Linda Stuhaug

27. oktober 2017

Tunfiskpizza – med superbunn av tunfisk!

Tunfiskpizza – med superbunn av tunfisk!
God fredag!
Idag må mange av dere tru eg er galen. Men synes du det, så er mange av lesarane mine like galne! Har du prøvd å lage pizzabunn med tunfisk før? Dette er en oppskrift eg delte tilbake i 2013 HER, og jevnlig sida det har eg fått kommentarer både fra tunfisk-elskere og tunfisk-hatere om den gode pizzabunnen. Pizzaen har eg laga innimellom dei siste åra, men den har vore litt i dvale her på bloggen. No er det på tide å dra den fram igjen og få fleire til å lage superpizzaen!
Eg forstår veldig godt at man er skeptisk, spesielt om man ikkje liker tunfisk – men pizzabunnen smaker ikkje tunfisk! Bunnen er godt krydra og er super næringsrik med resten av ingrediensane, som gir en sprø, saftig, mettande og veldig god pizza. Pizzabunnen treng ikkje elting eller heving, og er ferdig på 1-2-3:
Super tunfiskpizza, ca. 3 personer
Pizzabunn 2 bokser tunfisk i vatn (hell av vatnet på eine boksen) 100 g havremel 50 g havregryn 2 egg masse krydder*
Topping 2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv, oppskrift her) 250 g skinke 100 g spekeskinke sopp og paprika revet ost
Slik gjer du: *Kryddertips: 2 ts oregano, 1 ts kvitløkskrydder, 1 ts grovkverna chili, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkryder og 1/2 ts pepper.
1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha alle ingrediensane til bunnen i en bolle og rør godt, eg foretrekker miksmaster. Smør som eit tynt lag ut over en langpanne med bakepapir. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl litt før du tar på fyllet (hiv i frysaren om du er utålmodig).
2. Smør på pesto og topp pizzaen med biter av skinke, spekeskinke, paprika og sopp. Avslutt med ost og gjerne litt ekstra spekeskinke på toppen som blir sprøstekt.
3. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!
Eg er glad i en frisk salat og kvitløksdressing som tilbehør, men det er smak og behag. Bruk det du liker eller et pizzaen kun som den er 😉
Sjølvsagt kan du variere fyllet etter smak og behag, men på denne pizzaen synes eg ikkje det er så godt med tomatbasert kjøttfyll, men heller en variant av kvit pizza. Då er eg veldig glad i grønn pesto i bunn, men bruk gjerne philadelphia eller creme fraiche om du heller vil det 🙂 Skinke kan byttast med for eksempel kyllingfilet, og spekeskinke kan byttast med bacon. Her er det berre å bruke det ein har lyst på!
Pizzabunnen blir fast og god med sprø kanter, den står seg fint fleire dager i kjøleskap, er like god kald som varm og kan fint frysast. Superpizza, eller kva?
No er eg veldig spent – har du prøvd tunfiskpizza før, eller kunne du tenke deg å prøve? Eg utfordra deg 😉
Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver deg! Det er og veldig kjekt å få tilsendt bilde eller at dere bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på oppskriftene deres på instagram, visst du lager oppskrifter som er inspirert av meg 🙂 Då finner eg dei igjen, kan sjå resultatet og legge igjen en kommentar♥

God fredag!

Idag må mange av dere tru eg er galen. Men synes du det, så er mange av lesarane mine like galne! Har du prøvd å lage pizzabunn med tunfisk før? Dette er en oppskrift eg delte tilbake i 2013 HER, og jevnlig sida det har eg fått kommentarer både fra tunfisk-elskere og tunfisk-hatere om den gode pizzabunnen. Pizzaen har eg laga innimellom dei siste åra, men den har vore litt i dvale her på bloggen. No er det på tide å dra den fram igjen og få fleire til å lage superpizzaen!

Eg forstår veldig godt at man er skeptisk, spesielt om man ikkje liker tunfisk – men pizzabunnen smaker ikkje tunfisk! Bunnen er godt krydra og er super næringsrik med resten av ingrediensane, som gir en sprø, saftig, mettande og veldig god pizza. Pizzabunnen treng ikkje elting eller heving, og er ferdig på 1-2-3:

Super tunfiskpizza, ca. 3 personer

Pizzabunn
2 bokser tunfisk i vatn (hell av vatnet på eine boksen)
100 g havremel
50 g havregryn
2 egg
masse krydder*

Topping
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv, oppskrift her)
250 g skinke
100 g spekeskinke
sopp og paprika
revet ost

Slik gjer du:
*Kryddertips: 2 ts oregano, 1 ts kvitløkskrydder, 1 ts grovkverna chili, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkryder og 1/2 ts pepper.

1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha alle ingrediensane til bunnen i en bolle og rør godt, eg foretrekker miksmaster. Smør som eit tynt lag ut over en langpanne med bakepapir. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl litt før du tar på fyllet (hiv i frysaren om du er utålmodig).

2. Smør på pesto og topp pizzaen med biter av skinke, spekeskinke, paprika og sopp. Avslutt med ost og gjerne litt ekstra spekeskinke på toppen som blir sprøstekt.

3. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!

Eg er glad i en frisk salat og kvitløksdressing som tilbehør, men det er smak og behag. Bruk det du liker eller et pizzaen kun som den er 😉

Sjølvsagt kan du variere fyllet etter smak og behag, men på denne pizzaen synes eg ikkje det er så godt med tomatbasert kjøttfyll, men heller en variant av kvit pizza. Då er eg veldig glad i grønn pesto i bunn, men bruk gjerne philadelphia eller creme fraiche om du heller vil det 🙂 Skinke kan byttast med for eksempel kyllingfilet, og spekeskinke kan byttast med bacon. Her er det berre å bruke det ein har lyst på!

Pizzabunnen blir fast og god med sprø kanter, den står seg fint fleire dager i kjøleskap, er like god kald som varm og kan fint frysast. Superpizza, eller kva?

No er eg veldig spent – har du prøvd tunfiskpizza før, eller kunne du tenke deg å prøve? Eg utfordra deg 😉

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver deg! Det er og veldig kjekt å få tilsendt bilde eller at dere bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på oppskriftene deres på instagram, visst du lager oppskrifter som er inspirert av meg 🙂 Då finner eg dei igjen, kan sjå resultatet og legge igjen en kommentar♥

Annonse

12 Kommentarer

M

Marianne

26. mars 2019

Supergod 😀 Virket i utgangspunktet veldig sært, men vi kjente ikke tunfisken i det hele tatt.. Den kommer vi nok til å lage igjen!

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Så kjekt å lese, Marianne 😀

A

Anne

17. august 2019

Oiii for en kjempegod pizzabunn – lavkarbo å sprø tusen takk for en super oppskrift Vil samtidig takke deg for den nyyydelige eplekake oppskriften – som jeg har laget mange ganger, å som ALLE liker med vaniljeis eller krem tusen takk for alle oppskriftene du legger ut

Linda Stuhaug

18. august 2019

Så hyggelig tilbakemelding, Anne! Tusen takk 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere deg <3

F

Frode

15. juni 2021

Fantastisk oppskrift! Eg lager kun bunnen, steiker den litt ekstra, og så er det optimal jobbmat/niste som sandwich med kyllingpålegg og noe grønt.

Linda Stuhaug

15. juni 2021

Det var eit godt tips! Skal prøvast 😀

K

Kristin

25. januar 2020

Skal testes Hvilken tunfisk bruker du? Kjøpte Coop x-tra sin en gang..aldri mer

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Bruker ingen faste merker. Kva som var galt med coop extra sin?

M

Mikki

26. september 2018

Tunfisk pizza var nydelig! Smaker overhodet ikke tunfisk av bunnen og kjempegod konsistens. Utrolig rart. Den var også veldig mettende. Fikk mange skeptikere på kveldsbesøk som smakte og ble meget overrasket. Blandet creme fraiche og pesto til saus. Dette skal lages igjen. Tusen takk

Linda Stuhaug

27. september 2018

Fantastisk, Mikki 😀 Det er så mange som er skeptiske – og det forstår eg veldig godt, men det er ingen grunn til å lage seg ei meining før ein har smakt 🙂 Veldig kjekt med slik tilbakemelding, håper fleire får augene opp for denne pizzaen!! 🙂

L

Lene

12. september 2018

Jeg tar av meg hatten for deg, tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter med oss 🙂

Linda Stuhaug

13. september 2018

Takk Lene, så hyggelig å lese <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg