Annonse
3. oktober 2016
Tomatpanne med bønner og mozzarella
God mandag!
Håper alle har hatt ei fantastisk helg. Eg er komt meg heim til trivselsfylket og blir her ei god veke før eg reiser tilbake til Oslo for eksamen. Her er det sol og fint, og helga har som nevnt blitt brukt på høstturer i fjella, så herlig 🙂
Vi er i gang med oktober og månedens første kjøttfri oppskrift er ei tomatpanne med bønner og mozzarella. Lagast på under 20 minutt, er full av gode smaker og metter godt. Den er også glutenfri og kan lages vegansk om det er eit ønske:
Du trenger, 2-3 porsjoner
2 bokser brune bønner (ca. 420 g, skylt og avrent)
2 gulerøtter
200 g sjampinjong,
½ rødløk, hakka
½ rød chili, finhakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurê
½ boks kokosmelk
1 mozzarella (125 g)
salt, pepper og en klype sukrin/sukker
litt olje
Slik gjer du:
Fres gulerøtter i terninger, løk, chili og kvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i sopp og steik vidare eit par minutter.
Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpurê og kokosmelk, la småkoke 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype søtt. Dette er for å runde av tomatsmaken.
Fordel skiver av mozzarella på toppen og la osten smelte. Server straks, gjerne med ekstra tilbehør i form av noko grønt, ris, poteter eller søtpotetmos.
Tips!
– Bytt gjerne bønner med linser eller kikerter.
– Dropp mozzarella for en vegansk middagsrett.
– Tilsett gjerne andre smakstilsetninger i tomatpanna for ekstra smak. Basilikum er supergodt!
Dette var virkelig knallgodt! Osten smelter i tomatpanne og setter virkelig prikken over i-en. Håper du vil prøve deg 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Anna
3. mars 2019

Linda Stuhaug
4. mars 2019
Margunn
30. januar 2019

Linda Stuhaug
30. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR