Linda Stuhaug

Annonse

15. august 2018

Krema blomkålform med skinke

Krema blomkålform med skinke
/egenreklame for egen bok
Heisann!
I desse blomkåltider synes eg det er på sin rette plass å komme med nokre blomkåloppskrifter. Generelt liker eg å bruker råvarer i sesong, så det vil komme mykje oppskrifter framover med sesongens norske frukter og grønnsaker 🙂 Har du nokon ønskeoppskrifter er det berre å komme med♥
Dagens oppskrift på blomkålform er faktisk henta fra boka mi OPPTUR MED SUNN MAT!
Eg lagde blomkålforma som eksklusiv oppskrift for boka, så denne har mange av de allerede prøvd. Eg deler egentlig ikkje oppskriftene fra boka på bloggen, men denne vil eg gjere eit unntak på 🙂
Foto: Jon Marius Nilsson
Dette er en krema og skikkelig smakfull blomkålform for heile familien. Den kan fint klargjerast kvelden i forevegn, så er det berre å steike forma etter jobb. Kvardagsmiddag på sitt beste!
Foto: Jon Marius Nilsson
Du treng, ca. 4 personer 2 store blomkål 400 g skinke 100 g spekeskinke 1 purreløk 6 dl melk 1 pk kremost urter (125 g) 3–4 ss maisenna 150 g riven ost salt, pepar og muskat
Tilbehør: Kokte poteter
Slik gjer du: 1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- og under- varme. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein stor bolle. Kutt skinke og purreløk i passelege bitar og ha dei over i same bolle.
2. Kok opp melk og kremost urter. Bland maisenna med vatn og tilsett i den kokande melka til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.
3. Bland sausen med blomkålblandinga. Hell over i ei passeleg eldfast form og topp med hakka spekeskinke og riven ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server med kokte poteter.
Foto: Jon Marius Nilsson
Så fantastisk god! Denne skal eg garantert lage ein av dei nærmaste dagane♥
Og du? Er du du i gang med rutiner og sunne matvaner igjen etter sommaren, så kan boka mi absolutt vere til god hjelp. Opptur med sunn mat er for deg som vil ha inspirasjon til sunne, enkle og varierte oppskrifter til dagens måltder. Boka inneholder 80 oppskrifter på frukost, matpakker, middager og sukkerfri alternativ til det søte.
I tillegg kan du bruke boka som eit verktøy for å komme i gang med kostholdsendringar. Eg deler mine beste tips for eit sunnare matvalg, gir konkrete anbefalinger og motivasjonstriks som er enkle å følge for alle. Perfekt for deg som treng ein dytt i riktig retning, eller som ønsker å halde på dei gode vanane♥
Boka kan du bestille HER på Frisk Forlag si heimeside. Den er også å finne i dei aller fleste bokhandlere 🙂

/egenreklame for egen bok

Heisann!

I desse blomkåltider synes eg det er på sin rette plass å komme med nokre blomkåloppskrifter. Generelt liker eg å bruker råvarer i sesong, så det vil komme mykje oppskrifter framover med sesongens norske frukter og grønnsaker 🙂 Har du nokon ønskeoppskrifter er det berre å komme med♥

Dagens oppskrift på blomkålform er faktisk henta fra boka mi OPPTUR MED SUNN MAT!

Eg lagde blomkålforma som eksklusiv oppskrift for boka, så denne har mange av de allerede prøvd. Eg deler egentlig ikkje oppskriftene fra boka på bloggen, men denne vil eg gjere eit unntak på 🙂

Foto: Jon Marius Nilsson

Dette er en krema og skikkelig smakfull blomkålform for heile familien. Den kan fint klargjerast kvelden i forevegn, så er det berre å steike forma etter jobb. Kvardagsmiddag på sitt beste!

Foto: Jon Marius Nilsson

Du treng, ca. 4 personer
2 store blomkål
400 g skinke
100 g spekeskinke
1 purreløk
6 dl melk
1 pk kremost urter (125 g)
3–4 ss maisenna
150 g riven ost
salt, pepar og muskat

Tilbehør:
Kokte poteter

Slik gjer du:
1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- og under- varme. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein stor bolle. Kutt skinke og purreløk i passelege bitar og ha dei over i same bolle.

2. Kok opp melk og kremost urter. Bland maisenna med vatn og tilsett i den kokande melka til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.

3. Bland sausen med blomkålblandinga. Hell over i ei passeleg eldfast form og topp med hakka spekeskinke og riven ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server med kokte poteter.

Foto: Jon Marius Nilsson

Så fantastisk god! Denne skal eg garantert lage ein av dei nærmaste dagane♥


Og du? Er du du i gang med rutiner og sunne matvaner igjen etter sommaren, så kan boka mi absolutt vere til god hjelp. Opptur med sunn mat er for deg som vil ha inspirasjon til sunne, enkle og varierte oppskrifter til dagens måltder. Boka inneholder 80 oppskrifter på frukost, matpakker, middager og sukkerfri alternativ til det søte.

I tillegg kan du bruke boka som eit verktøy for å komme i gang med kostholdsendringar. Eg deler mine beste tips for eit sunnare matvalg, gir konkrete anbefalinger og motivasjonstriks som er enkle å følge for alle. Perfekt for deg som treng ein dytt i riktig retning, eller som ønsker å halde på dei gode vanane♥

Boka kan du bestille HER på Frisk Forlag si heimeside. Den er også å finne i dei aller fleste bokhandlere 🙂

Annonse

36 Kommentarer

A

Anne Therese Kjærmann

28. oktober 2018

Denne må prøves, men hvor lang tid omtrent må en regne i ovnen? Hva annet kan passe sammen med denne retten, bortsett fra poteter, tror du? Tenkte å prøve denne til syforeningen, da syntes jeg det blir litt mye med poteter.

Linda Stuhaug

29. oktober 2018

Ca 20 minutt, men det varierer fra ovn til ovn 🙂 Du kan servere med søtpotet, søtpotetmos, quinoa, bulgur, ris for eksempel!

S

Sofie

17. oktober 2018

Den retten her er utrolig god!! 🙂

Linda Stuhaug

18. oktober 2018

Ikkje sant? Nam 😀

M

Margunn

3. oktober 2018

Hei. Lagde denne til klubbmat i går, fekk masse skryt, og opplyste om kven som hadde laga oppskrifta. Den er berre heilt nydelig !!!

Linda Stuhaug

4. oktober 2018

Såå kjekt å lese, Margunn! Det er stas 😀

R

R

3. februar 2019

Er det slik at det er høyest nødvendig å bruke maizena? Eller kan det erstattes med noe annet/ ikke brukes? Ser veldig godt ut!

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Sausen vil bli veldig rennande uten maisenna, alternativt kan du jevne med mjøl+smør på samme måten som ein lager kvit saus 🙂

P

Pia

20. januar 2019

Hei! Jeg har akkurat oppdaget bloggen og inatagrammen din. Tusen takk for mange supre ideer! Kan jeg bruke broccoli isteden for blomkål i denne tror du?

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Hei Pia! Så hyggelig at du har funne fram til instagram og bloggen min 🙂 Du kan absolutt bruke brokkoli her ja, det blir nok veldig godt det også!

N

N

23. juni 2019

Hei! Aldri brukt maisenna før. Det står at jeg skal blande det med vann? Hvor mye da? Skal det være flytende før jeg blander med melka og kremosten? Hilsen ei som vil treffe på første forsøk

Linda Stuhaug

24. juni 2019

Hei! Du blander ut maisennaen med så mykje vatn at det akkurat løyser seg opp. Til 3-4 ss trenger du 0,5-1 dl vatn 🙂 Så heller du den flytande blandinga i melka 😀

C

Camilla

15. juni 2019

Denne lagde jeg til familiemiddag med 50/50 blomkål og brokkoli. Enkel og veldig god, selv om jeg tok litt for mye salt da jeg glemte å ta saltinnholdet i spekeskinken med i beregningen.

Linda Stuhaug

16. juni 2019

Kjekt oppskrifta falt i smak, Camilla 🙂

T

Tone

20. oktober 2024

Eg er glad i blomkål og har lyst til å lage denne gratengen, men er allergisk mot svinekjøt. Har du framlegg til kva eg evt. kan bruke i staden for skinke?

Linda Stuhaug

21. oktober 2024

Du kan bruke kylling eller laks/ørret f.eks😃

T

Tone Semb

22. august 2018

Hei Linda! Denne retten falt i smak hos store og små! Du lager nydelige oppskrifter!! Kunne bare ønske 13 åringen også ønsket å spise grønnsaker..

Linda Stuhaug

23. august 2018

Hei! Så hyggelig å lese at retten falt i smak hos store og små 🙂 Det er ikkje så lett når dei yngre ikkje vil ha grønnsaker, spesielt i oppskrifter som dette, når grønnsakene er veldig synlige…

C

Christin

16. august 2018

Hvilken skinke pleier du å bruke?

Linda Stuhaug

16. august 2018

Eg har brukt smårettskinke her.

M

Martine

16. august 2018

Denne var veldig god! Brukte revne gulrøtter (nydelige i sesong) som tilbehør i stedet for poteter. Anbefales!

Linda Stuhaug

16. august 2018

Fantastisk! Skal eg prøve neste gang 😀

M

Miriam

15. august 2018

Åh dette såg veldig godt ut!! Jeg bor alene og hvis jeg lager denne, hvordan kan jeg oppbervare restene? I fryser eller kjøleskap? tenker å ha med på jobb som lunsj i tilfelle 🙂

Linda Stuhaug

16. august 2018

Nyyydelig! Restane står seg fint nokre dager i kjøleskapet 😀 Men skal restane stå lengre enn 3 dager ville eg ha fryst ned 🙂

C

Catrine

15. august 2018

Kan denne stå seg i kjøleskapet noen dager? Tenker om jeg lager og har i matbokser til å ha med til lunsj på skolen?

Linda Stuhaug

16. august 2018

Ja, absolutt 🙂

N

Nadia

15. august 2018

Tror du at det kunne vært godt med potetene i formen og? 🙂

Linda Stuhaug

16. august 2018

Tja, det blir fort litt tørt – då kan det hende det skulle vore litt meir saus 🙂

I

Ina

9. november 2024

Denne så veldig god ut! Har du forslag til noe å erstatte purreløk med? Mannen min reagerer dessverre når jeg bruker purre i matlaging.

Linda Stuhaug

9. november 2024

Vårløk? Ellers en anna type løk😃

M

Margunn Tjetland

23. november 2020

Den blomkålgratengen er noe av det beste meg og mine to venninner ha spist skal garantert lage det mer

Linda Stuhaug

24. november 2020

Så kjekt å lese, Margunn 😀

L

Lise

2. november 2020

Hva anbefaler du å bruke i stedet for melk og kremost dersom man ikke tåler melk?

Linda Stuhaug

2. november 2020

Vegansk/melkefritt alternativ til begge deler.. 🙂

V

Vibeke

25. oktober 2020

jeg skal prøve denne oppskriften,men ca hvor lang tid stekes den i oven når den er nylaget og også hvis den er laget dagen i forveien.

Linda Stuhaug

25. oktober 2020

Visst du klargjer formen dagen i forveien skal du ikkje steike den. Då skal du steike den dagen etterpå 🙂 Ellers er det berre å følge oppskrifta som den står 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg