Linda Stuhaug

Brownie cookies uten tilsatt sukker

Brownie cookies uten tilsatt sukker
Hei, og god torsdag godtfolk!
Idag har eg en oppskrift som eg trur mange av dere vil like. Sjokolade er alltid en sikkert vinner her på bloggen, og med smak og konsistens av brownies må det bli bra!
Brownie cookies med garantert seig konsistens, litt sprø kanter og fantasisk gode på smak. Det beste må vere at dei inneholder kun 4 ingredienser, er uten helsekostprodukter og lages på 20 minutter 🙂
Du trenger, 12 cookies 150 g store, saftige dadler (uten stein) 70 g valnøtter 30 g original kakao 1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du: Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.
Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.
Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.
Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!
Tips og alternativer: – Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.
Eg veit det er mange som blir skeptiske når dadler er en ingrediens, men eg kan sei at desse kjeksene har falt i smak hos mange som ikkje liker dadler! Dadlene bidrar til sødme og konsistens uten at du nødvendigvis kjenner daddel-smaken.
Desse er heilt perfekt som luksus kvardagskos, helgekos, sunn snacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller som turkjeks til heile familien. Naturlig fri for både sukker, gluten og melk er dei også!
Dadler og nøtter er energirikt, men inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, samt fiber og sunt fett. Brownie cookies med helsefordeler i lange baner 😉
Håper fleire vil prøve seg og at kjeksene faller i smak! Helga er jo rett rundt hjørnet, ta desse med som turkjeks og bruk som mellommåltid på søndagsturen 🙂
Har du instagram? Bruk gjerne @lindastuhaug og #lindastuhaug på matbildene dine som er oppskrifter inspirert av meg, så får eg sjå resultatet ditt. Det er så kjekt! Og følg gjerne bloggen min på facebook HER! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer, og eg deler både nye og tidligere oppskrifter 🙂

Hei, og god torsdag godtfolk!

Idag har eg en oppskrift som eg trur mange av dere vil like. Sjokolade er alltid en sikkert vinner her på bloggen, og med smak og konsistens av brownies må det bli bra!

Brownie cookies med garantert seig konsistens, litt sprø kanter og fantasisk gode på smak. Det beste må vere at dei inneholder kun 4 ingredienser, er uten helsekostprodukter og lages på 20 minutter 🙂

Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.

Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!


Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.

Eg veit det er mange som blir skeptiske når dadler er en ingrediens, men eg kan sei at desse kjeksene har falt i smak hos mange som ikkje liker dadler! Dadlene bidrar til sødme og konsistens uten at du nødvendigvis kjenner daddel-smaken.

Desse er heilt perfekt som luksus kvardagskos, helgekos, sunn snacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller som turkjeks til heile familien. Naturlig fri for både sukker, gluten og melk er dei også!

Dadler og nøtter er energirikt, men inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, samt fiber og sunt fett. Brownie cookies med helsefordeler i lange baner 😉


Håper fleire vil prøve seg og at kjeksene faller i smak! Helga er jo rett rundt hjørnet, ta desse med som turkjeks og bruk som mellommåltid på søndagsturen 🙂


Har du instagram? Bruk gjerne @lindastuhaug og #lindastuhaug på matbildene dine som er oppskrifter inspirert av meg, så får eg sjå resultatet ditt. Det er så kjekt!
Og følg gjerne bloggen min på facebook HER! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer, og eg deler både nye og tidligere oppskrifter 🙂

Annonse

6 Kommentarer

J

Jenny

14. mai 2020

Hei! Hva kan eg bruke om jeg ikke tåler valnøtter og andre nøtter?

Linda Stuhaug

15. mai 2020

Valgfrie kjerner 🙂 Solsikkekjerner for eksempel!

M

Madelén

26. november 2020

Hvordan er det med dadler og diabetes? Jeg har laget flere av dine oppskrifter til pappa (som har diabetes), men er litt usikker på de med dadler. Mener jeg har lest et sted at det er mye fruktsukker som igjen påvirker diabetes. Har du noen alternativer man kan erstattet dadler med i dine oppskrifter? Ps: tusen takk for fantastiske oppskrifter! Er så koselig når pappa kan være med på påske/jule/kakekosen uten bekymring!

Linda Stuhaug

26. november 2020

Hei! Dadler inneholder mykje fruktsukker og vil påvirke blodsukkeret. Men som med alt anna: det kjem an på, og vil variere fra person til person, og oppskrift til oppskrift 🙂 Generelt vil eg nok heller anbefale oppskrifter med sukrin til diabetikere. Ingenting kan erstatte dadler dessverre, då er det her og bedre å bruke andre oppskrifte der eg ikkje bruker dadler 🙂 Håper likevell at eg har mange oppskrifter som kan inspirere dåkke framover <3

M

Madelén

28. november 2020

Takk for svar Ja, denne uka lagde jeg havre og sjokolade-cookies, bounty-sjokolader og marsipanstenger – alt etter din oppskrift! Ble fantastisk:) Blir flere slike julegaver i år

Linda Stuhaug

29. november 2020

Såå hyggelig å lese!! 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg