Linda Stuhaug

18. februar 2014

Fylte grønnsaker

Fylte grønnsaker
Fylte grønnsaker med tomatbasert fyll gir skikkelig pizza-feeling! Det er jo nesten som pizza med grønnsaksbunn, og det er en fantastisk god kvardagsmiddag 🙂 Eg har laga det mange ganger tidligere, blant anna posta oppskrift her. Denne gangen fylte eg sopp og squash, men du kan også fylle paprika i alle farger, tomater, løk, aubergine, søtpotet osv – med akkurat det fyllet man ønsker!
Server gjerne med ris, potetbåter, søtpotetpure, potetstappe eller det du måtte ønske! Eg hadde også laga guacamole hadde eg berre hatt avokado – det er så godt til slike retter.
Eg brukte 1 pakke karbonadedeig 2 ss tomatpure Litt vatn 1/2 hakka løk Masse krydder – chilli, kvitløk, pepper, pizzakrydder, urtesalt, paprika. ~ 4 store sopp 1 squash Ost
Framgangsmetode Sett ovnen på 200 grader, og steik karbonadedeig og løk på en panne. Skrap ut «innmaten» av soppen og squashen – dette kan du godt steike sammen med kjøttet for ekstra fyll. Tilsett tomatpure, en skvett vatn og krydder – la det putre og godgjere seg mens du smaker til så den blir god og smakfull. Fyll grønnsakene med kjøttfyllet, ha over ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server!
Eg fyller grønnsakene til randen og enda litt til, men du kan nok bruke enda fleire grønnsaker ti å fylle med samme mengde karbonadedeig. Spis sopp aleine, spis squash aleine eller gjer som meg ovenfor – litt av begge deler! Denne porsjonen passer til 3-4 personer, alt ettersom kva tilbehør man har og kor mange grønnsaker man fyller.
Tips! Lag masse og ha med i lunsjboksen dagen etterpå. Middagsrester er genalt som restelunsj 🙂

Fylte grønnsaker med tomatbasert fyll gir skikkelig pizza-feeling!
Det er jo nesten som pizza med grønnsaksbunn, og det er en fantastisk god kvardagsmiddag 🙂 Eg har laga det mange ganger tidligere, blant anna posta oppskrift her. Denne gangen fylte eg sopp og squash, men du kan også fylle paprika i alle farger, tomater, løk, aubergine, søtpotet osv – med akkurat det fyllet man ønsker!

Server gjerne med ris, potetbåter, søtpotetpure, potetstappe eller det du måtte ønske! Eg hadde også laga guacamole hadde eg berre hatt avokado – det er så godt til slike retter.

Eg brukte
1 pakke karbonadedeig
2 ss tomatpure
Litt vatn
1/2 hakka løk
Masse krydder –
chilli, kvitløk, pepper, pizzakrydder, urtesalt, paprika.
~
4 store sopp
1 squash
Ost

Framgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader, og steik karbonadedeig og løk på en panne. Skrap ut «innmaten» av soppen og squashen – dette kan du godt steike sammen med kjøttet for ekstra fyll. Tilsett tomatpure, en skvett vatn og krydder – la det putre og godgjere seg mens du smaker til så den blir god og smakfull. Fyll grønnsakene med kjøttfyllet, ha over ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server!

Eg fyller grønnsakene til randen og enda litt til, men du kan nok bruke enda fleire grønnsaker ti å fylle med samme mengde karbonadedeig. Spis sopp aleine, spis squash aleine eller gjer som meg ovenfor – litt av begge deler! Denne porsjonen passer til 3-4 personer, alt ettersom kva tilbehør man har og kor mange grønnsaker man fyller.


Tips! Lag masse og ha med i lunsjboksen dagen etterpå. Middagsrester er genalt som restelunsj 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg