Annonse
20. mai 2016
Tacosuppe

Hei alle sammen!
Er det fredagstaco som står på menyen idag? Kva med på prøve en ny vri med tacosuppe? Eg kan nesten garanteree at du liker tacosuppe om du liker taco! Denne middagen er ferdig på 20-25 minutter og smaker fantastisk godt, perfekt helgemiddag eller kvardagsmiddag for heile familien.
Oppskrifta er veldig rask og enkel, håper det frister:

Du trenger, 4-5 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner*
2 bokser hakkede tomater
3 ss tomatpurê
1 løk
1 liten boks mais
1/2 rød chili
2 fedd kvitløk
1-2 ss tacokrydder (eller en pose tacokrydder)
5-8 dl vatn
1 buljongterning (kan sløyfes)
Tilbehør ved servering:
revet ost
rømme
avokado
evt. nachochips
Slik gjer du:
1. Kutt løken og finhakk chili og kvitløk. Steik på middels varme i litt smør/olje til løken er blank. Ha over i en gryte.
2. Steik karbonadedeig og ha over i samme gryte som løken. Tilsett deretter resten av ingrediensene, men hold litt igjen på vatnet. La suppe småkoke i 10-15 minutter.
3. Juster med vatn til passe konsistens, alt etter om du ønsker ei fyldig eller tynn suppe. Server straks med en klatt rømme, avokado i biter, revet ost og evt. knust nachochips. Eit dryss frisk koriander setter også prikken over i-en.

* er du ikkje så glad i bønner kan du bruke litt ekstra karbonadedeig istedenfor, men bønnene blir litt «gjømt» i resten av ingrediensene og dei blir ikkje lagt så godt merke til.


Ei skål med masse smak og god næring – ingen tvil om at min taco blir bytta ut med tacosuppe ofte framover!
God helg!
Annonse