida kan du lage vaniljekremen.

4. Deretter kjevler du deiga til eit rektangel, har over smør, søtning og kanel. Rull sammen og skjær opp i biter. Legg på eit steikebrett med bakepapir og etterhev i 40-60 minutt.

5. Press ei grop i midten av bollane og fyll den med vaniljekrem. Deretter penslar du overflata med lettpiska egg. Steik midt i ovnen på 200 grader til ein gyllen farge, ca. 12–15 minutt. Avkjøl på rist.


Verdens beste og enklaste vaniljekrem
• 5 dl melk
• 3 eggeplommer
• 40 g sukrin+ / finesse
• 2 vaniljestenger
• 35 g maisenna

Framgangsmåte:
1. Ha melk i ein kjele med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både dei og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme under omrøring, sett deretter til side i 10 minutt. Ta deretter vaniljestengene ut av melkeblandinga.

2. Rør eggeplommer og maisenna klumpfritt i ein bolle. Pisk inn ein tredel av den varme melkeblandinga i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.

3. Kok opp melkeblandinga på nytt på svak varme under omrøring. Trekk til side når den når kokepunktet, då vil den også tjukne. Hell over i ein bolle og avkjøl.

Vaniljekremen kan du såklart bruke til alle oppskrifter og desserter der du bruker vaniljekrem!


Håper bollane ser fristande ut😍 God helg alle sammen!

Annonse

18 Kommentarer

E

Emma torine

1. mars 2022

Sakker du og vil jo cp

Linda Stuhaug

1. mars 2022

Hm?

T

Trude

29. september 2023

Hei. Elsker bloggen din! Opplever at sukrin gold alene noen ganger også gir en kjølende effekt. Kan jeg evt. blande sukrin gold med sukrinsirup gold for å unngå den «kjølende» smaken? I tilfellet, hvor mye gram ville du brukt av hver?

Linda Stuhaug

1. oktober 2023

Hei! Mitt beste tips er å kombinere sukrin+ og sukrin gold :) F.eks 100 g sukrin gold og 50 g sukrin+😃

I

Ina

26. februar 2022

Kva temperatur skal dei steikast på? :)

Linda Stuhaug

28. februar 2022

200 grader :)

S

Siv

16. oktober 2024

Hei. Nam.😀 Lurer på om jeg kan bytte rømme Creme fraiche med kulturmelk ( Har litt som går ut på dato)

Linda Stuhaug

17. oktober 2024

Ville ikkje gjort det, konsistensen er så annleis så det vil påvirke deiga. I tilfelle må du justere litt på mjølmengde sannsynligvis🤗

I

Isobel

14. februar 2023

De var veldig gode

Linda Stuhaug

15. februar 2023

Så bra!! :)

I

Ingrid

25. februar 2022

Hvilken av de nevnte søtningene foretrekker du? 😀

Linda Stuhaug

26. februar 2022

Eg bruker sukrin+ her til begge deler😀

Cecilie

26. juni 2022

Nam de var super gode 😀

Linda Stuhaug

26. juni 2022

Så bra😍

K

Kari

7. november 2022

Hei. Jeg har laget vaniljekremen noen ganger. Veldig god!! Men, den blir ikke veldig gul i fargen slik som din? Noe triks?

Linda Stuhaug

8. november 2022

Så kjekt du liker! Det er vaniljestengene som gjer gulfargen meir grålig😊

M

Marie

26. februar 2022

Sukrin+ vil det si evnt sukrin gold?

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Kva meiner du?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg