Annonse
22. mai 2015
Sylta rødløk

Sylta rødløk var raskt og enkelt å lage, ikkje minst så smakte det heilt utrulig godt!
Dette er nok ukjent for mange, og det var det for meg også, men det er eit supert tilbehør som kommer til å finne sted på maten min framover. Tipset fikk eg fra en kompis som er kokk, kjekt med litt innspel utanfrå! Sursøtt tilbehør eg virkelig fikk smaken på –

Man lager en syltelake som kalles 1-2-3. 1 del eddik, 2 deler sukker (sukrin) og 3 deler vatn. Eg brukte sukrin+ framfor sukrin og mendgene blei då slik:
Sylta rødløk
1 dl eddik – vanlig 7%
1 dl sukrin+
3 dl vatn
4-5 mellomstore rødløker
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Skru av varmen, legg oppi rødløk i skiver og ta lokk på kjelen. La det kjøle seg ned i panna eller ligge 2-3 timer, før du heller alt over i eit tett glass. Oppbevar i kjøleskap.
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, frisk ingefær eller heil pepper!

Så kva kan du bruke sylta rødløk til? Det er eit type tilbehør som kan passe til alt!
Rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. På salaten, taco, tilbehør til pålegg på skiva, lomper eller knekkebrødet, omelett, i wraps, på koldtbordet eller til grillmaten. Får du smaken på det tippe eg du bruker det der det passer seg 🙂

Tilbehøret vil dukke opp i bloggen framover, og ikkje minst fleire varianter av sylta grønnsaker.
Håper fleire vil prøve seg!
Annonse