Linda Stuhaug

Annonse

15. november 2024

Supersaftige, halvgrove kesam-scones

Supersaftige, halvgrove kesam-scones
KESAM SCONES! Desse blir sååå saftige, luftige og gode! Du lager dei på maks 25 minutter, dei smaker nydelig både med salt og søtt pålegg og kan fint frysast. Passer like godt kvardag som helg - men no som vi går mot helg kan eg virkelig anbefale å lage dei til helgefrukosten😍
Du trenger, 1 scones med 8 biter: 1 boks, 300 g kesam original 1 dl melk 1 stor ss bakepulver 1 ts salt 150 g havremjøl (eller anna grovt mjøl) 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl Slik gjer du: 1. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt. Vend inn mjølet til slutt og til du får en lett klebrig deig. 2. Klapp deiga ut på eit steikebrett med bakepapir (bruk litt mjøl over) og rut opp i 8 biter. 3. Steik midt i ovnen på 200 grader, over-undervarme i 15-18 minutt, til en gylne farge. Avkjøl på rist.
TIPS! Vil du lage dei melkefri? Bytt ut kesam med eit melkefritt alternativ til creme fraîche, og melk med plantebasert melk. Vil du lage dei glutenfri? Her må du prøve deg fram! Bruk glutenfritt havremjøl og bytt ut resten av mjølet med ein lys, nøytral og glutenfri variant, f.eks en slags mjølblanding. Hold litt tilbake på og tilsett litt og litt, det er ikkje sikkert du trenger like mykje.
God helg alle sammen🥰

KESAM SCONES! Desse blir sååå saftige, luftige og gode! Du lager dei på maks 25 minutter, dei smaker nydelig både med salt og søtt pålegg og kan fint frysast. Passer like godt kvardag som helg - men no som vi går mot helg kan eg virkelig anbefale å lage dei til helgefrukosten😍

Sanity Image

Du trenger, 1 scones med 8 biter:
1 boks, 300 g kesam original
1 dl melk
1 stor ss bakepulver
1 ts salt
150 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl

Slik gjer du:
1. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt. Vend inn mjølet til slutt og til du får en lett klebrig deig.
2. Klapp deiga ut på eit steikebrett med bakepapir (bruk litt mjøl over) og rut opp i 8 biter.
3. Steik midt i ovnen på 200 grader, over-undervarme i 15-18 minutt, til en gylne farge. Avkjøl på rist.

Sanity Image

TIPS!
Vil du lage dei melkefri?
Bytt ut kesam med eit melkefritt alternativ til creme fraîche, og melk med plantebasert melk. Vil du lage dei glutenfri? Her må du prøve deg fram! Bruk glutenfritt havremjøl og bytt ut resten av mjølet med ein lys, nøytral og glutenfri variant, f.eks en slags mjølblanding. Hold litt tilbake på og tilsett litt og litt, det er ikkje sikkert du trenger like mykje.

Sanity Image

God helg alle sammen🥰

Annonse

8 Kommentarer

L

Line

17. november 2024

Ser nydelige ut! Kan man lage dem med kesam vanilje?

Linda Stuhaug

19. november 2024

Ja :)

S

Sara

22. november 2024

Er det best å oppbevare de i kjøleskapet over natten?

Linda Stuhaug

23. november 2024

Eg oppbevarer i romtemperatur :)

N

NN

1. mars 2025

Hei, disse er virkelig supergode! Tror du oppskriften kunne egne seg til polarbrød eller matpakkebrød i langpanne (med redusert steketid)?

Linda Stuhaug

2. mars 2025

Absolutt🤩

N

NN

5. mars 2025

Det funket kjempebra å steke som polarbrød/matpakkebrød i langpanne. Så lett og så godt 🤗🤗🤗

Linda Stuhaug

7. mars 2025

😍😍 så bra!

SKRIV EN KOMMENTAR