Linda Stuhaug

20. mai 2016

Tacosuppe

Tacosuppe
Hei alle sammen!
Er det fredagstaco som står på menyen idag? Kva med på prøve en ny vri med tacosuppe? Eg kan nesten garanteree at du liker tacosuppe om du liker taco! Denne middagen er ferdig på 20-25 minutter og smaker fantastisk godt, perfekt helgemiddag eller kvardagsmiddag for heile familien.
Oppskrifta er veldig rask og enkel, håper det frister:
Du trenger, 4-5 porsjoner 400 g karbonadedeig 1 boks kidneybønner* 2 bokser hakkede tomater 3 ss tomatpurê 1 løk 1 liten boks mais 1/2 rød chili 2 fedd kvitløk 1-2 ss tacokrydder (eller en pose tacokrydder) 5-8 dl vatn 1 buljongterning (kan sløyfes)
Tilbehør ved servering: revet ost rømme avokado evt. nachochips
Slik gjer du: 1. Kutt løken og finhakk chili og kvitløk. Steik på middels varme i litt smør/olje til løken er blank. Ha over i en gryte.
2. Steik karbonadedeig og ha over i samme gryte som løken. Tilsett deretter resten av ingrediensene, men hold litt igjen på vatnet. La suppe småkoke i 10-15 minutter.
3. Juster med vatn til passe konsistens, alt etter om du ønsker ei fyldig eller tynn suppe. Server straks med en klatt rømme, avokado i biter, revet ost og evt. knust nachochips. Eit dryss frisk koriander setter også prikken over i-en.
* er du ikkje så glad i bønner kan du bruke litt ekstra karbonadedeig istedenfor, men bønnene blir litt «gjømt» i resten av ingrediensene og dei blir ikkje lagt så godt merke til.
Ei skål med masse smak og god næring – ingen tvil om at min taco blir bytta ut med tacosuppe ofte framover!
God helg!

Hei alle sammen!

Er det fredagstaco som står på menyen idag? Kva med på prøve en ny vri med tacosuppe? Eg kan nesten garanteree at du liker tacosuppe om du liker taco! Denne middagen er ferdig på 20-25 minutter og smaker fantastisk godt, perfekt helgemiddag eller kvardagsmiddag for heile familien.

Oppskrifta er veldig rask og enkel, håper det frister:


Du trenger, 4-5 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner*
2 bokser hakkede tomater
3 ss tomatpurê
1 løk
1 liten boks mais
1/2 rød chili
2 fedd kvitløk
1-2 ss tacokrydder (eller en pose tacokrydder)
5-8 dl vatn
1 buljongterning (kan sløyfes)

Tilbehør ved servering:
revet ost
rømme
avokado
evt. nachochips

Slik gjer du:
1. Kutt løken og finhakk chili og kvitløk. Steik på middels varme i litt smør/olje til løken er blank. Ha over i en gryte.

2. Steik karbonadedeig og ha over i samme gryte som løken. Tilsett deretter resten av ingrediensene, men hold litt igjen på vatnet. La suppe småkoke i 10-15 minutter.

3. Juster med vatn til passe konsistens, alt etter om du ønsker ei fyldig eller tynn suppe. Server straks med en klatt rømme, avokado i biter, revet ost og evt. knust nachochips. Eit dryss frisk koriander setter også prikken over i-en.


* er du ikkje så glad i bønner kan du bruke litt ekstra karbonadedeig istedenfor, men bønnene blir litt «gjømt» i resten av ingrediensene og dei blir ikkje lagt så godt merke til.



Ei skål med masse smak og god næring – ingen tvil om at min taco blir bytta ut med tacosuppe ofte framover!

God helg!

Annonse

22 Kommentarer

H

Helene

4. oktober 2020

Hva slags type buljong bruker du?

Linda Stuhaug

4. oktober 2020

Bruker ingen faste merker. Det er heller ikkje så veeeldig nøye 🙂

J

Johanna

29. september 2018

Hei! Prøvde tacosuppa tidligare og den var utruleg god! Trur du ein kan lage den med kyllingkjøttdeig istedenfor karbonadedeig?

Linda Stuhaug

29. september 2018

Hei! Så kjekt du likte den 🙂 Det kan du absolutt gjere!

J

James Andrew Rogers

10. mai 2021

Beste tacosuppe vi vet! Også veldig kjekt og enkelt oppskrift.

Linda Stuhaug

10. mai 2021

Så kjekt å lese 😀

N

Nina

6. mars 2019

Hei! Hvilken type buljong bruker du i denne? 🙂

Linda Stuhaug

6. mars 2019

Kjøttbuljong 🙂

T

Tove

11. februar 2019

Hei går det fint å fryse denne?

Linda Stuhaug

11. februar 2019

Hei! Eg har ikkje prøvd, men det går heilt sikkert fint det 🙂

L

LM

10. februar 2019

Denne er så god! Barna mine liker ikke bønner, så jeg tilsetter poteter, og det er veldig godt

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Oi, spennande! Det skal eg prøve neste gang 😀

Y

Yngvild Tørnby

17. oktober 2021

Elsker denne Lager den ofte og se så utrolig god! Mini på 1,5 elsker den like mye som oss voksne

Linda Stuhaug

17. oktober 2021

Så kjekt å lese 😀

M

Mari

10. februar 2020

Kan denne lages klar dagen i forveien?

Linda Stuhaug

10. februar 2020

Ja.

M

Mari

10. februar 2020

Supert! Takk for raskt svar 🙂

Linda Stuhaug

11. februar 2020

😀

S

Silje

29. oktober 2020

Et tips til anretninga: legg litt grovt knuste tortillachips i bunnen av suppeskåla. Strø ost over og ha suppa oppå der igjen. Topper så med resten av tilbehøret og spiser med litt ekstra sprø tortillachips til. Er såååå godt med den smelta osten over chipsen som også er overraskende god litt soggy!

Linda Stuhaug

30. oktober 2020

Omg! Det skal eg virkelig prøve neste gang – høyrs sjukt digg ut!! 😀 Takk for tips, Silje!

M

Marianne

21. mai 2022

Kan man bruke rødløk i steden for gul løk?

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Jaja🤗

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg