Annonse
22. september 2021
Alt-i-ett spagetti bolognesesaus gryte
- 175 g fullkornsspagetti
- 400-600 g karbonadedeig
- 100 g raspa ost
- 5-6 gulerøtter, i små terninger
- 1 paprika, grovhakka
- 3 sjalottløk eller 1 vanlig løk, grovhakka
- 1 chili og 1 kinesisk kvitløk, finhakka
- 600 g hakka tomater
- 5 dl oksekraft, evt. utblanda fond/buljong
- 1-2 ss tomatpuré
- Smak til med salt og pepper
- Smør til steiking
- Steik karbonadedeigen og sett til side.
- Steik sjalottløk/løk, kvitløk og chili i smør til løken er blank. Ha oppi resten av ingrediensane utenom den stekte karbonadedeigen og raspa ost.
- La det småkoke i 10-15 minutter til spagettien har passe tyggemotstand. Spe på med meir væske om nødvendig.
- Ha så oppi karbonadedeig og raspa ost. Rør godt, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Du kan og «runde av» smaken med litt sukker eller anna søtning om du synes det er nødvendig.
Eg har tatt på meg utfordringa om å dele en ny oppskrift på alt-i-ett gryte kvar einaste veke ut året! Alt-i-ett gryter er alltid populære, og eg skal virkelig få laga mange smakfulle, varierte oppskrifter dei neste vekene 🙂
Idag blir det ein spagetti bolognesesaus gryte, med massevis av grønnsaker og gode smaker. Lite oppvask og ferdig på under halvtimen 🙂 Og har du rester igjen smaker det like godt til lunsj eller restemiddag dagen etterpå!
Du trenger, til 4-6 personer:
175 g fullkornsspagetti
400-600 g karbonadedeig
100 g raspa ost
5-6 gulerøtter, i små terninger
1 paprika, grovhakka
3 sjalottløk eller 1 vanlig løk, grovhakka
1 chili og 1 kinesisk kvitløk, finhakka
600 g hakka tomater
5 dl oksekraft, evt. utblanda fond/buljong
1-2 ss tomatpuré
Smak til med salt og pepper
Smør til steiking
Slik gjer du:
Steik karbonadedeigen og sett til side.
Steik sjalottløk/løk, kvitløk og chili i smør til løken er blank. Ha oppi resten av ingrediensane utenom den stekte karbonadedeigen og raspa ost.
La det småkoke i 10-15 minutter til spagettien har passe tyggemotstand. Spe på med meir væske om nødvendig.
Ha så oppi karbonadedeig og raspa ost. Rør godt, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Du kan og «runde av» smaken med litt sukker eller anna søtning om du synes det er nødvendig.
Så er det berre å sette heile gryta på bordet ved servering! Ekstra godt er det å toppe den med litt parmesan 🙂 NYT!
EKSTRATIPS: vil du gjere grønnsakene enda meir «skjult»? Då kan du raspe gulerøttene istedenfor og tilsette i punkt 4 🙂
Velbekomme♥
Annonse
13 Kommentarer
Evy
19. januar 2022

Linda Stuhaug
20. januar 2022
Evy
19. januar 2022
Åse
30. september 2021

Linda Stuhaug
1. oktober 2021
Helene
27. september 2021

Linda Stuhaug
28. september 2021
Siri
22. oktober 2024

Linda Stuhaug
24. oktober 2024
Helena
11. august 2022

Linda Stuhaug
12. august 2022
Elisabeth
13. januar 2023

Linda Stuhaug
15. januar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR