Annonse
26. august 2020
Sukkerfritt eplesyltetøy med kanel & vanilje
Endelig er det sesong for norske epler!!♥
Det gjer meg så glad, og eg har allerede ete fleire norske epler her på ferie i Nord-Norge 🙂 Eg har knapt vore heime på ein måned, men eg har faktisk fleire oppskrifter med norske epler fra i fjor som eg ikkje har fått delt enda!
Så før eg får komt meg heimatt for å lage enda nokon nye oppskrifter, så skal dåkke få servert ei oppskrift på eplesyltetøy som eg lagde på seinhøsten i fjor. Den er med kanel og vanilje, men dette er heilt valgfritt å bruke! Eplesyltetøyet er uten tilsattt sukker, men ønsker du å søte det med sukker – så gjer du sjølvsagt det.
Ellers er det og berre å justere oppskrifta opp eller ned etter kor mykje du ønsker å lage, eg pleier ofte å lage ganske mykje når eg først er i gang – så fryser eg ned i frysebeger eller syltetøyglass.
Til dette eplesyltetøyet brukte eg:
800 g epler i biter (vekt etter rens og kutting)
2 dl vatn
50 g sukrin gold og 50 g sukrin+ (eller bruk anna søtning tilsvarande 150 g sukker)
2 vaniljestenger eller litt ekte vaniljepulver
2 kanelstenger (kan fint sløyfast)
1 ts kanel
Slik gjer du:
1. Ha eplebitane over i ein kjele. Du treng ikkje å skrelle eplene, det pleier ikkje eg å gjere. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestengene i kjelen sammen med resten av ingrediensane (PS! Hold gjerne litt igjen på søtninga).
2. La syltetøyet koke i 20-30 minutt, til eplebitane er møre og får syltetøy-konsistens. Ta ut vaniljestengene og kanelstengene. Smak på syltetøyet og juster eventuelt med ekstra søtning om nødvendig. Alle epler er ulike på sødme/syrlighet, så mengde søtning kan variere litt fra type til type, og ikkje minst kor søtt ein liker det.
3. Avkjøl syltetøyet. Visst du vil ha klumpfritt syltetøy: mos alt med en stavmiksar. Oppbevar deretter i kjøleskap eller frys ned.
Skikkelig godt og smakfullt syltetøy! Eg lagde det som nevnt på seinhøsten i fjor med nokon skrukkete epler:
Desse eplene var mjuke, rynkete og hadde mange brune flekker – men dei var like gode fordiom! Dei verste plassane rensa eg vekk skallet, men då var dei like fine inni 🙂
Berre eit tips om du plutselig kjem til seinhøsten og ikkje har fått brukt alle eplene dine, og dei begynner å sjå slik ut. Dei er ofte like fine inni altså, og smaker like godt! Eg fekk desse eplene av svigermor som ikkje hadde klart å bruke dei, og eg tok dei hjertelig imot 🙂
Annonse
9 Kommentarer
Ida
26. august 2020

Linda Stuhaug
27. august 2020
Ida
26. august 2020
Mari vik Dale
2. oktober 2021

Linda Stuhaug
3. oktober 2021
Trine Djupvik
1. oktober 2022

Linda Stuhaug
2. oktober 2022
Viktoria
14. august 2024

Linda Stuhaug
15. august 2024
SKRIV EN KOMMENTAR