Linda Stuhaug

Annonse

12 sunne, enkle tips til lunsj & matpakker!

12 sunne, enkle tips til lunsj & matpakker!
Det er Søndag og ei ny veke står for tur. Det er mange som har etterspurt ett innlegg der eg kommer med sunne, raske, enkle tips til lunsj / mat i lunsjboksen. Lunsj er for veldig mange ett viktig måltid, ettersom man gjerne er halvveis på skulen eller jobben, og trenger ett godt påfyll for å holde ut resten av dagen. Å pakke med seg en sunn og næringsrik lunsj er viktig for humør, konsentrasjon og helse – og det er overhode ikkje vanskelig eller tidskrevande å lage til en slik lunsj heller. Da snakker eg ikkje lunsj i form av brødskiver og svett ost, da snakker eg lunsj i form av farger, gode næringsstoff, grønnsaker, metthetsfølelse, energi og eg kan fortsette og fortsette!
Her har eg alltså samla 12 tips og oppskrifter som eg håper kan vers til inspirasjon for dere! Nokre er nye, og nokre er linka til tidligere oppskrifter. Alt passer like godt som lunsj heime på tallerken, eller som matpakke i en boks på jobb/skule/i en hektisk kvardag. ~
? Omelettwraps
Denne varianten lagde eg forrige veke, og det blir nok en slager framover! Eg lagde en tynn omelett av 2 egg, en skvett vatn og masse krydder. Lot den bli litt godt stekt, avkjølte den og deretter fylte eg den med pålegg. Rulla sammen som en wraps, pakka inn i folie og tok med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker. Av pålegg er det berre å bruke fantastien og variere fra gang til gang, i denne hadde eg serranoskinke, tomat og spinat.
? Lun salat
Lun salat finner du oppskrift, framgangsmetode og variasjoner av HER. Ett eksempel er å fylle matboksen med grønnsaker, spekeskinke og skinke. Ta med valgfri tubeost og ha over salaten og lun den i mikroen på jobben. Topp til slutt med litt pinjekjerner og avokado. Luksussalat!
? Sukkerfri, grove og proteinrike vafler
Oppskrift på desse sunne vaflene finner du HER. Ta med i lunsjboksen, og ha en egen boks med bær, syltetøy, cottage cheese eller kva pålegg du liker. Vaflene er jo også nydelige naturelle uten pålegg! Desse inneholder mange nyttige næringsstoffer, er mektige og mettande. Lunsj man virkelig gleder seg til!
? Matmuffins
Oppskrift, framgangsmetode go tips til variasjoner av matmuffins finner du HER. Perfekt å fryse ned, og ta opp kvelden før. Ha med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!
? Brokkolisalat og magert kjøtt
Oppskrift på brokkolisalat finner du blant anna HER. Lag som lunsj eller tilbehør til middagen, men lag dobbelt opp – så har du også i lunsjboksen dagen etterpå. Passer ypperlig sammen med kylling, svin, rødt kjøtt og fisk, skalldyr.
? Overnight oats
Overnight oats finner du blant anna oppskrift på HER. Lag i lunsjboksen og la stå i kjøleskapet på jobben. Kald havregrøt som man lager på minutter kvelden før!
? Fylte speltlomper som wraps
Heimelaga (glutenfri) lomper kan du finne oppskrift på HER. Du kan også kjøpe lomper eller speltlomper på butikken. Fyll som en wraps med forskjellig pålegg, og ta med i lunsjboksen sammen med friske grønnsaker. Favorittpålegget mitt på lomper er røykt laks, avokado, rødløk, crispysalat / kalkunskinke, pesto, salat og paprika / røykt skinke, avokado og ulike grønnsaker. Gratinert speltlompewraps som du finner oppskrift på HER er også nydelig som lunsj!
? Proteinpannekaker
Oppskrift på proteinpannekaker finner du HER. Sunne, mektige, mettande og full av nyttige næringsstoff! Like gode med som uten pålegg, ta gjerne med i en egen matboks. Vil du prøve deg på spennande varianter er både spinatpannekakene og søtpotetpannekaker populære.
? Heimelaga knekkebrød med pålegg
Heimelaga knekkebrød finner du oppskrift på HER. Fantastiske med alt av pålegg!
? Smakfulle salater
En lunsjsalat trenger absolutt ikkje vere kjedelig! Bruk ulike grønnsaker, varier proteinkilde, fettkilde og karbohydratkilde. Forslag til ingredienser som kan gjere salaten meir spennande er kikerter, bønner, fetaost, guacamole, avokado, nøtter og kjerner, ruccola, asparges, spekeskinke, kylling, skinke, egg, tunfisk, mango, jordbær, ulike dressinger, balsamico, middagsrester, tacokjøttdeig, ulike oster, røykt laks, laks.. you name it! Bruk kreativiteten og miks sammen gode smaker.
? Eggmuffins Oppskrift på eggemuffins finner du HER. Perfekt å lage opp en kveld og ha frukost/lunsj/middag/kvelds resten av veka, eller dele med familien. Ta med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!
? Middagsrester
Lag alltid opp ekstra middag! Det er heilt ypperlig å ta med seg i lunsjboksen, og det er ingen grenser for kva man kan ta med seg. Oppskrift på krema wok som er avbilda finner du HER.
Klikk på bildet overfor eller HER om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det lett å følge med på oppdateringer 😉
Håper innlegget er nyttig for dere, og at eg kanskje har inspirert til en lunsj den kommende veka! Det er jo Søndagskveld og god timing for å planlegge eller lage opp litt mat til dei neste dagane. Liker dere slike typer innlegg skal eg prøve å få det til oftare 🙂

Det er Søndag og ei ny veke står for tur.
Det er mange som har etterspurt ett innlegg der eg kommer med sunne, raske, enkle tips til lunsj / mat i lunsjboksen. Lunsj er for veldig mange ett viktig måltid, ettersom man gjerne er halvveis på skulen eller jobben, og trenger ett godt påfyll for å holde ut resten av dagen. Å pakke med seg en sunn og næringsrik lunsj er viktig for humør, konsentrasjon og helse – og det er overhode ikkje vanskelig eller tidskrevande å lage til en slik lunsj heller. Da snakker eg ikkje lunsj i form av brødskiver og svett ost, da snakker eg lunsj i form av farger, gode næringsstoff, grønnsaker, metthetsfølelse, energi og eg kan fortsette og fortsette!

Her har eg alltså samla 12 tips og oppskrifter som eg håper kan vers til inspirasjon for dere! Nokre er nye, og nokre er linka til tidligere oppskrifter. Alt passer like godt som lunsj heime på tallerken, eller som matpakke i en boks på jobb/skule/i en hektisk kvardag.
~

? Omelettwraps


Denne varianten lagde eg forrige veke, og det blir nok en slager framover!
Eg lagde en tynn omelett av 2 egg, en skvett vatn og masse krydder. Lot den bli litt godt stekt, avkjølte den og deretter fylte eg den med pålegg. Rulla sammen som en wraps, pakka inn i folie og tok med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker. Av pålegg er det berre å bruke fantastien og variere fra gang til gang, i denne hadde eg serranoskinke, tomat og spinat.

? Lun salat


Lun salat finner du oppskrift, framgangsmetode og variasjoner av HER.
Ett eksempel er å fylle matboksen med grønnsaker, spekeskinke og skinke. Ta med valgfri tubeost og ha over salaten og lun den i mikroen på jobben. Topp til slutt med litt pinjekjerner og avokado. Luksussalat!

? Sukkerfri, grove og proteinrike vafler


Oppskrift på desse sunne vaflene finner du HER.
Ta med i lunsjboksen, og ha en egen boks med bær, syltetøy, cottage cheese eller kva pålegg du liker. Vaflene er jo også nydelige naturelle uten pålegg! Desse inneholder mange nyttige næringsstoffer, er mektige og mettande. Lunsj man virkelig gleder seg til!

? Matmuffins


Oppskrift, framgangsmetode go tips til variasjoner av matmuffins finner du HER.
Perfekt å fryse ned, og ta opp kvelden før. Ha med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!

? Brokkolisalat og magert kjøtt


Oppskrift på brokkolisalat finner du blant anna HER.
Lag som lunsj eller tilbehør til middagen, men lag dobbelt opp – så har du også i lunsjboksen dagen etterpå. Passer ypperlig sammen med kylling, svin, rødt kjøtt og fisk, skalldyr.

? Overnight oats


Overnight oats finner du blant anna oppskrift på HER.
Lag i lunsjboksen og la stå i kjøleskapet på jobben. Kald havregrøt som man lager på minutter kvelden før!

? Fylte speltlomper som wraps


Heimelaga (glutenfri) lomper kan du finne oppskrift på HER.
Du kan også kjøpe lomper eller speltlomper på butikken. Fyll som en wraps med forskjellig pålegg, og ta med i lunsjboksen sammen med friske grønnsaker. Favorittpålegget mitt på lomper er røykt laks, avokado, rødløk, crispysalat / kalkunskinke, pesto, salat og paprika / røykt skinke, avokado og ulike grønnsaker. Gratinert speltlompewraps som du finner oppskrift på HER er også nydelig som lunsj!

? Proteinpannekaker


Oppskrift på proteinpannekaker finner du HER.
Sunne, mektige, mettande og full av nyttige næringsstoff! Like gode med som uten pålegg, ta gjerne med i en egen matboks. Vil du prøve deg på spennande varianter er både spinatpannekakene og søtpotetpannekaker populære.

? Heimelaga knekkebrød med pålegg


Heimelaga knekkebrød finner du oppskrift på HER.
Fantastiske med alt av pålegg!

? Smakfulle salater


En lunsjsalat trenger absolutt ikkje vere kjedelig!
Bruk ulike grønnsaker, varier proteinkilde, fettkilde og karbohydratkilde. Forslag til ingredienser som kan gjere salaten meir spennande er kikerter, bønner, fetaost, guacamole, avokado, nøtter og kjerner, ruccola, asparges, spekeskinke, kylling, skinke, egg, tunfisk, mango, jordbær, ulike dressinger, balsamico, middagsrester, tacokjøttdeig, ulike oster, røykt laks, laks.. you name it! Bruk kreativiteten og miks sammen gode smaker.

? Eggmuffins


Oppskrift på eggemuffins finner du HER.
Perfekt å lage opp en kveld og ha frukost/lunsj/middag/kvelds resten av veka, eller dele med familien. Ta med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!

? Middagsrester


Lag alltid opp ekstra middag! Det er heilt ypperlig å ta med seg i lunsjboksen, og det er ingen grenser for kva man kan ta med seg. Oppskrift på krema wok som er avbilda finner du HER.


Klikk på bildet overfor eller HER om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det lett å følge med på oppdateringer 😉

Håper innlegget er nyttig for dere, og at eg kanskje har inspirert til en lunsj den kommende veka! Det er jo Søndagskveld og god timing for å planlegge eller lage opp litt mat til dei neste dagane. Liker dere slike typer innlegg skal eg prøve å få det til oftare 🙂

Annonse

1 Kommentarer

J

Joe mama

26. januar 2023

hei

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg