Linda Stuhaug

25. september 2014

Supersnacks med browniestrøfler

Supersnacks med browniestrøfler
Jammen blei det Torsdag igjen og helga rett rundt hjørnet. Denne helga skal eg bevege meg langt ut av komfortsonen å gjere noke heilt, heilt nytt. Eg skal nemlig holde mitt aller første foredrag! Da eg fikk forespørselen for ei lita stund tilbake tenkte eg «aldri i livet». Det krevde lang tenketid og overtalelse før eg satte meg ned en dag og vridde om på tankegangen min. Kva er det verste som kan skje? Kvifor skal eg takke nei til en slik gledelig forespørsel? Eg burde jo vere supertakkmelig og ikkje eingang vurdere kva eg skal svare! «Det har eg aldri gjort før, så det kan eg heilt sikkert» var noken ord som gjekk igjen i hodet mitt. For en lærdom! For en opplevelse! Javisst skal eg takke ja!
Så var det gjort, helga nærmer seg med stomskritt og eg kjenner nervøsiteten stige. Foredraget skal holdes på matarrangementet «Smak av Sogn» i Lærdal, Lørdag klokka 16.00, og eg skal rett og slett formidle min sunne matglede og prøve å inspirere og motivere til eit sunnare kosthold. Mange av dere har nok aldri hørt om plassen, det er altså i Sogn og Fjordane, eit par timer unna her eg bur. Det er jo eit matarrangement som passer heilt ypperlig for meg, så eg gleder meg stort!
Nok om det og tilbake til overskrifta – browniestrøfler! Desse er latterlig gode, heilt utrulig at dei er naturlige og en virkelig supersnacks. Her får man ikkje berre nytelse, men også vitaminer, mineraler, sunt fett, antioksidanter og fiber i fleng! Kan man be om meir?
Noken kjenner nok igjen oppskrifta fra tidligere.
Supre browniestrøfler 4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein 35 g nøtter* 1 ss, 15 g kakao en klype salt evt. 15 g valgfri tørrvare – ikkje nødvendig
* Du kan bruke alle typer nøtter, eg har prøvd med valnøtter, mandler og cashewnøtter som gir veldig godt resultat. Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke pinjekjerner eller solsikkekjerner. 15 g tørrvare er ikkje nødvendig – men alternativer kan vere havremel, proteinpulver, peanøttmel, kokosmel osv…
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse. Ikkje bruk for masse vatn, det skal kun vere slik at kulene akkurat kan formes. Rull til kuler med hendene – deretter eventuelt i kakao, hakka nøtter, smelta sjokolade, kokos – før du setter dei i fryseren. La dei stå en times tid før servering, så dei får sette seg skikkelig og få en god konsistens. Oppbevar i frys eller kjøleskap, dei kan stå fleire dager!
Rask og enkel supersnacks! Eg veit mange kommer til å vere skeptisk til dadlene og sammensetninga av ingredienser – men prøv før du gjer det opp ei meining. Man smaker IKKJE dadlene i ferdige browniestrøfler 😉
Naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri.
Eg elsker sjokkis og desse er ingen unntak! Håper det frister og at fleire prøver seg 🙂
God Torsdagskveld alle sammen!

Jammen blei det Torsdag igjen og helga rett rundt hjørnet.

Denne helga skal eg bevege meg langt ut av komfortsonen å gjere noke heilt, heilt nytt. Eg skal nemlig holde mitt aller første foredrag! Da eg fikk forespørselen for ei lita stund tilbake tenkte eg «aldri i livet». Det krevde lang tenketid og overtalelse før eg satte meg ned en dag og vridde om på tankegangen min. Kva er det verste som kan skje? Kvifor skal eg takke nei til en slik gledelig forespørsel? Eg burde jo vere supertakkmelig og ikkje eingang vurdere kva eg skal svare! «Det har eg aldri gjort før, så det kan eg heilt sikkert» var noken ord som gjekk igjen i hodet mitt. For en lærdom! For en opplevelse! Javisst skal eg takke ja!

Så var det gjort, helga nærmer seg med stomskritt og eg kjenner nervøsiteten stige. Foredraget skal holdes på matarrangementet «Smak av Sogn» i Lærdal, Lørdag klokka 16.00, og eg skal rett og slett formidle min sunne matglede og prøve å inspirere og motivere til eit sunnare kosthold. Mange av dere har nok aldri hørt om plassen, det er altså i Sogn og Fjordane, eit par timer unna her eg bur. Det er jo eit matarrangement som passer heilt ypperlig for meg, så eg gleder meg stort!

Nok om det og tilbake til overskrifta – browniestrøfler!
Desse er latterlig gode, heilt utrulig at dei er naturlige og en virkelig supersnacks. Her får man ikkje berre nytelse, men også vitaminer, mineraler, sunt fett, antioksidanter og fiber i fleng! Kan man be om meir?


Noken kjenner nok igjen oppskrifta fra tidligere.

Supre browniestrøfler
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g nøtter*
1 ss, 15 g kakao
en klype salt
evt. 15 g valgfri tørrvare – ikkje nødvendig

* Du kan bruke alle typer nøtter, eg har prøvd med valnøtter, mandler og cashewnøtter som gir veldig godt resultat. Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke pinjekjerner eller solsikkekjerner. 15 g tørrvare er ikkje nødvendig – men alternativer kan vere havremel, proteinpulver, peanøttmel, kokosmel osv…

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse. Ikkje bruk for masse vatn, det skal kun vere slik at kulene akkurat kan formes. Rull til kuler med hendene – deretter eventuelt i kakao, hakka nøtter, smelta sjokolade, kokos – før du setter dei i fryseren. La dei stå en times tid før servering, så dei får sette seg skikkelig og få en god konsistens. Oppbevar i frys eller kjøleskap, dei kan stå fleire dager!

Rask og enkel supersnacks!
Eg veit mange kommer til å vere skeptisk til dadlene og sammensetninga av ingredienser – men prøv før du gjer det opp ei meining. Man smaker IKKJE dadlene i ferdige browniestrøfler 😉

Naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri.

Eg elsker sjokkis og desse er ingen unntak! Håper det frister og at fleire prøver seg 🙂

God Torsdagskveld alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg