Linda Stuhaug

24. juni 2016

Sunn og enkel tacograteng

Sunn og enkel tacograteng
Hei!
Det er fredag, helg og det betyr taco på menyen hos mange. Kva med å prøve en ny vri denne gangen: tacograteng? Ein middag som både er rask og enkel, den lagast på under halvtimen og krever heller ikkje for mange ingredienser. Perfekt helgemiddag for heile familien, som er både sunn og god 🙂
Tacograteng, 4 porsjoner 600-800 g karbonadedeig (bruk gjerne 400 g karbonadedeig og 1-2 bokser kidneybønner) 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1 paprika (kan sløyfast), hakka 2-4 ss heimelaga tacokrydder eller 2 pk tacokrydder 1-2 dl vatn 1 glass tacosaus 5 tomater, i skiver 1/2 boks mais ost, revet eller i skiver
Tilbehør salsasaus rømme frisk salat evt. ris / nachoschips
Slik gjer du: Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og paprika. Dette må gjerne steikes i 2-3 omganger. Tilsett tacokrydder og vatn, la det surre på middels varme til det ikkje er noko væske igjen.
Fordel karbonadeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og salsasaus, før du topper med revet eller skiva ost.
Steik tacogratengen på midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Server med en frisk salat, salsasaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.
Tips og alternativer: – bytt gjerne tomater og mais med andre grønnsaker som topping på gratengen.
– lur inn massevis av grønnsaker med karbonadedeigen! Eg har har brukt både løk og paprika, men det er ingenting i veien med å lure inn fleire «skjulte» grønnsaker, uten at det går ut over smaken.
Helgemat/kosemat treng absolutt ikkje vere usunt, avansert eller tidskrevande. Tacograteng er eit godt eksempel på det!
God helg då, alle sammen!
Og… veldig kjekt med så mange hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers is. Håper mange vil prøve 🙂

Hei!

Det er fredag, helg og det betyr taco på menyen hos mange. Kva med å prøve en ny vri denne gangen: tacograteng? Ein middag som både er rask og enkel, den lagast på under halvtimen og krever heller ikkje for mange ingredienser. Perfekt helgemiddag for heile familien, som er både sunn og god 🙂



Tacograteng, 4 porsjoner
600-800 g karbonadedeig
(bruk gjerne 400 g karbonadedeig og 1-2 bokser kidneybønner)
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 paprika (kan sløyfast), hakka
2-4 ss heimelaga tacokrydder eller 2 pk tacokrydder
1-2 dl vatn
1 glass tacosaus
5 tomater, i skiver
1/2 boks mais
ost, revet eller i skiver

Tilbehør
salsasaus
rømme
frisk salat
evt. ris / nachoschips

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og paprika. Dette må gjerne steikes i 2-3 omganger. Tilsett tacokrydder og vatn, la det surre på middels varme til det ikkje er noko væske igjen.

Fordel karbonadeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og salsasaus, før du topper med revet eller skiva ost.

Steik tacogratengen på midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Server med en frisk salat, salsasaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.

Tips og alternativer:
– bytt gjerne tomater og mais med andre grønnsaker som topping på gratengen.

– lur inn massevis av grønnsaker med karbonadedeigen! Eg har har brukt både løk og paprika, men det er ingenting i veien med å lure inn fleire «skjulte» grønnsaker, uten at det går ut over smaken.


Helgemat/kosemat treng absolutt ikkje vere usunt, avansert eller tidskrevande. Tacograteng er eit godt eksempel på det!

God helg då, alle sammen!

Og… veldig kjekt med så mange hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers is. Håper mange vil prøve 🙂

Annonse

8 Kommentarer

K

Kristin

6. januar 2019

Hei Linda. Takk for oppskrift! Tenker at denne egner seg godt til foodprep. Hadde det vært en mulighet for at du kunne angitt ved noen av oppdkriftene dine hvor lenge (ca.) de kan oppbevares i kjøleskap/om deg egner seg for frys? Er ingen mester på kjøkkenet, så trenger alle tips jeg kan få 🙂

Linda Stuhaug

7. januar 2019

Hei! Det kjem ofte an på veldig mange faktorer, og er ikkje alltid så lett for meg å vite konkret heller – spesielt når det kjem til middagsmat. Spørr gjerne i oppskriftene der du lurer, så skal eg svare så godt eg kan 🙂

B

Birgitte

2. april 2019

Tror du det blir godt å bruke hakkede tomater istedenfor tomater i skiver? så blir d kanskje litt mer flytende og bedre hvis du skal ha ris til?

Linda Stuhaug

3. april 2019

Ja, det trur eg absolutt blir veldig godt 🙂

A

Andreas

26. juli 2019

Eta sætt

Linda Stuhaug

29. juli 2019

😉

K

Karoline

15. mai 2018

Denne har blitt en stor favoritt hos oss. Kjempegodt! 🙂

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Så kjekt å lese, Karoline 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg