Linda Stuhaug

Sukkerfri vaniljeis med knasande nonstop!

Sukkerfri vaniljeis med knasande nonstop!
God Lørdags formiddag!
Som eg har nevnt i fleire innlegg i det siste, så har eg brukt sukkerfri vaniljeis som tilbehør til fleire forskjellige kaker. Is og lun eplekake er jo blant anna en slager! Men vaniljeis toppa med knasande nonstop er heller ikkje så verst 🙂
Tidligere har eg posta oppskrift på sukkerfri vaniljeis som er basert på vikingmelk, er eit supert og veldig magert alternativ til fløte. Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får i hemetisk boks på dagligvarebutikker.
Sukkerfri og mager vaniljeis 1 egg 2 eggeplommer 2 dl vikingmelk 2-2,5 ss sukrin+ * 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for 4-5 ss sukker, men unngå helst å bruke vanlig sukrin. Ekte vaniljepulver eller frø fra vaniljestang anbefales for å få den djupe, ekte vaniljesmaken.
Framgangsmetode 1. Pisk egg, eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. Kan anbefale at vikingmelka har stått i kjøleskap minst eit døgn før bruk, da den er lettere å piske.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Rør gjerne en gang i timen for å unngå at den krystalliserer seg. Du kan absolutt lage den i ismaskin om du har det, sjå tips under! Isen holder seg i vekesvis i fryseren. La den gjerne stå litt romtemperert før servering.
Eg lagde meg ei skikkelig godskål der eg toppa isen med sunnere atkins-nonstop! Dei kjøpte eg her på iherb 🙂 Isen passer selfølgelig til det meste av tilbehør, eller som nevnt – tilbehør til ulike kaker og diverse.
Tidligere har eg og posta oppskrift på fleire varianter av isen med grunnoppskrifta overfor, både sjokoladeis her, oreois her og jordbæris her.
Djup, ekte vaniljesmak med den perfekte is-konsistens! Det er greit det begynner å bli høst og is hører gjerne ikkje til for alle, men for min del er is alltid godt 🙂
God Lørdag til dere alle sammen!

God Lørdags formiddag!

Som eg har nevnt i fleire innlegg i det siste, så har eg brukt sukkerfri vaniljeis som tilbehør til fleire forskjellige kaker. Is og lun eplekake er jo blant anna en slager! Men vaniljeis toppa med knasande nonstop er heller ikkje så verst 🙂

Tidligere har eg posta oppskrift på sukkerfri vaniljeis som er basert på vikingmelk, er eit supert og veldig magert alternativ til fløte. Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får i hemetisk boks på dagligvarebutikker.

Sukkerfri og mager vaniljeis
1 egg
2 eggeplommer
2 dl vikingmelk
2-2,5 ss sukrin+ *
1 ts ekte vaniljepulver,
evt. frø fra 1 vaniljestang

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for 4-5 ss sukker, men unngå helst å bruke vanlig sukrin. Ekte vaniljepulver eller frø fra vaniljestang anbefales for å få den djupe, ekte vaniljesmaken.

Framgangsmetode
1. Pisk egg, eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.

2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. Kan anbefale at vikingmelka har stått i kjøleskap minst eit døgn før bruk, da den er lettere å piske.

3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Rør gjerne en gang i timen for å unngå at den krystalliserer seg. Du kan absolutt lage den i ismaskin om du har det, sjå tips under! Isen holder seg i vekesvis i fryseren. La den gjerne stå litt romtemperert før servering.


Eg lagde meg ei skikkelig godskål der eg toppa isen med sunnere atkins-nonstop! Dei kjøpte eg her på iherb 🙂 Isen passer selfølgelig til det meste av tilbehør, eller som nevnt – tilbehør til ulike kaker og diverse.

Tidligere har eg og posta oppskrift på fleire varianter av isen med grunnoppskrifta overfor, både sjokoladeis her, oreois her og jordbæris her.

Djup, ekte vaniljesmak med den perfekte is-konsistens!
Det er greit det begynner å bli høst og is hører gjerne ikkje til for alle, men for min del er is alltid godt 🙂

God Lørdag til dere alle sammen!

2 Kommentarer

K

Kristina

29. september 2020

Hei, Har laget eplekaken din og tenkte å lage isen med ismaskin, men finner ikke tips om hvordan man skal lage den med ismaskin Takk for en flott blogg med masse gode oppskrifter

Linda Stuhaug

30. september 2020

Hei! Det skal vell berre vere å ha blandinga oppi ismaskina og kjøre til is 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg