Annonse
14. mars 2017
Supre og saftige havrevafler som passer med både salt & søtt pålegg
Hei godtfolk!
Eg elsker å spise vafler og pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat, og desse er selfølgelig av den sunne typen som er næringsrike og metter godt. Her om dagen fikk eg skikkelig lyst på vafler som eg kunne nyte med både salt & søtt pålegg, og det blei det!
Havrevaflene er nøytrale i smaken og passer like godt med brunost, rømme & syltetøy, ost & skinke, kremost & spekeskinke for å nevne noko. Grunnoppskrifta kan også varieres og smakstilsettes visst du ønsker søtere vafler eller meir spenstige vafler.
Vaflene kan lages både glutenfri, melkefri og er uten tilsatt sukker, samtidig som dei inneholder en god dose proteiner. Alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle lage til både store og små 🙂
Havrevafler, ca. 8 stk
100 g havremel
50 g speltmel*
150 g kesam original*
4 egg
1 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1 ss flytande honning
1-1,5 dl melk
en stor klype salt
evt. smakstilsetning (sjå tips)
Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig. Steik vaflene i smurt vaffeljern til dei er gylne.
Server varme, lune eller kalde med det pålegget du ønsker! Vaflene kan fint oppbevares eit par dager i en brødpose eller matboks.
Tips og alternativer*
Speltmel kan fint byttes med ekstra havremel eller anna nøytral tørrvare du har tilgjengelig.
For melkefri vafler kan du bytte kesam med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet, du skal bruke den øverste, stive kremen på toppen. Bruk cocosa eller melkefri margarin framfor smør.
Kesam kan også byttes med cottage cheese, rømme, creme fraiche eller naturell yoghurt (men velg ikkje magrere varianter enn kesam!)
Ønsker du søte vafler? Tilsett 2-3 ss ekstra honning eller anna valgfri søtning (sukrin gold, sukrin+ eller lignande), og gjerne eit godt dryss kanel og kardemomme. Desse smaker nydelig med alt av søtt pålegg!
Ønsker du å smakstilsette vaflene til salt pålegg? Bruk gjere ulike krydder eller urter for en ekstra god smak på vaflene.
Her blei det en vaffel med kremost urter, ost, skinke & ruccola + en med rømme, sukkerfritt syltetøy og bær. Eg spiste også en tredje vaffel med heimelaga sjokoladepålegg og bananbiter!
Saftige og skikkelig gode! Veit du at pålegget blir søtt, så anbefaler eg virkelig litt ekstra søtning, kanel og kardemomme i vaffelrøra. Da blir dei enda bedre 🙂
Vaflene kan nytes til alle måltider! Ta gjerne med i matpakken eller som turmat 🙂 Kan fint steikes kvelden i forveien, så har du matpakken klar dagen etterpå.
Håper det frister! Har du spørsmål angående ingredienser eller ingrediensbytting, eller kva som helst anna er det berre å spørre.
Nyt tirsdagen <3
Annonse
20 Kommentarer
Liv
15. november 2018
Linda Stuhaug
15. november 2018
Ingvild Sunde
7. oktober 2018
Linda Stuhaug
8. oktober 2018
Bernt
29. april 2021
Linda Stuhaug
30. april 2021
Karoline
6. mars 2023
Linda Stuhaug
7. mars 2023
Basma
9. februar 2020
Linda Stuhaug
9. februar 2020
maren
4. januar 2020
Linda Stuhaug
5. januar 2020
Stine
5. mars 2018
Linda Stuhaug
5. mars 2018
Linda
14. juli 2018
Linda Stuhaug
15. juli 2018
Linda
10. juli 2018
Linda Stuhaug
10. juli 2018
Tone Røed
16. februar 2022
Linda Stuhaug
16. februar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR