Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfrie cookies med sjokoladebiter

Sukkerfrie cookies med sjokoladebiter
Hei alle sammen! Idag har eg lyst å dele en oppskrift fra nyaste boka mi "Sunnare søtsaker" (som du kan kjøpe her!), nemlig sukkerfrie cookies med sjokoladebiter. Desse blir seige, søte og har sprø kanter. Skikkelig gode!!🤩
Ingredienser, 15 stk: • 100 g smør, romtemperert • 75 g Sukrin+ eller Finesse • 1 egg • 75 g Sukrinsirup gold • 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl • 1⁄2 ts bakepulver • ei god klype salt • 50–100 g valfri sukkerfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). 2. Visp smør og Sukrin+ eller Finesse til det er kvitt og luftig. Visp inn egget. 3. Rør inn Sukrinsirup gold og deretter mjøl, bakepulver og salt. Grovhakk sjokoladen og vend inn til slutt. 4. Dekk eit steikebrett med bakepapir og form gode klattar med to store skeier. Ha godt med avstand mellom dei, for cookiane vil flyte utover. 5. Steik midt i omnen i 10–15 minutt, til dei er gylne i kantane. Avkjøl litt på steikebrettet før du løfter dei over på ei rist.
Tips! Vil du bruke peanøtter (eller andre nøtter) i tillegg til sjokoladen? Bruk cirka 50 g og vend inn nøttene samtidig som du vender inn sjokoladen - det blir skikkelig godt!
Dette er ein av 80 oppskrifter som du finner i SUNNARE SØTSAKER kokeboka mi, som er proppfull av oppskrifter på søtsaker uten sukker! Du får kaker, desserter, bakst, snacks og konfekt, varm og kalde drikker + eit eget kapittel med søtsaker kun søta med frukt og bær♥︎ Virkelig boka og bibelen for deg som ønsker å bake sunnare! Ha ein nydelig onsdag :)

Hei alle sammen!

Idag har eg lyst å dele en oppskrift fra nyaste boka mi "Sunnare søtsaker" ( som du kan kjøpe her!), nemlig sukkerfrie cookies med sjokoladebiter. Desse blir seige, søte og har sprø kanter. Skikkelig gode!!🤩


Ingredienser, 15 stk:

• 100 g smør, romtemperert
• 75 g Sukrin+ eller Finesse
• 1 egg
• 75 g Sukrinsirup gold
• 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
• 1⁄2 ts bakepulver
• ei god klype salt
• 50–100 g valfri sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
2. Visp smør og Sukrin+ eller Finesse til det er kvitt og luftig. Visp inn egget.
3. Rør inn Sukrinsirup gold og deretter mjøl, bakepulver og salt. Grovhakk sjokoladen og vend inn til slutt.
4. Dekk eit steikebrett med bakepapir og form gode klattar
med to store skeier. Ha godt med avstand mellom dei, for cookiane vil flyte utover.
5. Steik midt i omnen i 10–15 minutt, til dei er gylne i kantane. Avkjøl litt på steikebrettet før du løfter dei over på ei rist.

Tips! Vil du bruke peanøtter (eller andre nøtter) i tillegg til sjokoladen? Bruk cirka 50 g og vend inn nøttene samtidig som du vender inn sjokoladen - det blir skikkelig godt!

Dette er ein av 80 oppskrifter som du finner i SUNNARE SØTSAKER kokeboka mi, som er proppfull av oppskrifter på søtsaker uten sukker! Du får kaker, desserter, bakst, snacks og konfekt, varm og kalde drikker + eit eget kapittel med søtsaker kun søta med frukt og bær♥︎ Virkelig boka og bibelen for deg som ønsker å bake sunnare!

Ha ein nydelig onsdag :)

Annonse

40 Kommentarer

I

Ida

11. januar 2023

Man skal ikke trykke ned deigen, de flyter utover av seg selv? :)

Linda Stuhaug

11. januar 2023

Stemme :)

H

Hejdi

18. januar 2023

Har stort sett brukt sukrinsirup clear til bakst. Men finnes den ikke på markedet lenger? Blir smaken mye "mørkere" med gold? Har ikke turt å prøve gold i gjærdeigen jeg bruker lage enda.. Men disse kjeksene skal prøves - uansett 😍

Linda Stuhaug

18. januar 2023

Hei! Nei, fibersirup har vore ute av markedet i 3 år no, sukrinsirup er komt som erstatning :) Kan gi litt smaksforskjell, men det kjem litt an på mengden man bruker!

A

Anne

27. juli 2023

Jeg testet ut denne oppskrifta, men cookiene seg ikke utover og ble myke. Jeg hadde ikke sukrin+, så istedetfor 75 g av denne hadde jeg 75 g sukrinmelis og 35 g sukrin gold. Kan det være årsaken? Men uansett, de var gode på smaken:-)

Linda Stuhaug

27. juli 2023

Hei 😃 Ja, det kan det muligens vere. I kjeks og cookies er det veldig små marginer på korleis det blir ved bytting av ingredienser!

A

Anonym

12. januar 2023

Funker det med sukrinsirup karamell?

Linda Stuhaug

12. januar 2023

Ja :)

A

Anonym

22. januar 2023

Den sukrin gold bruker du i flytende form eller kan man bruke begge??

Linda Stuhaug

22. januar 2023

Sukrin gold og sukrinsirup gold er to ulike ting :)

A

Anonym

22. januar 2023

Oh ja det visste jeg ikke. Jeg trodde de var like. Forskjellen som jeg trodde at den ene er flytende og den andre i sukkerform. Det står gold på begge.

Linda Stuhaug

23. januar 2023

Niks :) Viktig forskjell, så er nok derfor dei blei tørre/harde.

I

Ida

21. april 2024

Hvor mange kalorier er det i hver cookie?

Linda Stuhaug

22. april 2024

Aner ikkje, rekner ikkje på kalorier ;)

L

Live

12. april 2024

Disse var SÅ gode! Jeg har lagt min elsk på Daim-cookies, men med en MS-kropp som ikke bestandig responderer godt på sukker, prøvde jeg meg på en variant med Nicks sin "Daim". Det ble veldig vellykket, og kan anbefales! Tusen takk for nok en super oppskrift!

Linda Stuhaug

14. april 2024

Fantastisk🥰

E

Elida

16. januar 2023

Hvordan oppbevare disse best mulig?🤗

Linda Stuhaug

17. januar 2023

I en boks er fint🤩

A

Ann-Sofie

14. januar 2023

Namm <3 Disse er kjempe gode,Linda :) Har laget de mye siden jeg jeg kjøpte boka :)

Linda Stuhaug

15. januar 2023

Så hyggelig🤩

A

Ann-Sofie

28. januar 2023

Kan man bruke sukrin gold og sukrin+ sammen i denne oppskriften. Ellers så er det super gode. :)

Linda Stuhaug

29. januar 2023

Ja, du kan kombinere😊

A

Anonym

21. september 2023

Kan man bruke vanlig Sukrin istedenfor Sukrin+? Hvis ja, bør ja ha i like mye?

Linda Stuhaug

22. september 2023

Hei! Det vil eg ikkje anbefale... Sukrin gold, evt sukrin+ eller finesse er langt bedre alternativ😊

H

Helene

30. mai 2023

Hvilke type sukkerfri sjokolade bruker du? 😊

Linda Stuhaug

31. mai 2023

Cavalier😃

A

Astri Måkestad

11. januar 2023

Ser gode ut! Går det an å bruka eggerstatning i staden for egg?

Linda Stuhaug

12. januar 2023

Det må du gjerne teste, eg har ingen erfaring med det😊

A

Anonym

21. januar 2023

Veldig gode men tørre og harde. Skal de være såå??

Linda Stuhaug

22. januar 2023

Nei, dei skal ikkje dere tørre og harde

A

Anonym

15. januar 2023

Hvilken sjokolade er det du har brukt?

Linda Stuhaug

16. januar 2023

Cavalier :)

N

Nina Eidsnes

30. mars 2024

Wow! Dette var så godt! Deigen er også helt utrolig god. Vi brukte salte mandler i, å det ble magisk. Tusen takk!

Linda Stuhaug

1. april 2024

Fantastisk :)

M

Marianne

7. januar 2024

Har du forlag til glutenfrie ? ☺️

Linda Stuhaug

8. januar 2024

Det beste trur eg vil vere en fin mjølmiks😊

L

Lisbeth

11. januar 2023

Nam! ❤️ Når du skriver "visp", mener du med mixmaster eller for hånd??🙈 Hilsen detaljnerd 😂

Linda Stuhaug

11. januar 2023

Miksmaster her❤️

L

Lisbeth

15. januar 2023

Testa med kjøkkenmaskinen, med riktig krok gikk det supert. Nam! Disse vil bli laget mange ganger 🤩

Linda Stuhaug

15. januar 2023

Så bra🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg