Annonse
19. oktober 2023
Alt-i-ett krema restepasta-grateng
Hei alle!
Igår lagde eg en alt-i-ett krema restepasta-grateng med pasta fra noken dager i forveien, slappe grønnsaker og utgått rømme til middag. Dette delte eg på instagram story, og med det har det komt mange meldinger i innboksen:
«Men er det Ikkje farlig å varme opp rester av både ris og pasta?»
Svarer er: nei, det er en myte! MEN, det er eit men her. Både ris og pasta kan utvikle bakterier ved å stå i romtemperatur lenge etter tilberedning. Det betyr at når middagen er ferdig, avkjøl restane og sett rett i kjøleskapet. Ikkje la restane stå på kjøkkenbenken i timesvis. Dette gjelder forøvrig alt av matrester. Då er det heilt trygt å både ete og varme opp rester i ettertid, helst innen tre dager!
Så, visst du har rester av ris eller pasta etter middag, Ikkje kast det! Bruk det i salat eller lag en middag med det du har heime, sånn som eg gjor igår😍 det blei heilt nydelig, og her er ca det eg brukte:
• Ca 4-5 dl kokte pastarester
• Ca 200 g spekeskinke
• 1/2 purreløk
• 1 squash
• 1 boks rømme (vanligvis ville eg brukt creme fraîche, så bruk gjerne det om du har!)
• Ost
• Diverse krydder til rømmen for god smak
Slik gjer du:
Bland rømmen med krydder og smak til. Kutt alle ingrediensane til gratengen og bland sammen med rømmen. Ha i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server!
Hugs å ikkje kaste pastarestane neste gang då♥︎
Annonse
11 Kommentarer
Eva
1. juli 2024

Linda Stuhaug
2. juli 2024
Lisa
2. november 2023

Linda Stuhaug
3. november 2023
Lisa
5. november 2023

Linda Stuhaug
6. november 2023
LISA
6. november 2023

Linda Stuhaug
7. november 2023
Lisa
7. november 2023

Linda Stuhaug
8. november 2023
LISA
8. november 2023
SKRIV EN KOMMENTAR