Annonse
15. august 2018
Krema blomkålform med skinke
/egenreklame for egen bok
Heisann!
I desse blomkåltider synes eg det er på sin rette plass å komme med nokre blomkåloppskrifter. Generelt liker eg å bruker råvarer i sesong, så det vil komme mykje oppskrifter framover med sesongens norske frukter og grønnsaker 🙂 Har du nokon ønskeoppskrifter er det berre å komme med♥
Dagens oppskrift på blomkålform er faktisk henta fra boka mi OPPTUR MED SUNN MAT!
Eg lagde blomkålforma som eksklusiv oppskrift for boka, så denne har mange av de allerede prøvd. Eg deler egentlig ikkje oppskriftene fra boka på bloggen, men denne vil eg gjere eit unntak på 🙂
Foto: Jon Marius Nilsson
Dette er en krema og skikkelig smakfull blomkålform for heile familien. Den kan fint klargjerast kvelden i forevegn, så er det berre å steike forma etter jobb. Kvardagsmiddag på sitt beste!
Foto: Jon Marius Nilsson
Du treng, ca. 4 personer
2 store blomkål
400 g skinke
100 g spekeskinke
1 purreløk
6 dl melk
1 pk kremost urter (125 g)
3–4 ss maisenna
150 g riven ost
salt, pepar og muskat
Tilbehør:
Kokte poteter
Slik gjer du:
1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- og under- varme. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein stor bolle. Kutt skinke og purreløk i passelege bitar og ha dei over i same bolle.
2. Kok opp melk og kremost urter. Bland maisenna med vatn og tilsett i den kokande melka til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.
3. Bland sausen med blomkålblandinga. Hell over i ei passeleg eldfast form og topp med hakka spekeskinke og riven ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server med kokte poteter.
Foto: Jon Marius Nilsson
Så fantastisk god! Denne skal eg garantert lage ein av dei nærmaste dagane♥
Og du? Er du du i gang med rutiner og sunne matvaner igjen etter sommaren, så kan boka mi absolutt vere til god hjelp. Opptur med sunn mat er for deg som vil ha inspirasjon til sunne, enkle og varierte oppskrifter til dagens måltder. Boka inneholder 80 oppskrifter på frukost, matpakker, middager og sukkerfri alternativ til det søte.
I tillegg kan du bruke boka som eit verktøy for å komme i gang med kostholdsendringar. Eg deler mine beste tips for eit sunnare matvalg, gir konkrete anbefalinger og motivasjonstriks som er enkle å følge for alle. Perfekt for deg som treng ein dytt i riktig retning, eller som ønsker å halde på dei gode vanane♥
Boka kan du bestille HER på Frisk Forlag si heimeside. Den er også å finne i dei aller fleste bokhandlere 🙂
Annonse
36 Kommentarer
Anne Therese Kjærmann
28. oktober 2018
Linda Stuhaug
29. oktober 2018
Sofie
17. oktober 2018
Linda Stuhaug
18. oktober 2018
Margunn
3. oktober 2018
Linda Stuhaug
4. oktober 2018
R
3. februar 2019
Linda Stuhaug
3. februar 2019
Pia
20. januar 2019
Linda Stuhaug
20. januar 2019
N
23. juni 2019
Linda Stuhaug
24. juni 2019
Camilla
15. juni 2019
Linda Stuhaug
16. juni 2019
Tone
20. oktober 2024
Linda Stuhaug
21. oktober 2024
Tone Semb
22. august 2018
Linda Stuhaug
23. august 2018
Christin
16. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
Martine
16. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
Miriam
15. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
Catrine
15. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
Nadia
15. august 2018
Linda Stuhaug
16. august 2018
Ina
9. november 2024
Linda Stuhaug
9. november 2024
Margunn Tjetland
23. november 2020
Linda Stuhaug
24. november 2020
Lise
2. november 2020
Linda Stuhaug
2. november 2020
Vibeke
25. oktober 2020
Linda Stuhaug
25. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR