Annonse
28. januar 2016
Brownie cookies uten tilsatt sukker
Hei, og god torsdag godtfolk!
Idag har eg en oppskrift som eg trur mange av dere vil like. Sjokolade er alltid en sikkert vinner her på bloggen, og med smak og konsistens av brownies må det bli bra!
Brownie cookies med garantert seig konsistens, litt sprø kanter og fantasisk gode på smak. Det beste må vere at dei inneholder kun 4 ingredienser, er uten helsekostprodukter og lages på 20 minutter 🙂
Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.
Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.
Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.
Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!
Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.
Eg veit det er mange som blir skeptiske når dadler er en ingrediens, men eg kan sei at desse kjeksene har falt i smak hos mange som ikkje liker dadler! Dadlene bidrar til sødme og konsistens uten at du nødvendigvis kjenner daddel-smaken.
Desse er heilt perfekt som luksus kvardagskos, helgekos, sunn snacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller som turkjeks til heile familien. Naturlig fri for både sukker, gluten og melk er dei også!
Dadler og nøtter er energirikt, men inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, samt fiber og sunt fett. Brownie cookies med helsefordeler i lange baner 😉
Håper fleire vil prøve seg og at kjeksene faller i smak! Helga er jo rett rundt hjørnet, ta desse med som turkjeks og bruk som mellommåltid på søndagsturen 🙂
Har du instagram? Bruk gjerne @lindastuhaug og #lindastuhaug på matbildene dine som er oppskrifter inspirert av meg, så får eg sjå resultatet ditt. Det er så kjekt!
Og følg gjerne bloggen min på facebook HER! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer, og eg deler både nye og tidligere oppskrifter 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Jenny
14. mai 2020

Linda Stuhaug
15. mai 2020
Madelén
26. november 2020

Linda Stuhaug
26. november 2020
Madelén
28. november 2020

Linda Stuhaug
29. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR