Linda Stuhaug

17. mars 2017

Sukkerfri vaniljefudge med kokos

Sukkerfri vaniljefudge med kokos
Riktig god fredag!
Klar for helg? Det er vertfall eg etter ei hektisk og full veke! Sjølv om helga kommer til å bestå av mykje jobb og studier, så er det alltid noko spesielt med helg. Litt meir sosial, litt ekstra god mat, mulighet for å nyte sola nokon timer på dagtid. For i Oslo er det meldt sol fra skyfri himmel og eg satser på å få runda av skisesongen med en skitur i marka før snøen vil takke for seg… Alltid vemodig å gi slipp på vinteren, men våren er ikkje så aller verst den heller 😉
Over til dagens oppskrift! Sukkerfri vaniljefudge har dere sett utallige mange ganger før her inne i ulike varianter. Søker du på «fudge» i søkefeltet kommer det opp fleire sider med oppskrifter… Idag er ingen unntak og eg har en ny vri å dele med dere: sukkerfri vaniljefudge med kokos!
Det er altså grunnoppskrifta mi på vaniljefudge tilsatt kokosmasse. Ny konsistens og smaksopplevelse, perfekt for deg som elsker kokos 🙂
Sukkerfri vaniljefudge med kokos, 10-15 stk 2 dl vikingmelk (usøtet på boks) eller kremfløte* 40 g sukrin gold 15 g yaconsirup eller fibersirup gold* 10 g ekte smør eller kokosfett ca. 25 g kokosmasse
Slik gjer du: 1. Bland sammen alle ingrediensene utenom kokos i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten og rør ofte da riktig konsistens er viktig. Hos meg tar det normalt ca. 10 minutter.
PS! Denne prosessen kan du også gjere i en kjele. Bruk medium varme og la det småkoke under omrøring. Dette tar en del lengre tid, 30-60 minutter.
3. Når du har fått en tjukk, karamellfarga masse rører du inn kokosmasse. Juster gjerne med meir eller mindre etter smak og behag.
4. Fordel karamellmassen i silikonformer. Sett i frysaren eller kjøleskapet over natta. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet.
Tips og alternativer: – Vikingmelk/kremfløte kan byttes med laktosefri kremfløte for laktosefri vaniljefudge.
– Du kan bytte yaconsirup/fibersirup med flytande honning
Håper det frister 😀 Då gjenstår det å ønske dere alle ei riktig god helg. Nyt den <3

Riktig god fredag!

Klar for helg? Det er vertfall eg etter ei hektisk og full veke! Sjølv om helga kommer til å bestå av mykje jobb og studier, så er det alltid noko spesielt med helg. Litt meir sosial, litt ekstra god mat, mulighet for å nyte sola nokon timer på dagtid. For i Oslo er det meldt sol fra skyfri himmel og eg satser på å få runda av skisesongen med en skitur i marka før snøen vil takke for seg… Alltid vemodig å gi slipp på vinteren, men våren er ikkje så aller verst den heller 😉

Over til dagens oppskrift! Sukkerfri vaniljefudge har dere sett utallige mange ganger før her inne i ulike varianter. Søker du på « fudge» i søkefeltet kommer det opp fleire sider med oppskrifter… Idag er ingen unntak og eg har en ny vri å dele med dere: sukkerfri vaniljefudge med kokos!

Det er altså grunnoppskrifta mi på vaniljefudge tilsatt kokosmasse. Ny konsistens og smaksopplevelse, perfekt for deg som elsker kokos 🙂


Sukkerfri vaniljefudge med kokos, 10-15 stk
2 dl vikingmelk (usøtet på boks) eller kremfløte*
40 g  sukrin gold
15 g  yaconsirup eller  fibersirup gold*
10 g ekte smør eller kokosfett
ca. 25 g kokosmasse

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene utenom kokos i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten og rør ofte da riktig konsistens er viktig. Hos meg tar det normalt ca. 10 minutter.

PS! Denne prosessen kan du også gjere i en kjele. Bruk medium varme og la det småkoke under omrøring. Dette tar en del lengre tid, 30-60 minutter.

3. Når du har fått en tjukk, karamellfarga masse rører du inn kokosmasse. Juster gjerne med meir eller mindre etter smak og behag.

4. Fordel karamellmassen i silikonformer. Sett i frysaren eller kjøleskapet over natta. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet.

Tips og alternativer:
– Vikingmelk/kremfløte kan byttes med laktosefri kremfløte for laktosefri vaniljefudge.

– Du kan bytte yaconsirup/fibersirup med flytande honning

Håper det frister 😀
Då gjenstår det å ønske dere alle ei riktig god helg. Nyt den <3

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg