Linda Stuhaug

20. februar 2015

Sunne peanøttfudge

Sunne peanøttfudge
God fredag!
Her har dere enda eit snacktips til helga, heimelaga sunnere peanøttfudge. En nydelig kombinasjon mellom vaniljefudge og peanøttsmør, med litt crunchy peanøttbiter – knallgode!
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang og har åpna en boks med vikingmelk, eller lag to varianter av fudge for variasjon.
Uten tilsatt sukker og gluten –
Peanøttfudge, 12 store biter 2 dl usøta vikingmelk 40 g sukrin gold 15 g fibersirup gold, evt. anna sirup eller honning 30 g crunchy peanøttsmør (anbefaler Go Green) litt hakkede peanøtter Maldonsalt
Slik gjer du: Ha vikingmelk, sukrin gold og sirup i en stor bolle som tåler sterk varme. Rør godt og sett i mikroen 5 minutter.
Ta bollen ut av mikroen og visp peanøttsmøret godt inn. Sett tilbake i mikroen til du får en tjukk, karamellfarga masse. Hell massen i en liten firkanta form eller små silikonformer med litt hakkede peanøtter og maldonsalt i bunn.
Sett til avkjøling i frysaren minst natta over, desse trenger god tid på å stivne. Oppbevar i fryser eller kjøleskap til servering.
Massen kan også kokes i kjele, men det vil ta lengre tid. Har du teflonpanne til det gå relativt fort.
Tips & alternativer – Vikingmelk kan byttes med kremfløte, laktosefri kremfløte eller melkefri fløte for dei som trenger laktose/melkefritt alternativ. Vær obs på at nokre melkefri fløter kan gi fra seg masse smak.
Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!

God fredag!

Her har dere enda eit snacktips til helga, heimelaga sunnere peanøttfudge. En nydelig kombinasjon mellom vaniljefudge og peanøttsmør, med litt crunchy peanøttbiter – knallgode!

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang og har åpna en boks med vikingmelk, eller lag to varianter av fudge for variasjon.

Uten tilsatt sukker og gluten –


Peanøttfudge, 12 store biter
2 dl usøta vikingmelk
40 g sukrin gold
15 g fibersirup gold, evt. anna sirup eller honning
30 g crunchy peanøttsmør (anbefaler Go Green)
litt hakkede peanøtter
Maldonsalt

Slik gjer du:
Ha vikingmelk, sukrin gold og sirup i en stor bolle som tåler sterk varme. Rør godt og sett i mikroen 5 minutter.

Ta bollen ut av mikroen og visp peanøttsmøret godt inn. Sett tilbake i mikroen til du får en tjukk, karamellfarga masse. Hell massen i en liten firkanta form eller små silikonformer med litt hakkede peanøtter og maldonsalt i bunn.

Sett til avkjøling i frysaren minst natta over, desse trenger god tid på å stivne. Oppbevar i fryser eller kjøleskap til servering.

Massen kan også kokes i kjele, men det vil ta lengre tid. Har du teflonpanne til det gå relativt fort.

Tips & alternativer
– Vikingmelk kan byttes med kremfløte, laktosefri kremfløte eller melkefri fløte for dei som trenger laktose/melkefritt alternativ. Vær obs på at nokre melkefri fløter kan gi fra seg masse smak.


Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg!

2 Kommentarer

N

Nathalie

17. april 2019

Kor får eg tak i viking melk/Hva er det? 🙂

Linda Stuhaug

17. april 2019

Du får kjøpt det på alle dagligvarebutikker. Det er usøta kondensert melk 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg