Annonse
6. april 2014
Supert og sunt lunsjtips: eggemuffins!
Heisann, og god Søndag alle sammen 🙂
Først og fremst over til dagens oppskrift, nemlig eggemuffins! Det er veldig mange som spørr om eg kan komme med fleire sunne, raske og enkle lunsjtips. Desse eggemuffinsene er geniale å lage opp en kveld og ta med i lunsjboksen utover veka, gjerne sammen med en frisk salat, knaskegrønt eller andre grønnsaker. Det går kjempefort å lage dei, og det som egentlig tar tid er steikinga i ovnen.
Eggemuffins blir på en måte omelett i muffinsformer. Det som er så utrulig greit er at man kan variere dei i det uendelige etter kva man liker og har tilgjengelig av kjøtt, grønnsaker og anna tilbehør. Her får dere oppskiften på dagens variant, det er ingen tvil om at eg skal prøve meg fram med andre typer seinare –
Eggemuffins, 6-8 stk
Grønnsaker – eg bruke brokkolibuketter, hakka paprika og spinat
120 g Skinke – eg brukte bogskinke
5 egg
2 ss kesam – bruk gjerne kokosmelk for melkefri variant
Krydder – eg brukte salt, pepper, aromat, grovkverna chilli og kvitløk
0,5 ts bakepulver
Evt. en skvett vatn/melk
Framgangsmetode
Spray gjerne muffinsformer / silikonformer. Visp sammen egg, kesam, krydder, bakepulver og spinat i en bolle. Fordel skinke og resten av grønnsakene i formene, hell over eggeblandinga og strø over siste resten av skinke og grønnsaker på toppen. Steik midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutt, litt ettersom kor store dei er. Mine stod 25 minutt og dei heva og stod høgt over formene når eg tok dei ut av ovnen, men når dei hadde fått avkjølt seg litt så satte dei seg skikkelig.
Tips til variasjon:
Prøv deg fram med ulike grønnsaker, kjøtt, krydder for å få andre smaker: spekeskinke, stekt bacon, paprika i alle farger, blomkål, mais, sopp, bønner eller kikerter, asparges, pressa kvitløk, hakka chilli, røykt skinke, røykt laks, vårløk, purreløk, urter, fetaost, kremost, smelta ost på toppen, parmesan… mulighetane er mange for å få en smaksopplevelse, det er berre å bruke kreativiteten.
Oppbevar eggemuffins i tett boks i kjøleskap, dei står seg vertfall 3-4 dager.
Eggemuffinsene er like gode kalde som varme, og passer like godt som frukost, kveldsmat og middag som i lunsjboksen!
Håper det var ett nyttig lunsjtips for noken av dere! Lag i kveld og ha lunsjen klar til dei kommende dagene, Søndag er jo perfekt tid å gjere det på 🙂
Annonse
12 Kommentarer
Gudrun
20. august 2021
Linda Stuhaug
20. august 2021
Beate
24. juni 2022
Linda Stuhaug
25. juni 2022
jendin
6. februar 2023
Elias bjørgo
31. mai 2022
Linda Stuhaug
1. juni 2022
GUDRUN
31. mai 2022
Sera Madeleine Elstad
6. august 2018
Linda Stuhaug
7. august 2018
bernt kutsen
30. mai 2022
Linda Stuhaug
1. juni 2022
SKRIV EN KOMMENTAR