Linda Stuhaug

Annonse

Supre og saftige havrevafler som passer med både salt & søtt pålegg

Supre og saftige havrevafler som passer med både salt & søtt pålegg
Hei godtfolk!
Eg elsker å spise vafler og pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat, og desse er selfølgelig av den sunne typen som er næringsrike og metter godt. Her om dagen fikk eg skikkelig lyst på vafler som eg kunne nyte med både salt & søtt pålegg, og det blei det!
Havrevaflene er nøytrale i smaken og passer like godt med brunost, rømme & syltetøy, ost & skinke, kremost & spekeskinke for å nevne noko. Grunnoppskrifta kan også varieres og smakstilsettes visst du ønsker søtere vafler eller meir spenstige vafler.
Vaflene kan lages både glutenfri, melkefri og er uten tilsatt sukker, samtidig som dei inneholder en god dose proteiner. Alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle lage til både store og små 🙂
Havrevafler, ca. 8 stk 100 g havremel 50 g speltmel* 150 g kesam original* 4 egg 1 ss smør, smelta 2 ts bakepulver 1 ss flytande honning 1-1,5 dl melk en stor klype salt evt. smakstilsetning (sjå tips)
Slik gjer du: Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig. Steik vaflene i smurt vaffeljern til dei er gylne.
Server varme, lune eller kalde med det pålegget du ønsker! Vaflene kan fint oppbevares eit par dager i en brødpose eller matboks.
Tips og alternativer* Speltmel kan fint byttes med ekstra havremel eller anna nøytral tørrvare du har tilgjengelig.
For melkefri vafler kan du bytte kesam med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet, du skal bruke den øverste, stive kremen på toppen. Bruk cocosa eller melkefri margarin framfor smør.
Kesam kan også byttes med cottage cheese, rømme, creme fraiche eller naturell yoghurt (men velg ikkje magrere varianter enn kesam!)
Ønsker du søte vafler? Tilsett 2-3 ss ekstra honning eller anna valgfri søtning (sukrin gold, sukrin+ eller lignande), og gjerne eit godt dryss kanel og kardemomme. Desse smaker nydelig med alt av søtt pålegg!
Ønsker du å smakstilsette vaflene til salt pålegg? Bruk gjere ulike krydder eller urter for en ekstra god smak på vaflene.
Her blei det en vaffel med kremost urter, ost, skinke & ruccola + en med rømme, sukkerfritt syltetøy og bær. Eg spiste også en tredje vaffel med heimelaga sjokoladepålegg og bananbiter!
Saftige og skikkelig gode! Veit du at pålegget blir søtt, så anbefaler eg virkelig litt ekstra søtning, kanel og kardemomme i vaffelrøra. Da blir dei enda bedre 🙂
Vaflene kan nytes til alle måltider! Ta gjerne med i matpakken eller som turmat 🙂 Kan fint steikes kvelden i forveien, så har du matpakken klar dagen etterpå.
Håper det frister! Har du spørsmål angående ingredienser eller ingrediensbytting, eller kva som helst anna er det berre å spørre.
Nyt tirsdagen <3

Hei godtfolk!

Eg elsker å spise vafler og pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat, og desse er selfølgelig av den sunne typen som er næringsrike og metter godt. Her om dagen fikk eg skikkelig lyst på vafler som eg kunne nyte med både salt & søtt pålegg, og det blei det!

Havrevaflene er nøytrale i smaken og passer like godt med brunost, rømme & syltetøy, ost & skinke, kremost & spekeskinke for å nevne noko. Grunnoppskrifta kan også varieres og smakstilsettes visst du ønsker søtere vafler eller meir spenstige vafler.

Vaflene kan lages både glutenfri, melkefri og er uten tilsatt sukker, samtidig som dei inneholder en god dose proteiner. Alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle lage til både store og små 🙂

Havrevafler, ca. 8 stk
100 g havremel
50 g speltmel*
150 g kesam original*
4 egg
1 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1 ss flytande honning
1-1,5 dl melk
en stor klype salt
evt. smakstilsetning (sjå tips)

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig. Steik vaflene i smurt vaffeljern til dei er gylne.

Server varme, lune eller kalde med det pålegget du ønsker! Vaflene kan fint oppbevares eit par dager i en brødpose eller matboks.

Tips og alternativer*
Speltmel kan fint byttes med ekstra havremel eller anna nøytral tørrvare du har tilgjengelig.

For melkefri vafler kan du bytte kesam med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet, du skal bruke den øverste, stive kremen på toppen. Bruk cocosa eller melkefri margarin framfor smør.

Kesam kan også byttes med cottage cheese, rømme, creme fraiche eller naturell yoghurt (men velg ikkje magrere varianter enn kesam!)

Ønsker du søte vafler? Tilsett 2-3 ss ekstra honning eller anna valgfri søtning (sukrin gold, sukrin+ eller lignande), og gjerne eit godt dryss kanel og kardemomme. Desse smaker nydelig med alt av søtt pålegg!

Ønsker du å smakstilsette vaflene til salt pålegg? Bruk gjere ulike krydder eller urter for en ekstra god smak på vaflene.

Her blei det en vaffel med kremost urter, ost, skinke & ruccola + en med rømme, sukkerfritt syltetøy og bær. Eg spiste også en tredje vaffel med heimelaga sjokoladepålegg og bananbiter!

Saftige og skikkelig gode! Veit du at pålegget blir søtt, så anbefaler eg virkelig litt ekstra søtning, kanel og kardemomme i vaffelrøra. Da blir dei enda bedre 🙂

Vaflene kan nytes til alle måltider! Ta gjerne med i matpakken eller som turmat 🙂 Kan fint steikes kvelden i forveien, så har du matpakken klar dagen etterpå.

Håper det frister! Har du spørsmål angående ingredienser eller ingrediensbytting, eller kva som helst anna er det berre å spørre.

Nyt tirsdagen <3

Annonse

20 Kommentarer

L

Liv

15. november 2018

Kan jeg bruke vaniljekesam?

Linda Stuhaug

15. november 2018

Ja, det kan du – men dei vil jo då bli litt søtare 🙂

I

Ingvild Sunde

7. oktober 2018

Etter å ha funnet denne oppskriften og stekt x antall porsjoner, tror jeg jeg tør si at dette er den beste (vaffel-)oppskriften jeg noen gang har funnet. Vaflene passer jo til absolutt ALT! Og da inkluderer jeg både det opplagte sammen med vafler, i tillegg til rødvin (med ost eller bare godt smør), rakfisk (istedenfor flatbrød/lefse), spekemat, og som i Mosjøen; smør og skiver av hardkokt egg, sammen med en god kopp kaffe. Jeg tror ikke det finnes begrensninger. Måtte jeg leve på bare én ting, tror jeg jeg vet hva …

Linda Stuhaug

8. oktober 2018

For en utrulig hyggelig tilbakemelding, Ingvild 😀 Eg er heilt enig i at dei passer til alt, men du har virkelig overgåttt min kreativitet! Til både rakfisk og rødvin – du verden 🙂 Veldig kjekt at du liker oppskrifra!! 🙂

B

Bernt

29. april 2021

Vet du hvor ca mange kalorier det er i hver vaffel?:)

Linda Stuhaug

30. april 2021

https://www.lindastuhaug.no/2021/04/28/la-oss-snakke-litt-om-kalorier-folkens/

K

Karoline

6. mars 2023

Hvilket vaffeljern har du?😃

Linda Stuhaug

7. mars 2023

Det veit eg heilt ærlig ikkje, hehe. Det er vertfal veldig gammalt :)

B

Basma

9. februar 2020

Kan man droppe å bruke kesam, i såfall hva kan erstatte det?

Linda Stuhaug

9. februar 2020

Rømme eller creme fraiche for eksempel 🙂

m

maren

4. januar 2020

Hei ser du bruker mye kesam original, av hvilke grunner? hvorfor ikke yoghurt naturell? spør fordi jeg er ikke vant til å bruke kesam mens yoghurt har vi alltid i hus;)

Linda Stuhaug

5. januar 2020

Hei! 1) fordi eg liker kesam bedre 2) fordi kesam egner seg bedre til nokre typer oppskrifter 3) fordi kesam har eg fyldigare og tjukkare konsistens 🙂 Men du kan bruke yoghurt naturell i fleire av oppskriftene der eg bruker kesam 🙂

S

Stine

5. mars 2018

Hei! Ser det står at en porsjon gir 8 vafler, men hvis jeg vil ha 16 vafler; skal jeg doble alle ingrediensene da? Høres ut som et barnespørsmål, men i det jeg skrev 8 egg i stedet for 4 slo det meg at jeg skulle spørre for kanskje ikke alle ingrediensene trenger å dobles? Ellers så er det jo bare så enkelt som det 😛

Linda Stuhaug

5. mars 2018

Hei! Haha – skjønna at det høres veldig mykje ut, men det stemmer nok det altså 🙂 Doble alle ingrediensane!

L

Linda

14. juli 2018

Vil slutte meg til Therese sin kommentar. Heier på dæ, du er superflink. Psst: har nå også favoritt oppskrift på sunne vafler

Linda Stuhaug

15. juli 2018

Tusen takk Linda, det er veldig kjekt å lese <3

L

Linda

10. juli 2018

Kan honning erstattes med fibersirup?

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Jepp 🙂

T

Tone Røed

16. februar 2022

Hei Linda! Lenge siden du la ut innlegg på disse (åpenbart populære) vaflene, men jeg lurer på om de blir myke eller sprø? Jeg er mest glad i myke vafler selv, derfor jeg spør 🙂

Linda Stuhaug

16. februar 2022

Hei! Desse blir mjuke 😀 Håpe dei smaker <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg